Za strony głównej:
Emocje związane z playoffami nie słabną, ale należy także pamiętać że nasi hokejowi oldboje, podobnie jak ich następcy szykują się do Mistrzostw Polski, gdzie również będą jednym z poważniejszych kandydatów do złota. Mistrzostwa pod koniec kwietnia w Krakowie, a nasi zawodnicy intensywnie przygotowują się do startu rozgrywając sparingi z drużynami z Polski i zagranicy.
Już 4 marca Oldboje Cracovia Pany udadzą się do Dębicy gdzie rozegrany zostanie czterozespołowy międzynarodowy turniej z udziałem takich drużyn jak Dębica, Cracovia Pany, Lwów i Red Wings Austria Linz.
13 marca w Krakowie czeka nas wizyta gości z Kanady – przybywa drużyna HC Kawatha Lakers. Mecz odbędzie się na naszym lodowisku o godzinie 21. Serdecznie zapraszamy kibiców, jest okazja zobaczenia legend krakowskiego hokeja na czele z Romanem Stebleckim na lodzie.
Natomiast 18 marca w Nowym Targu nasi Oldboje w Nowym Targu wezmą udział w kolejnym mocno obsadzonym turnieju, w którym zagrają wspomniani wyżej Kanadyjczycy, a także drużyna Popradu.
Kadra Oldboys Cracovia Pany:
1. Baryła Piotr
2. Ben Stanisław
3. Brodzki Mariusz
4. Cięciak Andrzej
5. Cupiał Sławomir
6. Cupiał Witold
7. Frandofert Antoni
8. Galon Andrzej
9. Gorzynik Jerzy
10. Janek Waldemar
11. Kazek Andrzej
12. Kieca Mariusz
13. Kozendra Robert
14. Mazur Krzysztof
15. Pieczonka Andrzej
16. Piwowarczyk Marek
17. Rapacz Krzysztof
18. Schmitd Jan
19. Siedlarczyk Wiesław
20. Steblecki Roman
21. Wieczorkiewicz Krzysztof
22. Zaguła Krzysztof
23. Zawiłowicz Krzysztof
Trenerzy:
• Frasik Jacek
• Pawlik Bogdan
Ale paka!!! Ale wspomnień!
-
-
Mistrzostwa POLSKI oldboyów.
26 dni później
mysle ze taraz chyba trzeba z dopingiem przeniesc sie na naszych oldbojow
czy ktos moze podac wyniki tych turniejow?
chodzi mi o Oldboys Cracovia Pany
wyników nie znam. Mogłem w piątek Pana Romka zapytać, ale nie miałem na to glowy. Dowoiedziałem się tylko że MP starszych panów są w dniach 20-22 kwietnia 2006
dzieki steam-roller
a swoja droga z tym skladem chyba tez mozemy powalczyc o najwysze cele:) w dniach 20-22 kwietnia 2006
jesli ktos bedzie znal dokładnoa godzine ,to niech tu wpisze trzeba wspomoc naszych
najgrozniejsi rywale to chyba Podhale
akurat nie Podhale (najlepsi od nich albo za wielką wodą, albo powymierali :(). Oświęcim jest mocny, a chodzą słuchy, że ma go wzmocnić emeriten gang Klisiak-Puzio-Stebnicki. Wtedy niestety będzie bardzo ciężko. Ale... póki krążek w grze
21 dni później
ja moge wszystko opisać bez problemu, ponieważ plakat z ogłoszeniami na temat meczów wisi w moim pokoju.
cracovia gra w czwartek (20.04)
- o 11:00 z ŁKS
- o 19:00 z Gdańskiem
w piątek (21.04)
- o 19:00 z Oświęcimiem.
a w sobote (22.04) są finały.
- o 11:00 o miejsca 7-8
- o 13:00 o miejsca 5-6
- o 15:00 o miejsca 3-4
- o 17:00 o miejsca 1-2
Dodam także że jakieś 100 plakatów z tymi informacjami (a także o innych meczach) wisi w różnych miejscach w całym Krakowie.
Pozdrawiam.
Jakies bilety, cos w tym stylu?
z tego co wiem to wstęp wolny (pisze tak na plakacie, zresztą ojciec mi powiedział ;) )
Wejście za darmo
terminarz taki jak jest - news na stronie zrobiony
ZAPRASZAMY!!!
