Pozdro z Gliwic.Graliśmy z Pogonią i tylko dzięki sędziemu zostało 1:1.Pogoń to cieniarze,przereklamowana drużyna.Lider na papierze.W porównaniu z Cracovią to oni uczą się grać.Gdyby sędzia nie pomógł (a sędzia był z Krakowa!!!) to wyjeżdżają bez punktu i bramki.Powinniście ich ograć bez problemu.Tylko uwaga na sędziego.
-
-
kto wygra mecz
marsad. pewnie ten sędzia był za gts-em :)). Po meczu Stasiak - Cracovia, na którym (zamiast na meczu swojej drużyny w Łodzi) był niejaki Ptak - nie wierze w sędziów "rozjemców" meczów, w wyniku ktorych ten podrzgowski "biznesmen" jest zainteresowany. Kibice Jagiellonii tez zdajesię cos mają do powiedzenia na ten temat :)))
Pogoń (czy jak ją tam zwał) wejdzie do I ligi, ale jakbym był [b]prawdziwym[/b] kibicem ze Szczecina to po takim awansie bym płakał. I to bynajmniej nie z radości. Ale w Szczecinie widać liczy się zasada "cel uświęca środki"
Pomimo, iz mialem sie w tej kwestii nie wypowiadac - kilka slow do forumowicza podpisujacego sie MKS_PANY. Nie chodzi mi o to by Cie przekonywac, ale o to by zwrocic Ci uwage, ze uwydatnianie tragicznego zdarzenia sprzed 10 lat niczemu dobremu nie sluzy. My wszyscy mamy swiadomosc, ze zdarzyla sie rzecz straszna - z reki bandyty zginal mlody czlowiek. Niewazne w tym momencie czyim on byl kibicem, wazniejsze, iz byl synem, moze czyims wnukiem, bratem. Bolejemy nad tym przede wszystkim jako ludzie. Ogromnie wspolczuje jego rodzinie, nie tylko dlatego ze sam mam dwoch synow, ktorzy wtedy byli prawie w jego wieku, ale przede wszystkim dlatego, ze byl to czyn absolutnie przeciwko wszelkim normom wspolzycia.
Zarzucanie nam, kibicom Cracovii, iz byl to jeden z nas i obarczanie nas odpowiedzialnoscia za to, jest jednak nie tylko niesprawiedliwe, ale i w duzym sensie nie licujace z duchem sportu. Dla mnie ktos, kto nosi ze soba noz, nie jest nikim innym tylko bandyta, chocby nie wiem jakie glosil hasla lub wyznawal poglady. Nie jest kibicem, chocby nie wiem jak glosno wrzeszczal nazwe jakiegos klubu. Kibice nie chodza z nozami. Ci, ktorzy chodza, nie sa kibicami - my, Cracovia nie potrzebujemy, ani nie chcemy takich niby-zwolennikow. Bandyci sa wszedzie i wywodza sie z najrozniejszych srodowisk i grup spolecznych.
Nie mialem okazji przeczytac, czy ow bandyta byl np. katolikiem, protestantem, czy niewierzacym. Ale gdybym sie dowiedzial iz ktoryms z nich, na pewno nie winilbym za jego haniebny czyn wszystkich katolikow lub protestantow lub niewierzacych. Nie wiem, czy byl zwolennikiem AWS, SLD, PP, itd, ale gdyby byl takze nie potrafilbym obarczyc wina wszystkich czlonkow danego stronnictwa za to co zrobil. Jest to po prostu nielogiczne. Trzeba zrozumiec, iz byl to bandyta - jest niestety taki gatunek rodzaju ludzkiego.
Ciaglym wracaniem do tamtego tragicznego czynu niczego sie nie wskora. Podzeganie do nienawisci, wrogosci niczego pozytywnego nie spowoduje. Chcesz Ty i podobnie jak Ty myslacy doprowadzic do "rewanzu", a moze miec wtedy "satysfakcje"? Chcesz by wiecej polmozgow chodzilo z nozami na mecze? Jaki masz cel w pisaniu o tym w taki sposob na naszym forum, na ktorym nikt nigdy tego haniebnego czynu nie pochwalil? Tym bardziej, iz nasi forumowicze starali sie jak mogli na forum Pogoni przekonac Was, iz naprawde nad tym bolejemy.
My, pilkarscy kibice, powinnismy sie czuc jak jedna wielka rodzina. Laczy nas to, ze kochamy pilke nozna, a dzieli sympatia do roznych klubow - i to jest chyba normalne, przeciez wszyscy nie mozemy kibicowac jednemu klubowi. Rywalizujmy wiec na "kibicowskim polu", ale nie zarzucajmy sobie czegos, co nie miesci sie w ramach umilowania sportu i swoich barw.
Ja bardzo lubie gdy przychodza do nas (tzn. na forum) kibice innych klubow - wnosi to inne spojrzenie, urozmaica, inspiruje, daje do myslenia i nie pozwala "kisic sie we wlasnym sosie". Ale tez wymagam od naszych gosci pewnego poziomu i myslenia i wyslawiania sie. Forum jest miejscem wymiany pogladow i spostrzezen, miejscem dyskusji, ktora nie jest realnie mozliwa. Stosujmy wiec w tej dyskusji rzeczowe argumenty i zachowujmy sie dojrzale.
Kto wygra mecz?
Moskwa odpowiada PASY PASY PASY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lexal - zgadzam się z tobą w 100%!!!!!!!!!!!!!!
LEXAL >>> nie myl pojęć i nie odwracaj kota ogonem. To że akurat napisałem o tym nie jest podżeganiem do niczego. Czy Ty na prawdę nie potrafisz czytać?? Jest tam chociaż jedno słowo nakłaniające do rewanżu jak to nazwałeś?? Skoro nawet nie potraficie przeprosić publicznie za to co się kiedyś stało to sorry ale nie mamy o czym rozmawiać. Pozdrawiam i niech wygra lepszy.
Kocham Pogoń szczecińską,
Dla niej oddałbym wszystko,
Serce moje jedyne
Oddam mojej drużynie
Już Ci MKS napisałem dość wyraznie, nie mamy za co przepraszać, bo nie jesteśmy ani opiekunami, ani ustawowymi zwierzchnikami bandytów, choć wszyscy z chcą z nas takowych zrobić... wyrażamy ubolewanie, ale nie przepraszamy, bo to by było za dużo... na naszym forum dyskusja na ten temat trwała bardzo długo od paru tygodni... takie stanowisko uzgodniliśmy (w większości), postaw się w naszej sytuacji... my sie nie identyfikujemy z bandytami, dlatego za nich nie przepraszamy... ubolewanie wyrażamy, a i tak wielu ludzi nie stać nawet na to, i nie mowie o kibicah, tylko o wszystkich...
1:2 dla cvracovii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wrodzony Pesymizm. Wygrana Pogoni pomiedzy 3-5 do zera.
buu nigdy nie stawiaj przeciwko PASOM!!! ;)
Oczywiscie Nasz KS!!!
sadze ze moze byc 2:1 dla sledzi ale wierze w Orłów Stawowego!!
no to faktycznie wierzysz!
Wygra Cracovia i tyle. Mam nadzieję, że walka będzie tylko na boisku i tylko sportowa.
Jeśli sędzia nie przekręci meczu-to jestem dobrej myśli!Remis lub zwycięstwo Cracovii!
Nasze zwycięstwo, choć z remisu też bedę zadowolony.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)