Teraz
-
-
Stawowy w TV Kraków
napiszcie cos pls.
W "Tematach Dnia" Stawowy (wyglądał na bardzo przybitego) powiedział, że przed złożeniem przez niego pisma z wnioskiem o rozwiązanie kontraktu za obopólnym porozumieniem usiłował skontaktować się z klubowymi decydentami prosząc o bezpośrednią rozmowę. Tym razem otrzymał informację (maila), że nikt w klubie nie będzie z nim rozmawiał na temat jego odwołania od nałożonej na niego kary. Dotychczas w takich przypadkach, których było w ostatnich latach sporo, spotykano się i rozmawiano. Tym razem nie.
Pan redaktor (chyba to był Pulit, ale nie jestem pewien) konkretnie zapytał, co mnie trochę zdziwiło, czy Pan trener otrzymał propozycję pracy z Wisły Kraków. Stawowy oświadczył, że dotychczas nie otrzymał żadnej propozycji.
Gdyby podjął pracę w Zwiśle, to upadłby od razu mit o Stawowym, który oddał serce Cracovii,rozpowszechniany przez jego klakierów.
Gdyby był związany emocjonalnie z Cracovią to na takie pytanie powinien odpowiedzieć zdecydowanie, że go ta praca nie interesuje.
Ciekawy jestem, gdyby zaczął tam pracować to jego fan club z TP też zmieniłby barwy?
Wielce prawdopodobne że tak, bo dla nich Stawowy jest ważniejszy niż Cracovia.
Jak na razie Stawowy z seniorami wielkich sukcesów nie ma, bo trenerów którzy ze swoimi klubami awansowali do drugiej lub też do pierwszej ligi, czy też osiągneli wyższe niż 5 miejsce w pierwszej lidze, jest w Polsce na kopy.
Decydenci z drugiej strony Błoń raczej mierzą trochę wyżej niż w Stawowego, ale jak chcą mieć konflikty, to niech go biorą.
SACRA CRACOVIA
Swoja droga fajnie wygladałaby kontrprowokacja ( za wprowadzenie zamętu pod tytułem "Marek Motyka" ) zatytułowana "w pewnych kręgach mówi sie , że Wojciech Stawowy przed złozeniem dymisji rozmawiał z włodarzami sąsiadki z niewłaściwej strony błoń" :-):-)
Pasiakcinq Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Gdyby podjął pracę w Zwiśle, to upadłby od razu
> mit o Stawowym, który oddał serce
> Cracovii,rozpowszechniany przez jego klakierów.
>
> Gdyby był związany emocjonalnie z Cracovią to na
> takie pytanie powinien odpowiedzieć zdecydowanie,
> że go ta praca nie interesuje.
>
> Ciekawy jestem, gdyby zaczął tam pracować to jego
> fan club z TP też zmieniłby barwy?
> Wielce prawdopodobne że tak, bo dla nich Stawowy
> jest ważniejszy niż Cracovia.
>
> Jak na razie Stawowy z seniorami wielkich sukcesów
> nie ma, bo trenerów którzy ze swoimi klubami
> awansowali do drugiej lub też do pierwszej ligi,
> czy też osiągneli wyższe niż 5 miejsce w pierwszej
> lidze, jest w Polsce na kopy.
>
> Decydenci z drugiej strony Błoń raczej mierzą
> trochę wyżej niż w Stawowego, ale jak chcą mieć
> konflikty, to niech go biorą.
>
> SACRA CRACOVIA
>
>
>
> Zmieniany 3 raz/y. Ostatnio 2006-02-15 19:11 przez
> Pasiakcinq.
a może filipiakowy klakierze skomentujesz fakt jak twój wielki guru olewa pracowników???
> w takich przypadkach, których było w ostatnich latach sporo, spotykano się i rozmawiano. Tym razem nie.
zdarza sie, to chyba normalne, ze w końcu kończą sie głupie gadki
jesli chciał pracowac to mógł rezygnacji nie składać
powiedział przynajmniej DLACZEGO PODJAL TAKA DECYZJE?
A dajcie już spokój Wojtkowi. Poniosły chłopu nerwy i rzucił papierami, kto pracował w instytucjach typu Comarchu to wie , że ma się ochotę na taki gest w miarę regularnie...a Wojtek pracował praktycznie bezpośredno pod szefem korporacji i pod znanym z hm...nienajlepszego traktowania podwładnych vickiem.
Wojtek podejrzewam już żałuje swojego kroku. Przecież wiadomo jak bardzo chciał prowadzić Pasy.
Pasiakcinq i Tosiek MOGLIBYŚCIE z ŁASKI swojej nie wyzywać inaczej myślących Pasiaków.
a jak już musicie to na priva pls.
Dał do zrozumienia, że go zlekceważono. Chciał po prostu spokojnie przedstawić swój punkt widzenia. Druga strona (rozumiem, że profesor) nie chciała w ogóle rozmawiać. Nałożono karę i odmówiono wszelkich rozmów.
