dzisiaj właśnie ma 27.
Panie Krzyśku, wszystkiego najlepszego. Aby kontuzje Pana omijały, i żeby grał Pan co najmniej na takoim poziomie, z jakim wszedł Pan w pechową dla Pana rundę.
POzatym spełnienia wszystkich marzeń, także i osobistych.
-
-
KRZYSZTOF PRZYTUŁA MA URODZINY
100 lat i 100 goli
100 lat.
Sukcesów z Cracovią!
powrotu na dobre do druzyny :)
Wszystkiego czego chcesz.
Wszystkiego Najlepszego !
9 dni później
kurcze jeszcze wpis lopeza szybszego by sie przydał :P
Krzysiu potzrebujemy bramek, potzrebujeny lidera, tego Ci życzę z okazji urodzin;].
Krzysztof Przytuła odkąd złapał poważną kontuzję w sierpniu ubiegłego roku nie wystąpił w żadnym spotkaniu Cracovii. Teraz jednak pomocnik jest gotowy do gry i chce walczyć o miejsce w składzie.
- Rundę jesienną możesz uznać za straconą, bowiem jeszcze przed jej rozpoczęciem złapałeś bardzo poważną kontuzję wiązadeł krzyżowych...
- Kiedy to się stało myślałem, że to jest łękotka, że to nic poważnego. Ale dobrze, że pojechałem do Austrii, bo tam lekarz po pięciu sekundach powiedział mi, że to wiązadła krzyżowe i że potrzebna jest operacja.
- Przypomnij, jak doszło do tej kontuzji...
- Graliśmy sparing z Rakowem Częstochowa, zostałem lekko trącony przez rywala i stało się. Można powiedzieć, że z niczego.
- Rehabilitację miałeś w Szczecinie. Czemu akurat tam?
- Bo jest tam najlepszy człowiek, który zajmuje się rehabilitacją. Zbigniew Pawłowski jest rewelacyjnym specjalistą, który naprawdę pomaga ludziom.
- Nie byłeś jedynym piłkarzem, który korzystał w tym czasie z jego usług...
- Za mojej „kadencji” w Szczecinie przewinęło się około 20-30 różnych piłkarzy z wszelakimi kontuzjami. Można powiedzieć, że nie czułem się osamotniony.
- Taka rehabilitacja to najłatwiejszych pewnie nie należała…
- Oczywiście. To była męka. Przez praktycznie pięć miesięcy każdego dnia miałem to samo i to od 10 rano, do 10 wieczór, czasem nawet dłużej. Trzeba było się poświęcić, zacisnąć zęby i pracować. Ale cieszę się, że tam pojechałem. Gdyby coś - odpukać - komuś się stało od razu będę polecać to miejsce.
- A czy możesz teraz stwierdzić, że jesteś w 100 procentach zdolny do gry?
- Jestem gotowy do tego, by grać. Nie boję się ani fizycznie ani psychicznie o to, że coś znów może stać się z nogą. Zresztą już zdążyłem wystąpić w sparingach Cracovii. Jest wszystko dobrze, więc mogę się cieszyć, że wreszcie wrócę do piłki.
- Uważasz, że na wiosnę „Pasy” z Krzysztofem Przytułą będą mocniejsze?
- (śmiech) Bardzo bym tego chciał, ale dobrą formę buduje się przez długi czas. Nie zmienia to faktu, że chciałbym pomóc chłopakom i myślę, że będziemy silniejsi.
- Ale żeby pomóc trzeba najpierw wywalczyć miejsce w składzie. Z tym zaś nie będzie łatwo, bo konkurencja jest bardzo duża.
- Dlatego na razie się nie nastawiam na to, czy będę grał, czy nie będę. Oczywiście chciałbym od razu wskoczyć do pierwszego składu, ale teraz skupiam się przede wszystkim na odbudowaniu takiej formy, jaką miałem przed kontuzją, a może nawet jeszcze lepszej. Bo wtedy mógłbym się poczuć całkowicie wyleczony.
- A jakie twoim zdaniem miejsce na koniec sezonu zajmie Cracovia. Tylko proszę o realistyczny punkt patrzenia...
- Myślę, że jesteśmy w stanie powalczyć z każdym, nawet możemy wygrać z Wisłą Kraków, jeśli będą spełnione wszystkie warunki, jakie mają być spełnione i jeśli będziemy w lepszej dyspozycji dnia. Stać nas na dobrą grę i myślę, że trzecie miejsce jest realne.
Wywiad ukazał się również w 16 (61) numerze gazety "Echo Miasta" (wydanie krakowskie).
hehe dobrze by było jak takie 3 miejsce ;)
Tego wam trzeba życzyć i mocno 3mać kciuki.
Tobie i sobie życzę, bym wreszcie polubił Twój styl gry...
dobrze napisane knur, a raczej pseudo gry...
Zdrówka i wielkiej formy!
Zdrowia i wysokiej formy !!!
36 dni później
spójrzcie znawcy i mędrcy kto miał racje , nieżebym sie chwalił....
Wszystkiego NAJLEPSZEGO
jeju jakie to szczęscie że tego gracza juz nei bede widywał ...
i nowego, cyfrowego dyktafonu Ci życę. hehe. poza tym 100 lat, bo zrobiłeś wiele dobrego dla Cracovii, ale nie zachowuj się jak dzieciak. wiem, że nawet do 40-stki można takim być, ale nie w pracy :) trzymaj się Krzysiu i udowodnij swoją grą, że jesteś dobry i mam nadzieję, że zostanie Ci wybaczone jak będziesz z siebie dawał wszystko :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)