Jak sie ukarze w internecie artykuł "Globalne ocieplenie 1779-2006" W. Kobilińskiego to zapodam linka.
wnioski:
- ocieplenie obserwowane w drugiej pol XX wieku nie jest nowością. W latach 1870-1940 było ono jeszcze większe, nie ma zauważalnych różnic między wielkością ocieplenia w wieku XIX i XX, w związku z powyzszym brak korelacji pomiedzy tempem wzrostu dzialalności przemysłowej człowieka a tempem wzrostu średniej temperatury Ziemi
- dominującu udział w efekcie cieplaniarnym ma woda. Jej zawartość w atmosferze ziemskiej jest zmienna w czasie i różna nad poszczególnymi obszarami naszej planety, co wynika z cyklu krążenia wody w środowisku na skutek procesów parowania, skraplania, sublimacji,
- dwutlenek węgla jest drugim istotnym dla efektu cieplarnianego skladnikiem atmosfery ziemskiej, gaz ten ma jednak niewielkie znaczenie w porównaniu do pary wodnej, co przedstawia tabela dr Hugh Ellsassera - udział gazów szklarniowych w efekcie cieplarnianym
Składniki ze źródeł naturalnych:
- woda 95,0
- dwutlenek węgla 3,62
- podtlenek azotu 0,95
- metan 0,36
- freony i inne areozole 0,07
[b]razem 100,0[/b]
w tym składniki z działalności czlowieka
- woda 0,001
- dwutlenek węgla 0,117
- podtlenek azotu 0,05
- metan 0,07
- freony i inne areozole 0,05
[b]razem 0,29[/b]
-
-
Ekokatastrofa?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0c/Temperature1900-2004.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/aa/Global_Warming_Predictions.png/250px-Global_Warming_Predictions.png
thumb/f/f4/Instrumental_Temperature_Record.png/250px-Instrumental_Temperature_Record.png
Geo nikt nie neguje tego, że w drugiej połowie XX wieku nastąpił wzrost temperatury powierzchni Ziemi. Tylko najwazniejsze są czynniki jakie wpływają na zmiane klimatu Ziemi.
Greenpeace, ONZ, UE i tym podobne organizacje oraz Ty(widzisz w jakim świetnym towarzystwie jesteś) uważają, że globalny wzrost temperatury Ziemi związany jest rozwojem przemysłu i emisją CO2 do atmosfery. Nastąpi roztopienie lądów polarnych i nastąpi wzrost poziomu oceanów (co oczywiście nie jest prawdą).
A z zamieszczonej przeze mnie tabeli wynika, że ograniczenie emisji CO2 do atmosfery, nie będzie miało żadnego wpływu na obniżenie temperatury na powierzchni Ziemi.
Wzrost - spadek temperatury na powierzchni Ziemi prawdopodobnie związany jest z aktywnością Słońca. Ilość energii jaką w ciągu roku produkuje człowiek Ziemia otrzymuje od Słońca w ciągu około jednej godziny.
A najlepsze jest to, że najwiekszy wzrost temperatury obserwowany jest na obszarach najmniej uprzemysłowionych Północna Kanada, Alaska i Syberia. Jak to Geo wytłumaczysz?
Co to są za wykresy?
Prognoza wzrostu temperatury do 2100 roku, oparta na danych od 1900roku ?
Ten kto przygotowywał ten wykres wie, jaka była temperatura w Afryce, na Arktyce 200, 300, 500 lat temu?
Moja teoria jest taka, że świat lewicy wymysli kolejny podatek na obniżenie emisji CO2 do atmosfery pod pretekstem walki z globalnym ociepleniem.
Najlepiej jakby wraz ze wzrostem temperatury wyparował cały socjalizm do atmosfery. Cholera mogłaby się zwiększyć dziura ozonowa.
Gary, mam tu trochę do powiedzenia, ale najzwyczajniej mi się nie chce. Po pierwsze jestem zmęczony, a po drugie jak znam życie wiem czym takie dysqsje się kończą. Pozwól, że zabiorę głos za kilka dni. Przecież dysqsja nie ten tego i z tydzień postoi.
Wedlug ostatnich wnikow badan (publikowanych niedawno we wprost, tak gdzies do 3 tygodni wstecz:) czlowiek ma marginalny wplyw na globalne ocieplenie. Glowny wplyw ma slonce. Dowodem na to jest to ze globalne ocieplenie zachodzi w tej chwili rowniez na Marsie, Jowiszu i paru innych planetach naszego ukladu.
