JacekPasiak Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wisła ma lepsza rezerwę niż my pierwszy skład
.....i ponad 100 milionów długu.
-
-
Trener Mikulski , Treningi , Sparingi, Forma i Taktyka drużyny (temat zbiorczy)
[i]II zespół - wg. www.cracovia.pl
Bramkarze:
1 Jan Zachariasz 1986-03-28 179/74
Obrońcy
4 Patrycjusz Kożuch 1985-04-10 175/75
3 Tomasz Madoń 1985-03-23 188/77
2 Daniel Rosiek 1981-05-01 172/67
Pomocnicy
6 Bartłomiej Biegajło 1985-04-22 184/80
Napastnicy
5 Michał Raś 1985-03-21 184/79[/i]
Strona mocno nieaktualna. Patryk Kożuch już ponad rok nie jest w Cracovii. Ostatni raz wystąpił na Treningu Noworocznym 2005. Rośka też już dawno nie widziałem.
No to ja "wedla tematu"
Jeżeli na trzy tygodnie przed rozpoczęciem rozgrywek (w trakcie trzymiesięcznej przerwie zimowej) następuje zmiana trenera, to jest niemal pewnym, że upłynie nieco czasu zanim drużyna, poszczególni zawodnicy załapią "o co nowemu Trenerowi chodzi". Przecież ci sami zawodnicy, w żelaznej dyscyplinie taktycznej trzymani byli przez ostatnie trzy lata. I nawet gdyby nowy trener chciał - w najlepszych chęciach - cokolwiek, nawet minimum zmienić w ich przyzwyczajeniach, nawykach (niemal nałogach czy uzależnieniach) to .. zetknie się z "oporem żywej materii". To jest normalne i to było do przewidzenia!
Na "poprzedniej ekipie" zajwiększe z "młodych, obiecujących" wrażenie (ponoć) robił Jeleń - zaginął????
Jak donosi "DP" do Klubu ma wrócić Wacek Mirek.... świetnie. Jeżeli to prawda - bardzo się cieszę! Z dwóch powodów: uważam że profesjonalna drużyna trenera - fizjologa musi mieć i że Wacek Mirek jest jednym z najlepszych w Polsce fachowców w tym zakresie. Tylko: dlaczego wcześniej nie potrafiono się z nim dogadać, co może trener - fizjolog zmienić, poprawić w trakcie dwuipółmiesięcnych rozgrywek, wchodząc "w temat" niemal w przedzień pierwszego meczu? Cudowtwórca, Chuck Noris czy ... zaraz, zaraz.. kiedyś czytałem, że ktoś w dwa tygodnie rozgryzł wszystkie tajemnice przygotowania fizjologicznego....
hehe, TD, a Tadka Bulasa nie pamiętasz? w tydzień zrobił porządek :)
tacy dwaj Napisał(a):
>> Jak donosi "DP" do Klubu ma wrócić Wacek Mirek....
> świetnie. Jeżeli to prawda - bardzo się cieszę! Z
> dwóch powodów: uważam że profesjonalna drużyna
> trenera - fizjologa musi mieć i że Wacek Mirek
> jest jednym z najlepszych w Polsce fachowców w tym
> zakresie. Tylko: dlaczego wcześniej nie potrafiono
> się z nim dogadać, co może trener - fizjolog
> zmienić, poprawić w trakcie dwuipółmiesięcnych
> rozgrywek, wchodząc "w temat" niemal w przedzień
> pierwszego meczu? Cudowtwórca, Chuck Noris czy ...
> zaraz, zaraz.. kiedyś czytałem, że ktoś w dwa
> tygodnie rozgryzł wszystkie tajemnice
> przygotowania fizjologicznego....
I wygląda na to ,że i tym razem się nie dogadano ,bo jak pisze dziś w DP, Mirek nie będzie fizjologiem w Cracovii.Poszło ponoć o pracę z chodziarzami.
JacekPasiak Napisał(a):
> Wisła ma lepsza rezerwę niż my pierwszy skład
> -pozyskali nowych a my co....napastników brak
> Bania słabiutki
Tos stary do.je.bal rowno z tym ze psy maja lepsza rezerwe! Popatrz ktore miejsce zajmuja w ktorej lidze i ile maja punktow pote spojz laskawie na kadre rezerwy i dopiero wal takie farmazony! Podejzewam ze gdybys to sprawdzil to bys tego nie napisal! :/
Chodziło mi o ławkę rezewową a u nas krótka ława...
