Vasago ja bym wolał Kasperczaka wiem ,że jest drogi ale dalej uważam ,że Filipiaka stać na tego trenera tylko ma węża w kieszeni.Zresztą akcje Comarchu bardzo dobrze się trzymają na parkiecie giełdowym i na pewno nawet większe pieniądze by się znalazły dla Trenera ale tylko jest teraz kwestia dobrej woli Prezesa Filipiaka.Przecież jest kwestia nie tylko tego sezonu ( bo wierzę że się uratujemy) ,ale następnego żeby dobrze wypaść na początku rozgrywek.Chyba w Wiśle kontrakt Kasperczakowi kończy się w kwietniu ,a szkoda by takiego dobrego Trenera który jest na miejscu nie zatrudnić.
Proszę o poważne konstruktywne wypowiedzi na moje wywody.
Jeszcze Przyjdą Takie Czasy Że Pasy Będą Liderem EKSTRAKLASY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
-
Panie Prezesie Cracovii - ratuj Pan ligę!!!!
Chyba kończy się w kwietniu 2008...
nie jestem pewien ale nie wydaje mi się by to było już.
Na kasperczaka nie mamy szans z 2 powodów .
1 ma jeszcze co najmniej 2 letni kontrakt z wisłą .To kompletna bzdura że kończy mu sie w czerwcu .Przypomnę tylko że on podpisał z wisła kontrakt na 5 lat.I co najmniej ma jescze 2 lata lub 3.Jesli miałby krótszy nie było by tych całych cyrków z 1,2 mln euro odszkodowania dla niego.Póki co nie ma szans by zapłacic mu tyle żeby mu sie opłacalo nie brac 20 tys euro za nic.
2.Równie ważne wręcz zasadnicze .Kasperczak nie przyjdzie do średniaka z budzetem na poziomie 10 -12 ligi .To trener co gra o MP .A o co my możemy grać???.O srodek tabeli?Z tabiszem jako menager ?Kasperczak by przyszedł ale za bajeczny kontrakt i grać o MP.Czyli do tego potrzebujemy sprawanej organizacji ,profesjonalnego menagera sportowego ,sieć skautów w innych krajach i co najmniej 20 mln zlotych na sezon.Stawowy przy tym budzecie ,niechęci profesora do wzmocnień był cudotwórcą.Dziury w składzie widoczne nawet dla niewidomego (brak napastników ,aż 2 stoperów na 2 miejsca i wręcz patologiczna sytuacja na bokach obrony).I ten zespół grał dobrze aż za dobrze na ten skład -był o 1 minutę do pucharu uefa ,3 po rundzie jesiennej z nieprawdopodobnie pechowymi porażkami w poznaniu i u siebie z Koroną.
Potrzebna jest szybka reakcja i powierzenie Cracovii w ręce Misiora jako dyrektora sportowego,ściągnięcie do nas profesjonalnego menagera najlepiej Sochę z Odry ,powrót Stawowego -wywalenie na bruk dyletantów tabisza i obecnego ,,super trenera''.Do tego potrzebny w klubie jest spokój i stabilizacja by te osoby spokojnie mogły pracować i wiedziały że np mamy na transfery np 1 mln złotych.Przy tym układzie który jest nawet uratowanie sie w tym roku TO PEWNY SPADEK W PRZYSZŁYM .Wchodzą bogate kluby i dobrze zarządzane!!!!!!.Cracovia z tabiszem i mikulskim nie ma żadnych szans.
6 dni później
No i z niewesołego zrobiło się bardzo ciężko.
Za chwilę zrobi się cąłkiem dramatycznie.
Nie mamy trenera i nie mamy drużymy tylko grupę piłkarzy!!!
DZIAŁAĆ TRZEBA. Już po Łęcznej było wiadomo ,że ci piłkarze z Albinem nie ZAGRAJĄ . Zmarnowaliśmy kolejny tydzień i jesteśmy blisko krawędzi!
Ps: I najwyższa pora na zawodowca od piłki w Klubie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Profesorze walnij wreszcie pięścią w ten grajdołek bo mnie kurwi..ca bierze!!!
chyba najwyzszy czas zeby wyprobowac ponownie manewr z pensjami..
Kiedyś uważałem ten wątek za histeryczny, teraz z pokorom muszę się tu wpisać.
Panie profesorze ratuj nam ligę na 100-lecie.
Robi się dramatycznie. Patrzac na pozostałe mecze do rozegrania
mam obawe czy zdobędziemy jeszcze jakieś punkty.
Wszyscy będą walczyć o coś. To wygląda dla nas jak równia pochyła...
jaki manewr z pensjami? można ewentualnie coś zamrozić z wypłat do utrzymania się w lidze...ale nie to jest głównym problemem.
Tu trzeba
1. znaleść "na gwałt" trenera co grupkę piłkarzy
pozbiera do kupy i choćby na baraże (o ile się do nich zakwalifikujemy:( -
bo dalej nie wiadomo czy 14 czy 15 miejsce to baraż) na powrót zrobił
z nich drużynę ...chocby to nawet i WS miał być (ale pytanie czy to
zadziałałoby bo jak to zawsze bywa nie wszyscy piłkarze za Stawem pewnie tęsknią...)
2. Pokazać tym chłopakom co mają dłuższe kontrakty jak Bojar Moskit Kwrvan Skrzynia Gizmo Baran a także pozostałym jakąś wizje ,że w Cracovii coś się zmieni na lepsze i ,że warto ostatnie siły z siebie dać w walce o utrzymanie.
Bo o jednym zapominacie w tych żalach ,że po rozsypaniu się obrony nasz skład jest AUTENTYCZNIE trochę za słaby na 1 ligę:(
Nawet taka potężna finansowo ekipa jak Groclin po wypadnięciu 3 z 4 podstawowych obrońców zaczeła dołować na pysk.
Bo co to było Wacek - Skrzynia (fatalnie grający ostatnio) Rzucidło - Nowak
- to jest pierwszoligowa obrona?????
Dlatego dodatkowo wartałoby jakiegokolwiek doświadczonego obrońcę z kartą na ręku wziąść. Ech ,żeby Kazek przepracował zimę ...on by ich do grania zagonił....o rok za wcześnie z Węgrzynem Pref się rozstał:(
6 dni później
hop
Wielki Prezes ma wszystko w d... bo Cracovia nie musi grać w pierwszej lidze....
Wielu prosiło o dobrego fizjologa i psychologa dla zespołu.Nasz Sponsor uważa,że te zawody to małe piwo przed śniadaniem.Szkoda,że moja głowa nie jest tak dobra i nie mogę tego zrozumieć.
a cóz on moze zrobić? Maja piłkarze u niego jak u Pana Boga za piecem i nic nie grają! Wywałka Stawa nie była potrzebna le to juz historia ...
Zwolnic treba było wcześniej i spokojnie przygotować ''nowy zespół'' do gry -ale czy szanowne forum na to by zezwoliło/?????
forum to ma tyle dogadania, ze hej
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)