Gdyby podjął pracę w Zwiśle, to upadłby od razu
> mit o Stawowym, który oddał serce
> Cracovii,rozpowszechniany przez jego klakierów.
>
> Gdyby był związany emocjonalnie z Cracovią to na
> takie pytanie powinien odpowiedzieć zdecydowanie,
> że go ta praca nie interesuje.
Tak a Filipiak zacznie sponsorować gts.....
>
> Ciekawy jestem, gdyby zaczął tam pracować to jego
> fan club z TP też zmieniłby barwy?
> Wielce prawdopodobne że tak, bo dla nich Stawowy
> jest ważniejszy niż Cracovia.
Czyli analogicznie pójdziesz za Filipiakiem na Reymonta ;)
> Jak na razie Stawowy z seniorami wielkich sukcesów
> nie ma, bo trenerów którzy ze swoimi klubami
> awansowali do drugiej lub też do pierwszej ligi,
> czy też osiągneli wyższe niż 5 miejsce w pierwszej
> lidze, jest w Polsce na kopy.
Oczywiście żadnym sukcesem jest awansować praktycznie tym samym składem z 3 do 1 ligii i zająć miejsce w czołówce.Takich "przeciętnych trenerów" jest w Polsce na kopy o czym świadczy "znikoma" rotacja na stanowiskach trenerów i to ze kluby sięgają po trenerów z Rumunii,Słowacji,Czech itp.
>
> Decydenci z drugiej strony Błoń raczej mierzą
> trochę wyżej niż w Stawowego, ale jak chcą mieć
> konflikty, to niech go biorą.
Jakby chcieli konfliktów to polecam FIlipiaka i Tabisza-kłopoty murowane
I KILKA SŁÓW NA KONIEC......................
A NAPISZĘ KRÓTKO ŻEBY NIE DRĄŻYĆ TEMATU...........
BYCIE PREZESEM I SPONSOREM CRACOVII ZOBOWIĄZUJE.........
AMEN.
-
-
Stawowy w TV Kraków
Przed chwilą Bernasik rozmawiał w radiu (Kronika Sportowa w jedynce) ze Stawowym. Stawowy powiedział, że chyba nie przyjdzie na derby na Kałuży, bo go to boli.
No nas to pewnie też zaboli ... już 3 raz z rzędu.
Więc wisi mi czy on przyjdzie czy nie przyjdzie, bo w tym dniu nawet mi to przez głowe nie przejdzie.
Pozatym na 3 ostatnich meczach był i szczęścia nie przyniósł :)
Czytam to forum i czytam i wreszcie przebrnąłem proces rejestracji żeby coś tu napisać - nie idzie mi to łatwo bo jestem od niedawna stałym użytkownikiem sieci ale może jakoś się uda. Na Pasy za to chodzę już trochę i niejedno z tą druzyną przeżyłem.
Widzę tu jakąś przedziwną manię obrażania sponsora Cracovii, w czym celują tu niektózy w tym np. mój przedmówca - niejaki Tosiek...
Filipiak na Reymonta? - nie sądzę - Wisła ma już sponsora, a profesor inwestuje w Cracovię i należy tylko się z tego cieszyć... no ale widać niektórym to nie w smak - ciekawe tylko czy ten Tosiek będzie takim obrońcą Cracovii i tak będzie szalał w internecie jak nie daj Boże pan Filipiak się wycofa i spadniemy do trzeciej ligi...
Stwierdzenie dotyczące przechodzenia za Filipiakiem na Reymonta jest kretyńskie prawdę mówiąc - przecież nikt nie sugeruje ślepego przywiązania do Filipiaka - przynajmniej nie odniosłem takiego wrażenia, raczej wyrażają pogląd że dobrze jest że Filipiak łoży kasę na Pasy, co do Stawowego to fajnie że chłop nas trenował przez te 3,5 roku było kilka fajnych przeżyć, było kilka żenujących wpadek i teraz się skończyło - odszedł jeden z kilkudziesięciu (albo i więcej) trenerów w historii Cracovii i bedzie następny - czy coś takiego się stało? nie był to Guy Roux, nie był to nawet Alex Ferguson był to po prostu kolejny trener który miał szczęscie trafić na dobry okres w Pasach, oczywiście że wiele jest jego zasług ale też nie należy ich przeceniać. Co by nie mówić było fajnie ale odszedł i tyle. Od razu wyprzedzając - panie Tosiek piszesz pan o tym samym składzie co Ty opowiadasz? po awansie do drugiej ligi doszli do drużyny Bojarski, Węgrzyn, Olszewski, a potem w trakcie sezonu Przytuła i Drumlak, którzy w znacznej mierze wpłynęli na oblicze zespołu.