Szanowny panie trenerze, nie spodobały mi się wypowiedzi pańskie w dzisiejszej audycji TV3. Jest pan cwaniaczkiem i konformistą. Nie mówi pan o fatalnej polityce transferowej klubu zasłaniając się stawianiem na młodzież, bo prawda jest zupełnie inna, żadnej rewelacyjnej młodzieży mogącej zagrać w pierwszym składzie u nas na razie nie ma i jeszcze jakiś czas nie będzie. Prawdę na ten temat wygarnął red. Kozioł.
Już wiem dlaczego Filipiak wolał takiego trenera jak pan, a nie Stawowy. Niestety!
Monday - co jest z Tobą?
Jechałeś zawsze po Stawowym jak po łysej kobyle. Teraz zaczynasz po MIkulskim zanim zagrał pierwszy mecz.
Wymagasz od trenera by komentował polityke transferową pracodowacy?
Żeby odstaraszał potencjalna widownie od pójścia na mecz bo nie będzie co oglądać?
Od tego są dziennikarze , zewnętrzni specjaliści i kibice.
Człowieku zastanów się czasem zanim w klawiaturę klepniesz.
PS: a swoją drogą ja wolałem Stawowego słuchac jak o walce o najwyższe cele opowiadał . Przynajmniej łatwiej sie marzyło;)
Co cesarskie cesarzowi... Gdy Stawowy popełniał błędy - to miałem go chwalić?
Mikulski powinien jednak uczyć się godności i honoru od Stawowego. Powinien przemilczeć niewygodny temat, a nie opowiadać bajeczek. Ponadto jego miejsce było wówczas na stadionie wsród piłkarzy, a nie w studio. Tam powinien siedzieć pies Tabisz i "On". To wtedy by usłyszeli co o nich się powszechnie myśli.
PS. Od kłamstwa nie przybywa kibiców ...
Tak...i to pewnie PRACOWNIKA Mikulskiego wina ,że go tam wysłano...ej Monday Monday... już daj se spokój.
Przeca Filipiak na nartach zdaje sie
za to jedną rzecz powiedział Miki całkiem jak Stawowy
"Ta drużyna dopiero półtora roku gra w I lidze"
jakby kto zapomniał albo sie nie interesował to Messi ma 18 lat...
Monday Napisał(a):
> Szanowny panie trenerze, nie spodobały mi się
> wypowiedzi pańskie w dzisiejszej audycji TV3. Jest
> pan cwaniaczkiem i konformistą. Nie mówi pan o
> fatalnej polityce transferowej klubu zasłaniając
> się stawianiem na młodzież, bo prawda jest
> zupełnie inna, żadnej rewelacyjnej młodzieży
> mogącej zagrać w pierwszym składzie u nas na razie
> nie ma i jeszcze jakiś czas nie będzie. Prawdę na
> ten temat wygarnął red. Kozioł.
> Już wiem dlaczego Filipiak wolał takiego trenera
> jak pan, a nie Stawowy. Niestety!
Szanowny Panie Poniedziałku. nie podobają mi się pańskie wypowiedzi na forum. jest Pan typowym pieniaczem, a może i paranoikiem, któremu jakieś fatalne zaślepienie nie pozwala na sprawy Cracovii spojrzeć w sposób trzeźwy. nie mówi Pan o niczym innym, jak tylko o tym, jak to w I-ligowej (na dwóch frontach!) Cracovii jest źle, i jak to wszyscy działają na jej szkodę. wszędzie węszy Pan spisek, mający na celu zniszczenie naszego klubu. prawda jest jednak inna: ludzie pracujący w Cracovii (z prezesem włącznie) mają na celu jej dobro. czasem się mylą, czasem pojmują dobro Pasów w różny sposób, ale rzadko powoduje nimi zła wola. Doprawdy, nie wiem, jak to się dzieje, że faceta dającego grube miliony na Cracovię nazywa się jej największym wrogiem, a na trenera najeżdża przed pierwszym meczem o punkty. ale, jak widać, mamy takich kibiców, a nie innych. Niestety!
GieWu:
Albin Mikulski: Uczymy się grać
Każdy zaczyna z nową kartą i nikogo nie będę faworyzował - obiecuje nowy trener Cracovii Albin Mikulski przed rundą wiosenną.
Waldemar Kordyl: Na co stać Cracovię w rundzie wiosennej?
Albin Mikulski: Pierwszy mecz sezonu jest zawsze wielką niewiadomą. Odpowiedź na pytania, jak Cracovia jest przygotowana do rundy, jak prezentują się zawodnicy i ich zmiennicy, jak inni funkcjonują po zmianie ról na boisku, poznamy po kilku meczach.
Nie obawia się Pan o formę zespołu, skoro w zimie nie było żadnych wzmocnień, a teraz przytrafiło się kilka kontuzji.
