optymistyczna spiskowa teoria:
Profesor byl wczoraj na meczu Artmedii, ktora za smieszne pieniadze awansowala do LM, a teraz przeszla dalej do PUEFA, kosztem Porto (1,5 roku temu wygrali LM!). moze zobaczyl, ze pewne rzeczy sa mozliwe. no i moze bedziemy sie wzorowac nie na ManUtd (bo to kosmos), tylko na klubach czeskich i slowackich?
a niebawem mecz z Amica. moze Profesor pojedzie do Wronek, i klepnie deal z tamtejszym preziem, Amica wejdzie do Cracovii z gruba kasiora, na dzien dobry kupimy paru zawodnikow Pogoni, przyjdzie ktos z Amici i walczymy o puchary. moze z Wronek blizej do Poznania, ale to my mamy przejrzysta sytuacje finansowa i zero dlugow.
a te wypowiedzi to zaslona dymna, wymierzone glownie w zjazd PZPN...
a poza tym mam goraczke i bredze :)
-
-
Profesor wycofuje sie z futbolu.....
Jeśli wolno...
uważam, że trzeba zaczekać z pochopnymi wnioskami. Facet, jak widać jest nerwowy, gada w emocjach ale nie wierzę by się wycofywał (nawet powoli). Poza tym lubi chyba gdy sie o Nim mówi dużo w massmediach..
Pozwoliłem sobie zabrać głos w nieswojej w sumie sprawie tylko dlatego, że szkoda w Polsce (naprawdę) każdego inwestora, który ładuje szmal w sport (nie tylko piłkę choć ona najmedialniejsza). Brak nam uregulowań prawnych, porównywalnych do Europy zach. (piłkarskiej, sportowej) w zakresie inwestowania więc każdy prywatny sponsor jest na wagę złota. Tak myślę.
hugo bos
Crac i jemu podobni mają tyle wspólnego z obecną sytuacją, że cały czas mieli jakieś ale...Cały czas Filipiak był be...Mam nadzieje że to zdarzenie troszkę ich otrzeźwi i przestaną SZKODZIĆ Cracovii....To już ostatni dzwonek...Bo jeśli Filipiak odejdzie to będę oczekiwał od tych ludzi znalezienia tych pieniędzy które Filipiak teraz daje. Co chyba jest rzeczą oczywistą...A jeśli oni nie będą tego wstanie zrobić znaczy iż są tylko szkodni9kami i należy ich wyjebać ze środowiska Cracovii, gdyż szkodników tu nie trzeba!
A teraz coś w temacie wątku:)
Filipiak nie zamierza odejść tylko zmniejszyć finansowanie piłki nożnej....Mnie wydaje się iż chodzi mu o to że w tym roku już nie ma szans na puchary(we Wronkach szans na zwycięstwo raczej nie widać). Więć sensu robienia dużych transferów nie widać...Wydaje mi się iż poczeka z transferami do wakacji...
Jest tylko jeden minus pzredłużenie kontraktu z wuefistą...nie wiem jaki to ma cel.
Przcież ona żadnego młodego piłkarza do składu nie wstawi. Już teraz mamy najstarszą drużynę...U nas taki Jańczyk grałby w rezerwach a w Legii gra w pierwszym składzie..
I to jest różnica międfzy między wuefistą a trenerem.
Reasumując Filipiak nie odchodzi ale może jego deklaracje i zaistniała sytuacja pokaże niektórym co dla klubu jest najważniejsze! I dlaczego to nie trener i piłkarze jest fundamentem isteniena klubu..
No panowie, walczcie dalej z Profesorem. I co teraz, Profesor nieznalazł w was poparcia, wścieka się na pzpn. Zamiast popierać Profesora to wy nie.
"Cracovia to nie tylko piłka"
no i co specjaliści od imperatorów, wbijania szpilek i knucia? Tyle macie zazwyczaj do powiedzenia, a tu nagle cisza. Mam nadzieję, że skoro w wywiadzie dla Teraz Pasy zapytaliście o miejsce na koszulkach dla sponsora, to teraz milczycie tylko dlatego, że właśnie wybieracie spośrod tych sponsorów, których już na kopy znaleźliście - tego co na Cracovię da najwięcej.
Bo jakoś dziwnie nie chce mi się wierzyć, że ktoś z taką PASją wbijający przez półtora roku szpile Filipiakowi nie ma teraz odwagi aby odpowiedzieć na zarzuty jakie padły pod jego adresem wczoraj i dziś na tym forum.