Zresztą Stawowy to przeszłośc - mamy nowego trenera i teraz to Albin Mikulski jest trenerem Cracovii i to jemu kibicujmy w jego pracy - bo chyba o to chodzi żeby Cracovia grała jak najlepiej - a nie żeby ten i ów mieli ciepłą posadkę w klubie...
a co do profesora Filipiaka i bluzgania na niego - to zastanówcie się czy trener Stawowy trenowałby Cracovię bez jego pieniędzy? Czy mielibyśmy casus Proszowianki? (ktoś to jeszcze pamięta?)
Filipiak robi błędy, ale kierunek działań jest jak na razie słuszny bo brniemy do przodu, szkoda że jak to zwykle w Cracovii są hamulcowi - no ale już taka dola naszego klubu że mimo obwiniania Wisły, najczęściej to my sami się własnoręcznie wykańczamy, jak już jest szansa powrotu na szczyt...
przemyślcie to...
Stawowy w rozmowie z Bernasikiem w Kronice Sportowej powiedział też, że obecnie nie wyobraża sobie żeby mógł prowadzić jakiś inny zespół ekstraklasy w meczu ligowym przeciw Cracovii. Być może za jakiś czas, ale nie teraz.
Jasne jest ze Wojtek sie angazuje w to co robi.
Wlozył w ta druzynę serce i nie dziwota ze bedzie za nia trzymal kciuki.
Jasne jest tez jednak ze w ciagu najblizszych tygodni d
ostanie przynajmniej kilka propozycji
I co w tym zlego ze jakas z nich w koncu przyjmie?
Ja mu tam zycze powodzenia.
Tyle ze od teraz jego powodzenie jest dla mnie na dalszym miejscu...
Michaelangelo Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ....a profesor inwestuje w Cracovię i należy
> tylko się z tego cieszyć... no ale widać niektórym
> to nie w smak
Wszyscy się z tego cieszymy każdy z nas kocha 1 lige,tylko czasami nie rozumiemy o co Profesorowi chodzi
Mikulski trenerem Cracovii.Zobaczycie jaka tragedia będzie po kilku meczach pod jego przewodnictwem.No cuż wytrwale dołki kopał pod Stawowym i mu się udało zostać trenerem Cracovii .Zobaczymy na jak długo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wkrótce Pasy Liderem Ekstraklasy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skąd masz, Urbanowicz, takie wiadomości? Woidziałeś chociaż jeden mecz "pod przewodnictwem" Mikulskiego? Bo ja widziałem. Widziałem, jak Cracovia nie mogła sobie dać rady ani z Wawelem "pod przewodnictwem", ani ze Szczakowianką "pod przewodnictwem" - choć w obu przypadkach miała teoretycznie lepszy skład.
A może lepiej "Tomciu Paluszku" zamiast siać lamenty na forum, zająłbyś się kibicowaniem koszykarzom? :P
płacze nad Stawowym to głupota i strata czasu
było - minęło
za chwile startuje liga piłkarska i zdaje misie, ze wszyscy mamy kibicowac Cracovii i cieszyć sie z jej zwyciestw a nie drzeć szaty za byłym trenerem
no chyba ze pisza ci, dla ktorych przygoda z Cracovią zaczela sie razem ze Stawowym
dobrze ze sie sponsor ostał; mam nadzieje, ze nikomu przez myśl nie przejdzie go zniechęcac
Głupotą jest destrukcja, ale nie jest nią rzeczowa analiza zaistniałej sytuacji, choćby ta analiza miała się komuś nie podobać. Chodzi tylko o to, żeby z tej analizy wyciągać wnioski, a nie bić piany.
