''Pozostawieni na lodzie
Miasto nie da pieniędzy na modernizację lodowiska przy ul. Siedleckiego
Ze względu na stan hali lodowiska, która nie spełnia wymogów zgodnych z przepisami przeciwpożarowymi, w pierwszej kolejności niezbędna jest wymiana zadaszenia i bocznych ścian obiektu. Na ten cel potrzeba około 5,2 mln zł. Nowa obudowa zapewniałaby bezpieczeństwo i pozwalałaby na szybkie chłodzenie tafli ... ''
Więcej w dzisiejszym DP
Pieniędzy odłozonych na budowę trybuny na stadionie nie da się przenieść ponieważ modernizacja hali nie została uwzględniona w tegorocznym budżecie .
-
-
REMONT HALI !!!!!
Czemu ja nie jestem zaskoczony!!!!!!!!!!!
no to ani hali.. ani trybuny... ech... zycie....
i znow nic nie bedzie ... nic nowego :(
Tak jakoś mi sie przypomnialo, że niepełny magister w 1996 roku w Zakopanem, w czasie Uniwersjady zapowiadał i gwarantowal publicznie, że w 2006 roku olimpiada będzie w Polsce.
Tak, tak, ta olimpiada, która jest w tej chwili w Turynie.
A to co robi z naszą halą na Siedleckiego niejaki Majchrowski to wyjątkowe ............
A który to Klub w Krakowie ma status M I E J S K I E G O ???
No który, kolego partyjny niejakiego Mięty i kaprala Kapki ???
A na obiekty gwardii miasto wydaje bajońskie kwoty.
Bo czym skorupka za młodu....!!!
Potrzebna basztowa bis na otrzeźwienie Majchrowskiemu i przypomnienie mu kto jest klubem miejskim my czy ubeckie ścierwo prywatny klub cinkciarza bez szkoły ssrupiała .Bez tego dla nas zawsze będa żetony dla gwardyjskiego ścierwa miliony.
Pytanie : na jaką inwestycję sportową w mieście trafią te pieniądze jeśli miasto nie da Cracovii pozowlenia na budowę stadionu? Może odpowiedź na to pytanie jest kluczem do NIE rozwiązania problemu?
.
browar idź na swoje forum, a już napewno odczep się od forum hokejowego ok?
Dawno nie oglądałem forum Wisły (ostatnio przy okazji derbów, żeby sprawdzić prognozy), ale chyba poziom musi tam być dramatyczny skoro kolesie już w rozpaczy nasze forum hokejowe czytają...
a co do remontu nie szukal bym winy u Wisły tylko u siebie - szkoda że kolejny rok się odsuwa ta sprawa - to jest po prostu wstyd dla miasta, ale i dla Klubu że taka rudera jest jedynym lodowiskiem w Krakowie...
"a co do remontu nie szukal bym winy u Wisły tylko u siebie - szkoda że kolejny rok się odsuwa ta sprawa - to jest po prostu wstyd dla miasta, ale i dla Klubu że taka rudera jest jedynym lodowiskiem w Krakowie..."
To jak to ; Cracovia jest temu winna? Wydaje 1 mln na coroczne na utrzymanie lodowiska i jeszcze powinna wyłożyć kasę na przebudowę lodowiska? Idąc tym tropem można wymagać, aby Wisła przeprowadziła rozbudowę stadionu na Reymonta.
W 2004 też były pieniądze w budżecie miasta na stadion Cracovii, no ale ponieważ były nie roztrzygnięte sprawy własnościowe , pieniądze bez kłopotów przeszły na stadion Wisły.
Teraz czekam na wygranie majstra w hokeja. Będzie trochę wstydu dla miasta jak przyjadą jakieś hokeisty z Białorusi i będą się dziwić, że ten blaszak to lodowisko mistrza Polski.
Pozwolenia na budowę stadionu nie można otrzymać.
Remontować lodowiska nie wolno.
A może ktoś wreszcie powie : dlaczego nie można otrzymać pozwolenia na przebudowę stadionu Cracovii? Tak konkretnie; z jakiego powodu?
z jednego: wydawanie decyzji WZiZT trwa z natury długo (koooleeeejki, niewydolnosć biurokracji)
i moze ją przyspieszyć tylko telefon Majchrowskiego (przesoczenie kolejki, podniesienie wydajnosci pracy urzedników)
telefonu nie ma
ergo: decyzja bedzie za pół roku
i tyle
i nie pytajcie sie DLACZEGO W INNYCH SPRAWACH TAKI TELEFON DA SIE WYKONAC
No to jak to? Właściciel Cracovii nie ma telefonu (w sprawach Cracovii)? Chętnie służę swoim.
Decyzji nie będzie w tym roku.
Chyba, że pod naciskiem tzw. "pasiastej opinii". Ale ta kłóci się między sobą. Ma inne ważne sprawy do rozegrania...
Na ulicy Reymonta pozwolenie na budowę uzyskano po 2 (słownie: dwóch) miesiącach... Po czym uzyskano odgórne pozwolenie na rozegranie przetargu w "ścieżce skróconej" bez konieczności wypełnienia wymogów przetargu publicznego. Po czym "wybrano" najkorzystniejszą, jedyną ofertę Budimexu. A my w międzyczasie.... szkoda gadać. Przypadek?
no nie przypadek, ale co mozemy zrobić?
wypowiedzieć obywatelskie nieposłuszeństwo magistratowi?
z jakichs powodów prace są blokowane; strajk włoski to niezwykle skuteczna metoda
No to jak to wygląda od strony prawnej:
Zgodnie z kodeksem postępowania administracyjnego organy administracji obowiązane są załatwiać sprawy bez zbędnej zwłoki. załatwienie sprawy wymagającej postępowania wyjaśniającego powinno nastąpić nie później niż w ciągu miesiąca, a sprawy szczególnie skomplikownej - nie później niż w ciągu dw,óch miesięcy od dnia wszczęcia postępowania tj. od daty złożenia wniosku.
