Na liście nowych kandydatów na trenera Cracovii pojawił sie niejaki Wojciech Stawowy.
-
-
Kto nowym trenerem?
Mirosław Hajdo poprowadzi przygotowania
Dalsze przygotowania do sezonu zespołu piłkarzy Cracovii kontynuować będzie tymczasowo trener Mirosław Hajdo.
Trener Hajdo wyjedzie dziś wieczorem wraz z zespołem do Turcji.
W chwili obecnej prowadzone są rozmowy z kandydatami do objęcia stanowiska trenera pierwszej drużyny. Po sfinalizowaniu rozmów nowy szkoleniowiec dołączy do zespołu przebywającego na obozie przygotowawczym w Turcji.
źródło: cracovia.pl
i chyba tez nie chce... niech wypija to co nawarzyli
choc z drugiej strony?
ale kto zagwarantuje ze sie pogodza na dluzej niz na 2-3 mecze, zwlaszcza jak
nie wyjda derby i mecz w W-wie?
Swoja droga moze by ktos zalozyl forum typowania wynikow derbow,
albo koncowej tabeli ligi, ja nie umiem...
Bo juz mam dosc tego, kto, dlaczego, czy dobrze, czy byl ch..jem, czy aniolem
co oni sie zapatrzyli na Kaczynskich?
dygresja...
kumpel trenowal u Stawa w juniorach Wisly
i mowil ze jak ojciec jednego z nich poszedl
na mecz i posluchal jak Wojtek
jezdzi po zawodnikach i jakich wyrazen uzywa
to uciekl z trybun
a mistrzowskie powiedzenie po jednym z hniebnie przegranym
meczu bylo zaraz po wejsciu do szatni:
"Nażelować się i wypie...ać !!!"
powtórzyłem się, więc sam siebbie wycinam
Spokojnie pierwszym trenerem mógłby zostać dotychczasowy drugi trener Robert Jończyk, ma papiery na to aby prowadzić pierwszy zespół (licencja I klasy trenera), a przedewszystkim zna doskonale zespół oraz zawodników. Ale pewnie odejdzie za Wojciechem Stawowym. Tak naprawde każdy wiedział, że w Cracovii były podziały na grupy i wszysko było robione aby Stawowy odszedł. A jeśli chodzi o to, że M.Hajdo ma przygotowywać zespół do ligi to kpina. Przecierz ten człowiek całe życie treneował młodzików i ma przygotrować zespół do rozgrywek pierwszoligowych zespół... brak komentarza :/
A ja sobie przypominam, jak w grudniu kontrakt z Jończykiem został przedłużony o pół roku. I wtedy Stawowy został zagadnięty czemu on ma kontrakt na 10 lat, a jego asystent na tak krótki okres. I okazało się, że była to wola samego Jończyka, który przymierza się do samodzielnej trenerki!
A więc może dać mu szansę do końca tego sezonu?
Aston
Daj spokój z Jończykiem..Co o n zmieni? Taktyka bedzie ta sama, 11 ta sama...Musi tu przyjść trener ktora ma inną wizję to raz. A dwa ktory zrobi malutką czystkę w kadrze...
Nie mój ogródek ale zapytam. Nie uważacie że wasi piłkarze tak chetnie szukają mediacji w momencie gdy zrozumieli że wystawili Stawowego, a przy nowym trenerze połowa może nie znaleźć miejsca nawet na ławce?
Zubereg
Czystka w kadrze? Przy braku transferów? To kto będzie grał?
browar
Jesteś z niewłaściwej strony błoń ale muszę sie z tobą zgodzić w 100%....
Tak wlasnie jest pilkarze bronią trenera bo on gwarantuje że bedą to grać dopóki bedą chcieli....Szkoda że są kibice Cracovii tego nie dostrzegaja....
zubereg,czytam twoje posty od pewnego czasu,teraz te bratania z psem ....wszystko to dziwne...
Tak cyfra, tak:)...
Napisz mi coś jeszcze....
No więc pytam Zubereg raz jeszcze - kto będzie grał?
KONKRETY - Podaj, kto ma trafić na ławę i kto ma ich zastąpić. A więc jaki widzisz obecnie (mniej więcej) pierwszy skład Pasów.
No bo skoro czystka, to rozumiem, że co najmniej połowa składu ląduje na ławie.
Najpierw czekam na nazwisko nowego trenera....
A moim zdaniem napewno powinni zniknąc z kadry Bania, Baster, Szczoczarz(tego bym wypożyczył)...
zubereg popieram w 100 %.Już gdzieś pisałem,że po Stawowym trzeba pozamiatać bo na jego pupilkach osiadł kurz którego on nie zauważał.
Jedna uwaga co do Bastera to piłkarz typowo na pozycję lewego pomocnika a nie jak u Stawowego lewy obrońca żenada.
Jestem ciekaw jak poustawia personalnie nowy trener czy nazwiska o których piszemy my kibice potwierdzą sie,że będą tylko zmiennikami.
Po prostu uwielbiam tego typu postulaty - "powyrzucać", "pozamiatać", "zrobić czystkę"
Tylko proszę mi powiedzieć KIM BĘDZIEMY GRAĆ?
Czy ja pytam po chińsku?
Odpowiedź "reformatorów" chyba powinna być błyskawiczna, czyż nie? Przecież wiemy, że [b]nie będzie żadnych nowych transferów[/b] - z tym się chyba zgadzamy, prawda?
No więc jeszcze raz nalegam - proszę mi powiedzieć - [b]jak będzie wyglądał skład po wy.jeb.aniu pupilków Stawa[/b]?
To nie jest żadne złośliwe pytanie, po prostu chcę wiedzieć jaka koncepcja świta w głowie "reformatorom".
Żeby sie do niej odnieść, muszę wiedzieć jaka to jedenastka w Waszym mniemaniu ma za niecały miesiąc roznieść Gwardię przy Kałuży (bo już gdzieś Zubereg napisał, że teraz [b]jest pewien że wygramy Derby[/b]).
Jeśli nie uzyskam odpowiedzi, uznam, że Zubereg i s-ka poddają sie nie mając w istocie żadnej koncepcji poza czczą gadaniną typu "Balcerowicz musi odejść"
Aston
Z tym czy nie będzie transferów, to bym nie przesądzał...
To co lepiej Stawowego błagać poraz kolejny by przemyślał sprawę o dymisji a Banie prosić by strzelał bramki a skutki są takie a nie inne.
Ciekaw jestem co byś Aston mówił po przegranych derbach w marcu.
A co do transferów Stawowemu nikt nie był potrzebny bo go "nie rzucił na kolana",a piłkarzy dobrych,którzy byli na testach a Stawowy ich nie chciał jest kilku czyż nie ???
Przecież każdy nowy transfer to zagrożenie dla ulubieńców Pana Wojtka.
Jakiś poseł kiedyś tak odpowiadał - jest wiele możliwości...
Natomiast bez Bani Szczoty i Bastera faktycznie możemy się chyba obejść.
W ataku mogą grać Moskała, Nowak, Drumlak, Bojarski. Nawej jeżeli niektórzy raczej są pomocnikami, to w ataku będzie z nich moim zdaniem większy pożytek niż z Piotrka i Łukasza. Do pomocy jeszcze też wystarczy, Baran, Pawlusiński, Przytuła, Giza (mimo wszystko...), Wacek. No i czekamy też na naszych młodych wilków...
zubereg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Aston
> Z tym czy nie będzie transferów, to bym nie
> przesądzał...
Na jakiej podstawie tak sądzisz? Proszę o szczegóły.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)