To sa jakies jaja. Mialem wrazenie, ze juz nic, a wlasciwie nikt nei jest mnie w stanie zaskoczyc. A tu prosze:
Piotr Jawor 27-01-2006 , ostatnia aktualizacja 26-01-2006 22:06
Już w poniedziałek piłkarze "Pasów" wracają do treningów na zielonej murawie i w promieniach cypryjskiego słońca. Kto zapłaci za taki komfort? Prezes Janusz Filipiak zapewnia, że piłkarze się dorzucą. Ci albo o niczym nie wiedzą, albo mają inne zdanie.
Najpierw planowano, że Cracovia będzie miała dwa obozy: ten już odbyty na Cyprze oraz w Turcji. Jak jednak twierdzi prezes Filipiak, drużyna poprosiła o dodatkowe zgrupowanie. - Powiedziałem, że jeśli im zależy na wytrenowaniu, to niech się dołożą. Trener porozmawiał z zawodnikami, a ci się zgodzili - tłumaczy profesor Filipiak. - To nie jest dla nich duża kwota. Jeden czy dwa wygrane mecze im to zrekompensują - dodaje prezes i szacuje koszt cypryjskiego wyjazdu na 2-3 tys. zł od osoby. Większość tej kwoty ma pokryć klub, resztę piłkarze.
Pomocnik Dariusz Pawlusiński był tak zaskoczony tą informacją jak polscy drogowcy opadami śniegu w grudniu. - Pierwszy raz słyszę, że mamy płacić za obóz - dziwi się piłkarz.
O wyjaśnienie sytuacji zwróciliśmy się więc do trenera Wojciecha Stawowego. Niestety, nie chciał odkryć kulisów umowy klub -piłkarze. - Zobaczymy, jak to będzie wyglądało. O tym, czy piłkarze coś zapłacą, będziemy jeszcze rozmawiać - mówi niechętnie Stawowy. - Nie robiliśmy transferów, więc zaplanowaliśmy te trzy zgrupowania - dodaje szkoleniowiec.
Z dużym dystansem do sprawy podchodzi obrońca Łukasz Skrzyński. Z rozmowy z nim jasno wynika, że drużyna nie zdeklarowała się do dzielenia kosztów wyjazdu. - Nie było żadnej konkretnej rozmowy ani spotkania prezesa z radą drużyny. Trzeba wziąć pod uwagę, że zawodnika może być nie stać na taki wydatek, przecież niektórzy grają jeszcze na starych, trzecioligowych kontraktach - podkreśla Skrzyński i określa sprawę "poważną i delikatną". - Jeśli będziemy o ewentualnym dopłacania rozmawiać, to musimy wziąć pod uwagę wszystkich piłkarzy. Tysiąc złotych czy jakakolwiek inna kwota to poważna suma w domowym budżecie. Także dla mnie - dodaje stoper Cracovii.
Cytat dnia
- Jak wszyscy wiedzą, Paweł Drumlak nie jest moim ulubionym piłkarzem, ale szanse Radomiaka na jego pozyskanie są zerowe - prezes Janusz Filipiak o ewentualnym przejściu Pawła Drumlaka do Radomiaka Radom.
-
-
Kto placi za zgrupowanie!!!
Ta wiadomośc jest tak absurdalna, że mogła powstać w gazecie FAKT....a tu nie...:-(
prawde mowiac nigdy nie slyszalem zeby pilkarze dozucali sie do organizacji obozu przygotowawczego. MOglbym zrozumiec taka stylacje w jakims biednym trzecioligowym zespole ale nie w klubie ktory sie uwaza za profesjonalny, pierwszoligowy i to z aspiracjami na gre w Pucharach. Pan Filipiak od dluzszego czasu wydawal mi sie mowiac delikatnie "dziwakiem" ale teraz przeszedl granice smiesznosci. Tylko pogratulowac takiego "wlasciciela".
Sądzę, że (ten tego tamten) jeszcze niejednokrotnie nas zaskoczy. Moim "malkontenckim" okiem jest to początek równi pochyłej. Demontaż trwa!
demontuje wysyłając drużynę na 2-3 obozy? Kazałby w kraju jak Polonii czy Odrze ćwiczyć (co jak widać niewiele ślązakom szkodzi bo Odra ma przy 2* mniejszym budgecie ma o punkt mniej od nas)
Natomiast masz racje ,że nie raz się pewnie jeszcze zdziwimy...;)
Albo to jakas bzdura lub nieporozumienie albo "życie przerosło kabaret"
Jeśli nie ma kasy to nie ma zgrupowania.
Gdybym powiedział u siebie w firmie : "panowie jedziecie na szkolenie ale dopłacacie z własnej kieszeni" to bym został uznany za super "dowcipasa".
Jak się znajomi o tym dowiedzą to mnie zabiją śmiechem....
Mam nadzieję że to nie jest prawda.
CRACOVIA PANY!!!!!
i znowu za sprawa pewnego pana rodem z Bydgoszczy cala Polska bedzie sie z nas smiala...
http://forum.cracovia.krakow.pl/read.php?11,1270972
sorry wiem ze ten wczesniejszy ale tamten się bardziej rozwinął;)
TD tłumaczy tam o jaką kasę chodzi (za przelot nie za obóz część odpłatności)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)