Qźwa sorry łeb mi pęka. Rozwinę za kilka dni. Dziś powiem tylko tyle:
Katastrofa ekologiczna grozi zagładą ludzkości. Nie wierzcie prawicy, bo ona kłamie. Jeżeli świat chce przetrwać musi pójść na lewo. Kapitalizm jako formacja społeczno - ekonomiczna się kończy. Jego dni są policzomne. Mane tekel fares. Kiedyś te słowa napisałem w swoim pokoju na mapie ZSRS i się sprawdziło. Wallerstein i jemu podobni przepowiedzieli upadek ZSRS w czasie kiedy nikt w to nie wierzył i się nie mylili. Wiek XXI będzie wiekiem powolnego przejścia do powstania międzynarodowej wspólnoty socjalistycznej. Alternatywą jest śmierć gatunku Homo sapiens i naszej planety.
8 dni później
Niech żyje Ogólnoziemska Federacja równych ludzi i narodów! Niech żyje ogólnoludzki socjalizm!
Niech żyje Człowiek i jego dom Ziemia!
[quote] Alternatywą jest śmierć gatunku Homo sapiens i naszej planety. [/quote]
wiec wolimy umrzec.
RATUJMY CHRABĄSZCZA... CHOĆBY CENĄ BYŁO LUDZKIE ŻYCIE!
Ale gdyby to "ludzkie życie" było homoseksualne, to tez?
Bo jeśli było by HETERO to jest uzasadnione
Nie wierzcie Prawicy!
Rację ma Lewica!
(Idę spać, co nie znaczy, że się uchylam od dysqsji, tylko przynosze na jutro)
40 dni później
Kilkunastu zamaskowanych mężczyzn uzbrojonych w metalowe rurki napadła na obóz obrońców środowiska naturalnego na Syberii. Ekolodzy protestowali przeciw przetwarzaniu odpadów nuklearnych w zakładach chemicznych. Jeden z aktywistów został zabity.
Świadkowie informują, że napastnicy, demolując obóz obrońców środowiska koło Angarska, wykrzykiwali nacjonalistyczne hasła, demolując obóz obrońców środowiska.
Rzeczniczka władz miejskich Angarska powiedziała, że ośmiu obrońców środowiska hospitalizowano, a jeden z nich zmarł w wyniku odniesionych obrażeń.
Milicja poinformowała, że zatrzymano czterech z piętnastu napastników i że całe zajście jest traktowane jako "chuligaństwo". Władze wykluczają, by napaści dokonali ekstremiści.
- Wszyscy zatrzymani to młodzi ludzie. Niektórzy z nich są bezrobotni, niektórzy studiują - powiedział rzecznik MSW Walerij Grigakin. - Mówili, że chcieli poszaleć i wyciągnąć trochę pieniędzy od turystów i ludzi w obozie. Media podają, że wszyscy zatrzymani są mieszkańcami okolic Angarska.
Obrońcy środowiska naturalnego wielokrotnie protestowali już przeciwko przetwarzaniu zużytych prętów uranowych w zakładach elektrolizy chemicznej w Angarsku. Twierdzą, że Rosja chce się stać ośrodkiem przetwarzania i magazynowania zużytego paliwa jądrowego z zagranicy i że zakłady w Angarsku mogą być częścią takiego lukratywnego biznesu.
Tu jest link do przetlumaczonego przeze mnie filmu "Globalne Ocieplenie - Globalny Szwindel". Na razie zrobilem polowe filmu, reszta jak bede mial czas :-)
Milego ogladania zycze.
http://pl.youtube.com/watch?v=fLyefUK7w5g&locale=pl_PL&persist_locale=1
Moje zdanie jest następujące: Kapitaliści, Burżuje, Wyzyskiwacze i Ciemnogród wymyślili problem globalnego ocieplenia. Może nie tyle go wymyslili, ale po prostu przenieśli dysqsję nad problemami ekologicznymi na taką płaszczyznę na której się mogą jeszcze bronić.
Przecież burżuj nie wciśnie nikomu kitu, że lasy amazońskie wycinają się same, że ich powierzchnia nie maleje, że nieprawda, że gatunki wymierają jak grzyby na słońcu, a jeżeli już wymierają, to z przyczyn naturalnych (tury same sobie przyłożyły lufy do skroń i się zastrzeliły), ze nieprawda, że tygrys kaspijski wymarł i się jeszcze gdzieś ukrywa w bagnach nad Jeziorem Aralskim, że Jezioro Aralskie nie wysycha, że pola nie stepowieją, że gleba nie jałowieje: BO TO WIDAĆ GOŁYM OKIEM.
Ci dranie przenoszą dysqsję na ten obszar, gdzie jeszcze mogą się bronić, bo problemy są trudno weryfikowalne. Są podłymi cwaniakami. Ale ich dni są policzone. Filmikiem się nie przejmujcie. Chyba nikt rozsądny nie wierzy w to, że w internecie nie można znaleźc wszystkiego, argumentów na rzecz każdej tezy. Jutro tu się może pojawić film zrobiony przez ważne konsylium pscychiatrów i psychologów z tytułami profesorów, które będzie wykazywało, że w "małżenstwach" homosexualnych dziecko się rozwija lepiej niż w tradycyjnych.