Cracovia - ŁKS 15:5.
Podhale - Tychy 9:0
Bydgodzcz - Katowice 4:2
a jaki wynik z stoczniowcem
D.J.Cat - właśnie o to mi chodziło.
Dziekuję.
Unia - ŁKS 6:6
Podhale - Katowice 11:1 zdaje się
Cracovia - Stoczniowiec 4:1
Ja bym poszedl dalej i nazwal to bledem patriotycznym.
Hokejowe mistrzostwa Polski oldbojów trwają w Krakowie
pj 20-04-2006 , ostatnia aktualizacja 20-04-2006 21:51
W Krakowie rozpoczęły się w czwartek hokejowe mistrzostwa Polski oldbojów. Po pierwszym dniu faworytami wydają się gospodarze i Podhale Nowy Targ. - Każdy chce wygrać, lecz to nie jest walka na bij zabij - wyjaśnia bramkarz Podhala i olimpijczyk z Calgary Gabriel Samolej.
Trzydniowy turniej odbywa się nietypowym systemem: mecz - piwo. Najpierw zawodnicy zostawiają wszystkie siły na lodzie, a potem z butelką w ręce obserwują, jak ostatnie poty wylewają ich koledzy. I tak na zmianę. Pokusa spotkania jest tak ogromna, że specjalnie z USA do Krakowa przylecieli m.in. Wiesław Siedlarczyk i Stanisław Ben, a z Niemiec Jan Schmidt. - Proszę państwa, nie dość, że przyjechali, to jeszcze zrobili to na własny koszt - śmiał się gość honorowy pierwszego dnia Marcin Daniec. Najsłynniejszy komik polski, choć na co dzień kibicuje Wiśle, poproszony o wzięcie udziału w imprezie, nie namyślając się, stawił się w obiekcie użytkowanym przez Cracovię. - Sport jest jeden, zaproszenie przyjąłem więc bez wahania. Sam 26 lat temu stawiałem tutaj pierwsze łyżwiarskie kroki. O dziwo, nic się na tym lodowisku od tamtego czasu nie zmieniło - mówił w swoim stylu.
Zanim jednak wystąpił Daniec, rozegrano pięć meczów. Największą sensacją był remis broniącej tytułu Unii Oświęcim z ŁKS-em Łódź. - Prowadził z nami już 6:1, a i tak go dogoniliśmy - nie mogli się nacieszyć łódzcy hokeiści. Pełen podziwu dla nich był także Samolej. - Dobrze, że dzięki oldbojom takie miasta jak Łódź nie nikną z hokejowej mapy Polski.
Jutro od godz. 9 będą rozgrywane kolejne mecze grupowe, a w sobotę - finałowe.
Wyniki pierwszego dnia. Gr. A: Cracovia - ŁKS 15:5, Unia Oświęcim - ŁKS 6:6, Cracovia - Stoczniowiec 4:1. Gr. B: Podhale - GKS Tychy 9:0, GKS Katowice - BKS Bydgoszcz 3:4, Podhale - GKS 11:1
info G,W.
Daniec - najsłynniejszy komik polski. hahaha. Czy jak ktoś jest związany z wisłą to z definicji musi być zawsze najlepszy?
pytanie pierwsze (prawie nieco nepotyczne): NAJSTARSZY OLDBOY zawsze gral z 12.. potem ten numer miał - nasz wychowanek, który jako niemal pierwszy "transfer" przeszedł do Tychów - to dlaczego ten OLDBOY OLDBOY'ÓW GRA Z NUMEREM 4 (zarezerwowanym w sumie dla jeszcze Kogoś innego")?
I nie romumiem dlaczego Tata (a nie PAPA - choć szkoda, zaproście Tego Pana choćby na kilka sekund FINAŁU FINAŁÓW na lód: w barwach KTH, Cracovii i Stoczniowca razem wziętych) gra w Stoczniowcu... w sumie to powienien grać fifty/fifty...
Podhale - Bydgoszcz 8:2 (górale wymiatają)
Witam wszystkich sympatyków hokeja. Czy ktoś wie jaki wynik padł dziś w meczu ŁKS - Stoczniowiec
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)