A może wam po prostu głupio, że podcięliście gałąź na której siedzieliście? Bo jaki prestiż przyniesie nawet najbardziej efektowna oprawa na meczu z Wierną Małogoszcz? A kto będzie chciał oglądać fotogalerię z wyjazdowego meczu z Kolejarzem Stróże? Albo czytać o tym, że napad III-ligowego średniaka wzmocnił utalentowany skrzydłowy z A-klasowego Pasternika Ochojno?
A może zdaliście sobie sprawę z tego, że swoim postępowaniem doprowadziliście do tego, ze Filipiak pod byle pretekstem zapowiedział obcięcie kasy. Za mniejsze pieniądze wasz ulubiony trener przeciez pracować nie zechce, zaś wasi ulubieni kopacze pójdą sobie do innych klubów. A wy razem z nimi. I to będzie jedyny pozytyw z całej sytuacji.
I jeszcze jeden. Bedzie szansa na wygranie derbów, bo ichnie rezerwy grają tak sobie :P
Gruba czarna kreska PZPN-u:)))
"...kluby mogą do 31 marca 2006 roku ujawniać nieprawidłowości, które miały miejsce w czasie rozgrywek w przeszłości i nie będą za nie ukarane np. odebraniem punktów czy degradacją do niższej ligi. Abolicja nie dotyczy osób fizycznych.
"Nie sposób w nieskończoność zajmować się sprawami z przeszłości, co mogłoby skutkować m.in. przewracaniem tabel ligowych do góry nogami. Jednak jeśli jakiś klub nie zgłosi działań niezgodnych z prawem, a organa ścigania to udowodnią, zostanie ukarany z całą surowością. Nie chcemy, by kluby cierpiały za grzechy z przeszłości" - powiedział przewodniczący Komisji Etyki Jan Tomaszewski..."
dzisiaj w Przeglądzie Sportowym jest artykuł o planowanych fuzjach Amiki , prezes Rutkowski marzy o Lidze Mistrzów o o klubie z tradycjami i liczną widownią ,prowadzą rozmowy z Lechem i Widzewem ,ale Lech ma kolosalne długi a Widzew jak na razie gra w 2 lidze , gdyby byli ludzie związani z Cracovią w zarządzie a nie najemnicy prezia to by można podjąć rozmowy i może by poważny sponsor do Nas zawitał
jeno jedna uwaga:
piłkarze mają kontrakty do końca czerwca... czyli od stycznia do końca czerwca należy im płacić... w sumie 6 MIESIĘCY... liga zaczyna grę początkiem marca, kończy grę w połowie maja... czyli w sumie góra: 2,5 MIESIĄCA...
wyobraźcie sobie, że jesteście szefami fabryki: pracownik przez ponad 2 miesiące szkoli się by przez dwa miesiące "produktywnie pracować" (czyli dawać efekt finalny) a następnie przez ponad 1,5 miesiąca ODPOCZYWA PO PRACY... by wlipcu znów zacząć się "przygotowywać do pracy"
nie mam o to pretensji do piłkarzy, do ich zarobków.. ale to jest chyba jednak troszkę chore
Myślę, że może nie być źle. Profesor być może faktycznie będzie chciał powoli wycofywać się z futbolu, ale może będzie tak, że na razie po prostu obetnie dotacje. Jeśli wraz z tym odejdą niektórzy zawodnicy (wszyscy wiedzą jacy), a na ich miejsce wskoczą inni, niekoniecznie drodzy, ale utalentowani i ambitni to nawet może być lepiej. Najpiękniejszy scenariusz może być taki: profesor pozostaje w sekcji piłkarskiej, ale z mniejszym wkładem jako współudziałowiec lub współwłaściciel. Do klubu przychodzi bogaty sponsor, który wykłada większe pieniądze i w sprawach zespołu ma decydujące zdanie. Ma miejsce na koszulkach, ale równocześnie Comarch ciągle ma decydujące zdanie w sprawach całej spółki. Myślę, że to można sobie wyobrazić...
I jeszcze jedno - panowie Crac, Craco i inni powinni się teraz wykazać. Mam nadzieję, że mają co najmniej kilku sponsorów o grubych portfelach w zanadrzu. Czekam teraz na ich posunięcie. Wreszcie mogą w dużej mierze zadecydować o losach i przyszłości naszej Cracovii...
TD:
Nie przesadzaj. Przecież nauczyciele też mają wakacje i ferie.
Poza tym oni się nie szkolą, tylko przygotowują - to róznica.
Przecież można powiedzieć, ze po co lekarz ma mieć płacone za 8 godzin, jak przez 5 godzin stawia diagnozę a potem w godzinę się wyrabia z operacją a pozostałe dwie myje się przed i po oraz wypisuje dokumentację.
