Ma byc też wprowadzona godzina policyjna...
-
-
Wystawa w Krzysztoforach
zważywszy na tych co tą histerię wywołali, to raczej "godzina ubecka"
43 dni później
niewiecie czy ta wystawa jest jeszcze czynna ?
ile kosztuje wstęp o ile jest wogóle płatny.
marcin_ksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> niewiecie czy ta wystawa jest jeszcze czynna ?
>
> ile kosztuje wstęp o ile jest wogóle płatny.
>
>
>
>
> Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2006-05-01 15:16 przez
> marcin_ksc.
Miało być chyba do 7 maja więc pewnei jest.
poniedziałek wtorek nieczynna :/
W środę święto więc też pewnie zamknięta. Czyli zostały 4 dni...
Byłem w niedzielę.
Jest też do kupienia książka KSC -GTS 1906 - 2006
24pln
Byłem , warto obejrzeć .
może zdąże przed zamknięciem.
268 dni później
Kolego sam sobie robisz mały obciach i pewnie o tym nawet nie wiesz, pisząć takie teksty i przy okazji popisujesz się swoją "wiedzą" na temat sekcji hokeja GTS-u w Nowym Targu, łącząc ją z Podhalem NT. Wydałem 25 zeta na ta ksiazke wystawę też widziałem i nik tam nie napisał słowa o Podhalu!!!!Poza tym kazda sekcja była opisana na takiej prezentacji multimedialnej. Interesuje się hokejem wiec sprawdziłem i porównałem obie sekcje naszą i ich.Ale Ty pewnie interesujesz sie tylko pilką nozna i wystawe zwiedziłeś ekspresowo bo pewnie mleko zostawiłeś na gazie!!!
co to, zima sie juz konczy ze sie obudziles? :p...
13 dni później
z tym hajlowaniem to się nie ma co podniecać bo w tym wypadku to jest pozdrowienie sportowe i robili to nie tylko wislacy, pewnie pasy też.To tak sam przypadek jak ze swastyka znak znany od tysięcy lat na wielu kontynentach oraz kulturach i mający wiele znaczeń!!! Jednak Polakom ( i nie tylko) tym mniej wykształconym i oczytanym w literaturze przedmiotu kojarzy się z jednym z nazistami ewentualnie włoskimi faszystami.
Szkoda,ze ktoś kto podjął ten temat i zamieścil to interesujące zdjęcie nie oświecił pasiastych mas.
O Pasiaste masy Ty juz sie nie bój. :P
Pasiaste masy to akurat na ogół znają historię projektu wprowadzenie w Polskiej lidze zapisów rasistowskich w latach 30-ych i jakie Kluby haniebnie je poparły. Na szczęście J. Kałuża zastopował to g...o w PZPN.
jan.raszewski ma racje, widzialem filmy z igrzysk olimpijskich z 1936 roku i tam zwyciezcy niemieccy, wloscy a czasem i inni pozdrawiali tym sportowym pozdrowieniem widzow.
polecam doskonala stonke:
http://www.aafla.com/6oic/OfficialReports/1936/1936v1sum.pdf
4 dni później
Książka towarzysząca wystawie zawiera [b]największą bzdurę o Cracovii[/b] jakie napisano w roku jubileuszowym.
Otóż zdaniem autora tekstu o historii niejakiego Marcina Marynowskiego, problem, który klub jest starszy budzi kontrowersje. Ale nic to autor je zgrabnie rozwiewa. Oba kluby są równie stare. Jak to możliwe, spytacie? Otóż nazwy Cracovia i Wisła - zdaniem autora - po raz pierwszy pojawiły się na turnieju jesiennym w 1906, zatem od tej daty trzeba liczyć ich powstanie!!!
"Przecież nigdy w tych klubach nie obchodzono jubileuszów AKF i Biało-Czerwonych albo Czerwonych i Niebieskich [...]" podsumowuje autor.
Powiedzcie sami czyż to nie idiota?
On jest tylko poprawny politycznie....
FortArt Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Książka towarzysząca wystawie zawiera
> największą bzdurę o Cracovii jakie napisano w
> roku jubileuszowym.
e tam największą . ktoś tam z Reymonta w książce na 100 lecie "założył" Cracovie w 2007 :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)