Dla mnie ruch profesora ze Stawowym, w sytuacji która zaistniała, wpisuje się w logiczny ciąg wydarzeń. Profesor ze znanych sobie powodów od dłuższego czasu umiejętnie prowadzi politykę stopniowego pozbywania się ludzi od lat emocjonalnie związanych z klubem zastępując ich swoimi urzędnikami. Tolerował Stawowego do czasu istnienia jego mocnych więzów z drużyną. Prawdopodobnie chciał minimalizować koszty. Teraz wykorzystał pierwszy taki moment kiedy pomiędzy trenerem i zawodnikami pojawiła się widoczna różnica zdań. Dlatego przy poprzednich konfliktach z trenerem dyskutował, a teraz już nie.
kajak pytam cie
czy to nie ten taki podobno zły Filipiak dał Stawowem najlepszy kontrakt w Polskiej lidze i prawo budowania drużyny przez kilka lat z młodych zawodników?
czy to nie trener Stawowy narobił bałaganu ,że niech to ch&^ strzeli z obozem potem zwalnia się z pracy?
ja w przeciwieństwie do ciebie kochałem Stawowego (Misiora i Filipiaka też) za ligę za pierwszoligową Cracovie. jednak potrafie zobaczyć kto dopierdolil tym razem. kurwa mać szkoda Trenera .
Aby przeprowadzić rzeczową analizę należy znać stanowiska obu stron. Tu natomiast prowadzi się "rzeczowe analizy" oparte na podrasowanych przez Kordyla informacjach wyłącznie jednej strony.
Rzeczowa analiza, dyskusja i wyciąganie wniosków - jak najbardziej tak, ale nie teraz.
Teraz Cracovii potrzebny jest spokój, a każdy kto jątrzy, czy jest Kordylem, czy uważa się za kibica Pasów - ten spokój zakłóca. Nie wiadomo w imię czego, choć w niektórych przypadkach łatwo się domyślić.
Na dyskusję i wnioski przyjdzie czas po derbach.
zauwazyc warto, ze na teraz pasy jest analiza wydarzen przeprowadzona przez craca oraz rozmowa Stawowego z TV
niosa one sprzeczne informacje - trzebaby wiec chyba zebrac wiecej stanowisk stron niz dwa
tak czy inaczej sytuacja jest nie do odkrecenia wiec nie mo co dywagowac, kto ma slome w butach a kto swieta racje
to jest sprawa poza kibicami, a wkrotce DERBY!!
[i]zauwazyc warto, ze na teraz pasy jest analiza wydarzen przeprowadzona przez craca oraz rozmowa Stawowego z TV. Niosa one sprzeczne informacje[/i]
Masz rację. Ja też zauważyłem te sprzeczności.
tam jest wiecej sprzecznosci - pisza, ze zgodnie z oczekiwaniami trenerem zostal Mikulski, choc 2 dni wczesniej oczekiwali Motyki :)
Tak niedlugo liga,derby a Milulski wybiera sie w piatek do Turcji...Na koniec zgrupowania?To teraz tak sie buduje potege?A moze nowa metoda treningu na odleglosc...
Prezes tez o niczym innym nie mysli jak o 100 leciu klubu...
Widac u niego zaangazowanie w nasza Cracovie....
Cyfra. co proponujesz? strzelić sobie w tył głowy?
Proponuje nie bujac w oblokach i realnie oceniac rzeczywistosc.Zawsze lepiej jest sie mile rozczarowac niz odwrotnie...
a mozesz podać jakieś przykłady kto tu buja w obłokach?
uważnie czytam forum i nawet zubereg (skaczący z zachwytem nad odejsciem WS) nie pisze, ze cała sytuacja jest dla niego idealną
ilez można marudzić? co wnoszą do dyskusji kolejne wpisy typu, ze Cracovia upada, a Filipiak to buc
oczywiscie realistyczne i merytoryczne
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)