O, jeszcze lepszy przykład: strażak. :)
A może pan Lasota, zabierze głos. Człowiek który nic nie zrobił dla klubu(a mógł). Do niedawna chciał sam organizować 100'lecie. Prosze niech wszyscy tego typu ludzie zabiorą teraz głos. Może mają jakieś propozycje, ukrytą kaskę która czeka na wpompowanie w klub.
Szlak mnie trafia.
Jeśli chcemy istnieć to trzeba stać za Profesorem.
KOTU, bo zaraz dostanieesz od niektórych miano "klakiera". Sam się prosisz :)
W tej chwili usłyszałem potwierdzenie w Kronice o decyzji Profesora. Czarno to widzę.
o mój boże..... nie rób nam tego profesorze,,,,
Powrócą te dawne dni i gorycz trzeciej ligi....
klaros - poczytaj moje opisy. Nigdy nie zmieniłem zdania. mam swoje przemyślenia. Ot wszystko.
Zubereg pisze-sensu robienia dużych transferów nie widać...
Jest tylko jeden minus przedłużenie kontraktu z wuefistą...nie wiem jaki to ma cel.
Przecież on żadnego młodego piłkarza do składu nie wstawi. Już teraz mamy najstarszą drużynę...polemizując co do kosztownych transferów -w zaistniałej sytuacji zgoda.
Natomiast co do Stawowego to czasem miałem odczucie,że deklaracje o medalu drużyny wiązały mu ręce.Jeżeli warunkiem Profesora będzie tylko utrzymanie się w lidze i konieczność wypromowania nowych piłkarzy to musi do sładu wstawiać młode wilki.W perespektywie pucharow byłem jego przeciwnikiem ale trudno nie widzieć,że z kilku III ligowych graczy uczynił niezłych zawodników naszej extraklasy.To umie i potrafi. Myślę,że wielu kibiców nie pożałuje na bilety jeżeli da się im oglądnąć dobrych młodych piłkarzy.Pewnie nawet i porażkę takiej walczącej odmłodzonej drużyny przyjęto by ze zrozumieniem.A jeżeli takiej drużynie udałoby się wygrać z 30 milionową Legią to czy trzeba większej radochy?
Robi się nie zaciekawie, może prof. jeszcze zmieni zdanie, jak nie to trudno.
Zobaczmy na Naszą Cracovię z drugiej strony: nie mamy długów, jest prąd i ciepła woda, nasza baza sportowa ulega poprawie, więc jeśli Filipak się wycofa to czekajmy na inną firmę, może równie bogatszą jak Comarch.
Ja to chyba jestem zaje..bisty,prosze bardzo daje temat "Cracovia z Amiką w tle" dostaje niezłą porcje zjebów a tu nagle okazuje się że to zaczyna być rozwiązanie nr.1.
Muszę przyznać że mam wyczucie,ale wydaje mi się że profesor nie chce sprzedać Cracovii ale także nie chce jej finansować.A jak dojdzie co do czego to krzyknie 90 baniek i się skończy.
To trochę tak wygląda jakby ślepy zasiadł to stołu z kartami, podobał mi się jeden post o tym że biznes jest jeszcze bardziej brudny niż sport, nie wiem czego prof się spodziewał przecież wszyscy wiedzą jak jest a i tak chodzą na mecze a także zakładają firmy
Ciekawe kurwa cfaniaczki ile z Was jak się spierdolimy w dół będzie za 3 abo 4 lata na meczu malopolskiej 3 ligi Hetman - Cracovia? Ja będę ? A wy honorowi wypierdalacze sponsorów? w domu? czy na reymonta cfaniaczki?
pojebalo was .
el_moneta Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Strasznie płaczecie
> Po co?
> Trochę znam klimaty cracoviacko-comarchowe i nic a
> nic się nie martwię
> Cracovia była jest i będzie WIELKA.
> Profesor jest taki jaki jest i takim trzeba go
> szanować.
> Wiem, że w każdej jego wypowiedzi jest jakiś
> plan.
> Jak jeszcze pracowałem w klubie zawsze wierzyłem,
> że on wie co robi.
> Wierzę w to i teraz.
> Nie zachowujcie się jak frajerzy - tak się nie
> zachowują pasiacy.
> Pełne poparcie dla profa w walce z pzpnowskim
> bagnem, oby mu się udało!
Bardzo mi się podoba ta wypowiedź! Ja też myślę podobnie. Ale to co tu wiedzę to jakaś makabryczna sytuacja. Co wy za bzdety piszecie. Łachę wam robi facet, który wydaje swoje pieniądze. Miejcie litość! Pełne poparcie dla Don Filipe! A to co się działo na stadionie to skandal
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)