PRECZ Z EKOLOGICZNYMI KŁAMCAMI!
NIECH ZYJE WSPÓLNOTA WSZYSTKICH LUDZI I NARODÓW!
[quote]Jutro tu się może pojawić film zrobiony przez ważne konsylium pscychiatrów i psychologów z tytułami profesorów, które będzie wykazywało, że w "małżenstwach" homosexualnych dziecko się rozwija lepiej niż w tradycyjnych.[/quote]
Wreszcie zaczynasz sensownie mowic. Tak samo jutro lewactwo moze stworzyc film z klamstwami o rozwoju dziecka w homoseksualnych rodzinach, jak dotyczczas tworzy filmy z klamstwami o globalnym ociepleniu.
[quote]PRECZ Z EKOLOGICZNYMI KŁAMCAMI![/quote]
AMEN :)
Tera jestem nayebany, więc nie oczeqjcie wielkiej logiki, ale mam pewien projekt. Grant murowany, jak w tej komisji siedzą mądrzy ludzie, a nie matoły. Ja mam łeb do pomysłow, gorzej z realizacją.
Inaczej pa3 na środowisko technik, inaczej geograf po uniwersytecie. Geografowie znają przypadki, że inzynier wszystko obliczył budując tamę, ale ma klapki na oczach, zaś geograf wprawdzie się na technice nie zna, ale za to wiele wiecej widzi. Inżynier zaprojektował tamę, ale woda mu cieknie bokiem, bo się nie skonsultował z geografem.
Zrobić ankietę w sprawie przyczyn efektu cieplarnianego w 2 miejscach a) polibuda, b) geografia i geologia uniwersytecka. Wykazać, że pęknięcie w nauce nie jest tylko tam gdzie pisał Snow w "2 qltury" między humanistyką a techniką, ale także miedzy naukami stosowanymi a czystymi. jestem w 100% pewien, że ankieta wykaże pękniecie.
To, że pewne założenia wpływają na percepcję swiata to oczywiste. Nawet w matematyce: jak jakiś matematyczny platonik wierzy w istnienie swiata idealnego, to będzie uprawiał matematykę bardziej rygorystycznie, a jakiś formalista-nominalista potraktuje ją luźniej, jak grę znaczków na papierze. Jakby ktoś chciał się dołączyć niech sie zgłosi : w Kraq byśmy zbadali Ujaot i Agiech. Do Jaworowskiego sam pójdę w masce Zorro ze szpadą.
KAŻDY TO POWIE WISEŁKA RZĄDZI W KRAKOWIE
Charcerzyk znowu pomyliłeś fora , to nie jest www.gtswisłakraków.com
Qźwa, a ludzi w Augustowie mają TIR-y rozjeżdżać? Wybudować szosę, a w zamian za to zalesić 500 hekterów nieużytków.
Wybudować szosę na palach z ekranami dźwiękoszczelnymi! Pale pomalować tak, żeby wyglądały na pnie sosen! W niektórych wydrążyć dziuple!
Precz z degradacją środowiska! Precz z wycinaniem amazońskich lasów! Precz z emisją nadmiernych ilości gazów cieplarnianych!
KAŻDY TO POWIE WISEŁKA RZĄDZI W KRAKOWIE
No to w takim razie popieram plany ekologów. Płynałem kajakiem Rospudą, jest zajebista, potem w górę Blizny, potem nam kajaki przetransportowali ciężarówką do Jeziora Wigry, następnie Czarna Hańczą i Kanałem Augustowskim. Jak Rospuda teraz, tak samo wyglądały wszystkie polskie rzeki. Teraz rzeki, np w okolicy Krakowa, to rzeki uregulowane. Proszę sobie wyobrazić W.isłę meandrującą, z towarzyszącymi jej starorzeczami, z doliną na kilka kilometrów szeroką, porosłą trzcinami i oczeretami. Tak wygladała ta sama dolina na którą tereaz patrzycie za Kraka.
Mi chodzi o to, że jeżeli już nie ma innego wyjścia, to zbudować estakadę, ale skoro jest, to można dolinę ominąć.
Młodzi ludzie! Nie dajcie się prowokować kłamliwej, prawicowej propagandzie! Ziemia ma nóż na gardle! Życie na Ziemi jest poważnie zagrożone. Zagrożona jest egzystencja waszych rzeczywistych lub potencjalnych dzieci i wnuqw. Prawica w kwestiach ekologicznych kłamie! Ci ludzie albo sa niedouczeni, albo są pospolitymi oszustami dla których liczy się kasa i biznes, a nie człowiek. PRAWICA ŁŻE!!!!! Mogę wyjść na balkon i powtórzyć to na cały głos 1000 razy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)