Na jakim etapie sprawy jest załatwienie naszego wniosku?
na WZiZT można czekać i trzy lata
nie dlaej jak dzisiaj gadałem z kumplem, który dokumenty urzedowe pod budowe domu gromadził 3,5 roku - nie, nie w centrum Kraka, na zadupiu
niestety nie wiem, w którym momencie utknął MKS - poza copółrocznymi wpłatami za karnet nie mam z MKS-em wiecej do czynienia ;)
Maniex, WZiZT wymagane jest przy budowie nowego obiektu. Przy remoncie nie. Tez trzeba jakieś papiurki, ale tu procedura jest prosta i szybka. Dlatego np. kiedyś jedna z firm mająca małą halę jej przebudowę do rozmiarów 10-krotnie większych i dobudowę drugiej równie dużej zgłosiła jako remont.
Podejrzewam dwie rzeczy:
1) jeszcze nikt z MKS-u o to nie wystąpił
2) ktoś, kto chce zbudować halę chachmęci te pieniądze na budowę (pytanie za złamany grosz, kto?)
eee
to nie tak:
problemy inwetsycyjne mamy krzyzowe
troche kasy na trybune - kwity w produkcji
zero kasy na hale lodową - kwity nie wiem gdzie, ale faktycznie na remont sa prostsze, bez wuzetki
To ja napisze tylko jedno.
KURWA A NIE MÓWIŁEM ŻE TAK BĘDZIE?? Nie dalej jak miesiąc temu pisałem, że pewnie na obetną dofinansowanie po czym okazało sie że trybuny budować nie możemy. A tu teraz taki psikus.
To juz mamy 3 osoby na te taczki. Mam nadzieje że sie kiedyś doczekam masowej wywózki.
steam-roller Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Maniex, WZiZT wymagane jest przy budowie nowego
> obiektu. Przy remoncie nie. Tez trzeba jakieś
> papiurki, ale tu procedura jest prosta i szybka.
> Dlatego np. kiedyś jedna z firm mająca małą halę
> jej przebudowę do rozmiarów 10-krotnie większych i
> dobudowę drugiej równie dużej zgłosiła jako
> remont.
>
Sorki ale nie masz racji stadion ma swój projekt z pozwoleniem na budowę i rzeczywiście można starać się o remont ale w przypadku niewielkich zmian. żadne duże ustępstwa od wcześniejszego pozwolenia nie zostaną przepuszczone. Nawet w swoim domu możesz zmieniać ścianki działowe nawet go wyburzyć nowy dom musi powstać na tych samych fundamentach i gabarytach. Spróbuj w remoncie powiększyć swoją chatę a Pani urzędniczka z rozbrajającym uśmiechem powie Ci żebyś spadał.
A z tą halą to chyba cię ktoś zwałował:)
A oto krótkie wypowiedzi radnych z wczorajszego Dziennika Polskiego
Stanisław Rachwał - Trudno zrozumieć , dlaczego Rada Miasta Krakowa nie przyjęła poprawki o ujęcie w tegorocznym budżecie środków na modernizację lodowiska .Na tak pilną inwestycję miasto nie zaplanowało ani złotówki.Dziwi mnie taka sytuacja
Jerzy Federowicz - Skoro hala przy ul.Siedleckiego jest w tak fatalnym stanie , a stoi na gminnym terenie , to trzeba byłoby się zastanowić , czy tego gruntu nie sprzedać na inną inwestycję a nowoczesną halę wybudować w innym miejscu
Jan Okoński - Ta hala straszy swym wyglądem .Jej remont jest konieczny.Jest jednak pytanie czy ma pełnic rolę reprezentacyjnego lodowiska Krakowa.Zapotrzebowanie na tego typu obiekty w naszym mieście jest bardzo duże.Można byłoby więc w przyszłości wybudować w innym miejscu nowoczesne lodowisko , a obiekt przy ul.Siedleckiego mógłby pełnić funkcje treningowe i służyć młodziezy szkolnej
i jeszcze fragment wywiadu z Krystyną Kollbek -dyrektorem Wydziału Spraw Społecznych Urzędu Miasta Krakowa - "Modernizacja lodowiska nie została uwzględniona w tegorocznym budżecie miasta.Była poprawka o przekazanie funduszy na ten cel , ale nie została ona przyjęta przez Radę Miasta Krakowa " ... baaaardzo bym chciał wiedzieć jak głosowali w tej sprawie konkretni radni..
A co do wypowiedzi tych radnych to może to jest dobry pomysł , skoro Józef chce budować koło Rudawy hale to niech wszyscy połączą siły i niech ta hala powstanie tyle że nie treningowa z widownią na 1000 a normalna z widownią na ok.4000 , 5000 miejsc , hale przy Siedleckiego najlepiej rozebrać do zera i wybudować od podstaw a to nie jest najlepsze miejsce na halę - mało przestrzeni i zaraz się dojeb.. mieszkańcy bloków obok , gmina żydowska bo cmentarz , pkp albo straż pożarna że za blisko torów i ch..wie jeszcze kto...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)