Samego początku programu nie widziałem, więc być może coś jeszcze więcej mówił.
wedle badań naukowych tylko 7% Polaków rozmumie co czyta w gazetach lub widzi w TV...
niestety ta statystyka dotyczy również Kibiców Cracovii:(:(
tacy dwaj jestem prawie pewien że chodzi ci o to że 70% nie rozumie wiadomości (czyli 30% rozumie) - więc lekko przesadziłeś z tymi 7% :). Jeżeli sie myle to prosze o jakiś artykuł na dowód twojej tezy :)
Ale w rozmowie dwóch osób tylko 7% przekazu stanowie to co się mówi a cała reszta to znaki nieverbalne. Może to miałeś na myśli ?
Panie Tosiek!
Primo: Przykro mi, ale muszę zacząć od Pana gramatyki. Nie przystoi osobie wypowiadającej się publicznie robić takie kardynalne błędy ortograficzne.
Secundo: Nic w tym tekście nie ma na temat Filipiaka
Tertio: Proszę odnosić się w sposób merytoryczny do tego, co jest napisane, a nie w sposób który oznacza,że nie rozumie Pan słowa pisanego.
SACRA CRACOVIA
PS. Khalid, przyrzekam to już ostatni raz
ctrl c
ctrl v
i oglądać
http://ww6.tvp.pl/3593,20060215303895.strona
Obejrzałem teraz dopiero całość. W części, której poprzednio nie widziałem Stawowy twierdzi, że to profesor upublicznił w prasie sprawę finansowania wyjazdu. Sugeruje, że on i zawodnicy w wypowiedziach dla prasy stwarzali jedynie zasłonę dymną.
I w taki sposób zostaliśmy podzieleni na dwa obozy. Jeden to zwolennicy Filipiaka a drugi to kibice Stawowego. Mam wrażenie , ze od samego początku o to chodziło i ktoś zaciera teraz ręce. Od trzech lat wyciąga się konflikty , których nie ma. Te , które są są zwielokrotnione. Podaje się nieprawdziwe informacje , które natychmiast "łyka" jedna bądź druga strona. Przykre. A gdzie kibice Cracovii? Ludzie , nauczcie się myśle sami i przestańcie wierzy podpowiadaczom. Fajnie , że Stawowy wprowadził Cracovię do ekstraklasy. Ale już go nie ma. Jest ktoś inny i ważne by pracował jeszcze lepiej (bo mozna lepiej , o czym swiadczą liczne błędy i ośli upór Stawowego). Fajnie , że Filipiak walnie przyczynił się do SUKCESU Cracovii na każdym polu ; sportowym , organizacyjnym. Przestańmy widzie tylko złe strony (choc są ewidentne). Dlaczego , tak dużo osób straciło z oczu to co powinno byc najważniejsze? Mimo wszystko rosnący w siłę klub sportowy? Nasz klub...
Dokładnie tak jak pisze Baylay.
Podstawową wartością musi być CRACOVIA
Dla trenera Stawowego nalezy sie szacunek za jego prace w Cracovii.
Ale dyskutujac o sprawach przeszłości (a Stawowy w Cracovii to juz przeszłość)
musimy zwracac sie ku przyszlosci.
Druzynie i jej nowemu trenerowi trzeba okazac maksimum wsparcia.
CRACOVIA SEMPER FIDELIS
...Podstawową wartością powinna być Cracovia... i to jest najważniejsze.Mając mocną bazę tj.nowoczesne boiska,hale ,zaplecze, silne i liczne sekcje będziemy spokojni o przyszłość.Taki cel powinien przyświecać naszym działaczom i kibicom.Tylko wtedy nie będziemy musieli się bać rezygnacji sponsora czy trenera.A więc stonujmy oceny pewnych osób a bardziej np.patrzmy czy rośnie nam stadion i czy będzie remont lodowiska.
Baylay - brawo. Spokojnie i obiektywnie. Może ktoś zrozumie (choć pewnie znajdzie sie te 93 procent, które będą Cię mieć za klakiera Filipiaka). Szkoda, że tak późno to napisałeś - może byłoby mniej kłótni na forum.
A tym co to jątrzące bzdury o Motyce napisali (i nie tylko o tym) można dedykować przysłowie: "Kto wiatr sieje...".
A to teraz wiem jak się buduje potęgę Klubu : poprzez brak transferów , poprzez kuriozalną degrengoladę z trenerem na2 tygodnie przed ligą, poprzez deklaracje o odejsciu, kurde to Jemu o potęgę chodzi a ja się w tym połapać nie mogłem myślałem że to zwykła megalomania i (wybaczci mi to słowo)gwiazdorstwo i chęć rozgłosu.Nie jestem kibicem Wojtka ,ale mi trochę żal dupę sciska.Fakt faktem lepiej żeby Profesor został,muszę się tylko przyzwyczaić do Jego metod prowadzenia Klubu, która to metoda nie odbiega od tego co sie działo dawniej..Wiem wiem jesteśmy w 1 lidze, ale Profesorowi chyba sie to już nudzi.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)