- Nie mogę się obawiać, inaczej bym zespołu nie wziął. Trener musi być optymistą. Zrobiłem z zespołem maksimum tego, co potrafię. Oczekuję przede wszystkim realizowania założeń taktycznych przed meczem. Zawodnicy muszą być perfekcjonistami w tej kwestii.
Ma Pan inne spojrzenie na taktykę niż trener Wojciech Stawowy.
- Będę ustawiał taktykę do aktualnych możliwości mojej drużyny i przeciwnika. Mogę sztywno trzymać się taktyki, jak mam zawodników na wysokim poziomie. A na to może sobie pozwolić Real Madryt i Chelsea Londyn. Nie jesteśmy Barceloną i dopiero uczymy się grać. Nawet ci, którzy są dojrzali i dorośli, muszą się dużo uczyć. I oni zdają sobie z tego sprawę.
Ale piłkarze mogą mieć kłopoty z szybkim przestawieniem się na boisku.
- Jeżeli nie łapią, to znaczy, że są głąbami. Ale w Cracovii są ludzie bardzo inteligentni, którzy wiedzą, gdzie jedzą, co jedzą i kto im daje pieniądze. Po to tu jestem, by wyprostować ich myślenie. Będę preferował swój styl, a czy będzie skuteczny, tego jeszcze nie wiem. Narzuciłem swój styl i wymagam pewnej dyscypliny taktycznej. Jeżeli nie będą tego grali, to będę szukał innych rozwiązań. Jak będzie trzeba, to wymienię pięciu czy nawet sześciu najlepszych i posadzę ich na ławce. Wpuszczę młodych i zespół utrzymam.
To brzmi jak rewolucja.
- W futbolu zawodowym nikt łaski nie robi. Mam ustawić zespół moralnie, fizycznie i taktycznie. Musze jeszcze umotywować piłkarzy i to zrobię. Ale reszta należy do nich. Czy Pan sądzi, że profesor [Filipiak, prezes klubu] będzie trzymał zawodników, którym się dużo płaci za nic? Nie ma takiej możliwości. Będzie płacił tylko tym, którzy grają i oddają swoje serce.
Bierze Pan pod uwagę brak punktów po pierwszych trzech meczach?
- Nie dopuszczam myśli, że będę miał zero punktów. Jeśli piłkarze chcą zgarnąć pule pieniędzy, która jest do wzięcia, to muszą grać.
knur napisał:
"Szanowny Panie Poniedziałku. nie podobają mi się pańskie wypowiedzi na forum. jest Pan typowym pieniaczem, a może i paranoikiem, któremu jakieś fatalne zaślepienie nie pozwala na sprawy Cracovii spojrzeć w sposób trzeźwy. nie mówi Pan o niczym innym, jak tylko o tym, jak to w I-ligowej (na dwóch frontach!) Cracovii jest źle, i jak to wszyscy działają na jej szkodę. wszędzie węszy Pan spisek, mający na celu zniszczenie naszego klubu. prawda jest jednak inna: ludzie pracujący w Cracovii (z prezesem włącznie) mają na celu jej dobro. czasem się mylą, czasem pojmują dobro Pasów w różny sposób, ale rzadko powoduje nimi zła wola. Doprawdy, nie wiem, jak to się dzieje, że faceta dającego grube miliony na Cracovię nazywa się jej największym wrogiem, a na trenera najeżdża przed pierwszym meczem o punkty. ale, jak widać, mamy takich kibiców, a nie innych. Niestety!"
Znów zamiast rzeczowej dyskusji stek wyzwisk!
Dlaczego? Z powodu rzeczowych argumentów. Wywód oparty na nieprawdzie jest diabła warty. Okrzyknięcie "onego' dobroczyńcą jest nadużyciem, bo tak naprawdę to "on' bierze a nie daje. Ostatnio czyni to w sposób rażaco prymitywny. Dobroczyńca to jest Klicki ale nie "on" prowadzący ostatnio politykę rabunkową. Czy nie widzicie jak wszyscy się z nas śmieją z tego powodu?
My, którzy Cracovię wspieraliśmy finansowo w najtrudniejszych czasach mamy prawo werażać obawy o jej dalszy los i niech nikt nie próbuje (tu na forum chociaż) przymykać nikomu ust. CZY WSZYSCU MÓWIĄCY PRAWDĘ VA BANQUE SĄ POENIACZAMI?
Red. Kozioł ma rację. Każdy zespół, aby się rozwijać potrzebuje co pół roku swieżej krwi! U NAS ZROBIŁ SIĘ ZADUCH!!!
Zresztą sie tylko ja spostrzegam rysy na tym krysztale:
"Osobną sprawa jest bałagan informacyjny panujący w Cracovii, i to w sytuacji, gdy prezes klubu Janusz Filipiak jest na urlopie. Brak rzecznika prasowego i niekompetentni wiceprezesi nie wpływają korzystnie na wizerunek "Pasów". Niezrozumiała to gra, zważywszy, jak starannie - poprzez specjalistę ds. PR - przedstawiane są finansowe sukcesy ComArchu. Prezesa Filipiaka zabraknie na pierwszym meczu z Górnikiem, ale to nic dziwnego - nie było go, gdy rezygnował Stawowy, zabrakło go na treningu noworocznym rozpoczynającym obchody stulecia "Pasów". Czyżby prezesowi Filipiakowi już nie zależało na dobru Cracovii? A może to kolejne sygnały o powolnym wycofywaniu się z klubu?"
żródło:GW
Monday Napisał(a):
>.
> Dobroczyńca to jest Klicki ale nie "on" prowadzący
> ostatnio politykę rabunkową. Czy nie widzicie jak
> wszyscy się z nas śmieją z tego powodu?
> My, którzy Cracovię wspieraliśmy finansowo w
> najtrudniejszych czasach mamy prawo weyrażać obawy
> o jej dalszy los i niech nikt nie próbuje (tu na
> forum chociaż) przymykać nikomu ust,
Czyli podoba ci się sposób Klickiego.To ci powiem ,ze jakbyś zapytał 100 osób w całej Polsce jak nazywa się drużyna pierwszoligowa z Kielc:
- 70 odpowiedziałoby ,że Kolporter
- 15 ,że Kolporter-Korona
- 10,ze Korona-Kolporter
- a ....5 ,że Korona
I o takiej Cracovii marzysz ?
Powiem jeszce raz, o czy już w innym miejscu wspomniałem,jezeli znajdziesz sponsora,który wyłoży co najmniej 5 mln zł rocznie i odda całą władze w ręce kibiców ,a sam ograniczy się do dwóch banerów reklamowych to pierwszy bedę ci był brawo...Ale jeżeli nie znasz innej alternatywy dla tej co obecnie funkcjonuje ,to weź sobie na wsztrzymanie i tonuj oskarżenia.Zepsuć jest coś bardzo łatwo ,ale naprawić o wiele trudniej.A to ,ze ktoś wspierał Cracovią w najtrudniejszych czasach jest niewątpliwie osobą ,która na zawsze pozytywnie zapisze się w historię naszego klubu ,ale nie upoważnia go do tego ,aby cały czas decydować o losach klubu ze 100 letnia tradycją ,na pozycję której pracowało tysiące ludzi od 1906 roku.A dla nich Cracovia to klub ,którego miejsce jest w I lidze, a narazie jest to możliwe tylko z Filipiakiem. Innej opcji w tym momencie nie ma.No chyba ,że zamiast rzucać inwektywami na lewo i prawo ,nam ją wreszcie przedstawisz.
knur Napisał(a):
> Monday Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> > > Już wiem dlaczego Filipiak wolał takiego
> trenera
> > jak pan, a nie Stawowy. Niestety!
>
>
> i jak to
> wszyscy działają na jej szkodę. wszędzie węszy Pan
> spisek, mający na celu zniszczenie naszego klubu.
> prawda jest jednak inna: ludzie pracujący w
> Cracovii (z prezesem włącznie) mają na celu jej
> dobro. czasem się mylą, czasem pojmują dobro Pasów
> w różny sposób, ale rzadko powoduje nimi zła wola.
> Doprawdy, nie wiem, jak to się dzieje, że faceta
> dającego grube miliony na Cracovię nazywa się jej
> największym wrogiem, a na trenera najeżdża przed
> pierwszym meczem o punkty. ale, jak widać, mamy
> takich kibiców, a nie innych. Niestety!
knur,czy ty piszesz na zlecenie Filipiaka?
cyfra w pasy. czy ty piszesz na zlecenie GTS?
Kordyl o pracy Mikulskiego i Hajdo:
[i]Wczorajszy trening poprowadził ... Łukasz Skrzyński, bo trener Mikulski był w telewizji, a jego asystent Mirosław Hajdo miał ważne sprawy do załatwienia...[/i]
Dość obszerny wywiad z Mikulskiz z GK.
Polecam przeczytać.
[url]http://sport.wp.pl/kat,32294,wid,8212211,wiadomosc.html?rfbawp=1141380721.950&ticaid=112e4&_ticrsn=3[/url]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)