W wywiadzie z PR Kraków Prof stwierdził, że nie wycofuje się z Cracovii , tylko nie widzi sensu w łożeniu na I ligową sekcję piłkarską. Nadal chce inwestować w infrastrukturę Cracovii, sekcję hokeja i sekcje młodzieżowe piłki nożnej. Chodzi o obcięcie 1 mln zł z dotychczas dotowanych przez Comarch 5 mln złotych (z całkowitego budżetu tj 12 mln ma znikąć 1 mln zł). Dla porównania zaznaczam, że Odra Wodzisław z budżetem 6,5 mln ma 1 punkt mniej od nas...
Zalecam więcej spokoju i mniej słów, których za chwilę co poniektórzy mogą żałować. Nie takie czasy Cracovia przeżyła, a mimo wszystko... jesteśmy na 6 miejscu w ekstraklasie. Poczekajmy ten miesiąc na rozwój sytuacji, bo Prof lubi nie konwencjonalne zagrania. I darujmy sobie wzajemne inwektywy między Pasiakami!!! Prof, Stawowy, Mikulski, Crac i inni to wszyscy Pasiacy i w tej chwili najbardziej potrzebne Cracovii jest zachowanie jedności. Poczekajmy.
A tak na koniec - komu III liga przykrą - może bezboleśnie odejść. Więcej wiary, Panowie, więcej wiary...
-
-
Profesor wycofuje sie z futbolu.....
Na stronie Radia Kraków jest wypopwiedź Profesora (mp3) i nie wygląda to za wesoło , obym się mylił ale taka stanowcza wypowiedź nie wróży zmiany zdania Profesora .
kurcze w kilka dni sie wszystko wali (a może to nie kilka dni ,może korona to tylko pretekst hm? zawsze sie coś musi popieprzyć :(
Albo jest tak jak mówi . Ale przecież On nie da rady czarnej mafii ,zdał sobie sprawe z tego i na znak protestu się wycofuje - bez sensu to wszystko się ułożyło
http://www.radiokrakow.pl/www/home.nsf/ID/JPAK-6JTP27
co ma podgryzanie Filipiaka do jego (wyraźnego) zmęczenia sytuacją? dużo
człowiek posiadający oparcie w rodzinie zniesie wiecej
a tu co otrzymuje: niszczy Cracovie, przyjął Tabisza, skąpi na transfery, chce wyrzucić Wojtka, straszy piłkarzy obcięciem zarobków, ukradł pamiętki, wyrzuca kibiców i odziera ich z ostatniej złotówki, zbił na Cracovii majątek
et cetera, et cetera
nawet teraz są głosy, ze jest "be" bo mówi, ze sie chce wycofać
a to tymczasem całkowicie jego sprawa
jeden sie wycofuje bo karnet kosztuje dwie stówy a inny bo wydał juz 20 baniek
kwestia stanu konta
ja osobiscie jestem optymistą, tzn. przypuszczam, ze prof. sie nie wycofa
(jakoś to mi do niego nie pasuje)
ale co aktywniejszym krytykom polecałbym chwile zadumy
Co za buc jeszcze w niedziele po meczu obiecywal ze zostanie w futbolu a juz zmienil zdanie mam nadzieje ze znajdziemy jakiegos lepszego sponsora i on zarobi gruba forse na Pasach a Filipiak bedzie juz mugl tylko w gazetach o tym poczytac...
Mam go juz dosc co on swiruje !
Striped ; myślę, że w przedszkolu lepiej znają polską gramatykę. Sorry; ale strasznie pierniczysz... Ale może Ty zamiast Filipiaka zasponsorujesz Cracovię? Nie ma to jak konstruktywna krytyka!
napisałem coś o tym wyżej - jak widac nie trzeba było długo czekać...
"- Niestety z przykrością potwierdzam, że rzeczywiście takiej wypowiedzi udzieliłem red. Górskiemu. Nie czytałem jeszcze tego co Pan red. Górski napisał, ale takiego wywiadu udzieliłem i taka wypowiedż tam się znalazła - powiedział dla Teraz Pasy! prof. Janusz Filipiak."
za TP
kurwa mać
niepokoję się.
Jedno zasadnicze pytanie dla jasności obrazu:
Czy bagno, łapówki są tylko w futbolu w Polsce ? Czy w gospodarce, biznesie, polityce ich nie ma ? A tam Profesor obraca się trochę dłużej niż w futbolu ...
Wnioski można wyciągnąć samemu.
A co do sędziego Małka to nie przesadzajmy. Błędy popełnia każdy i nie znaczy to, że robi to celowo (W Szczecinie to niby myśmy kupili mecz ?). Myślę, że prawdziwy powód wypowiedzi Filipiaka jest inny.
Jedno jest pewne nie chciałbym u Filipiaka pracować,to chyba jakiś cud że Misior tyle wytrzymał.Nie spadniemy ani teraz ani za 5 lat , wystarczy że piłkarze zrobią serie zwycięstw i Filipiak zmieni zdanie bo taki po prostu jest.Mnie tylko dziwi jak ten facet doszedł do takiej kasy przy jego sposobie bycia i braku determinacji staje się to dla mnie zagadką.W ostateczności jak już będzie naprawde żle to wystarczy że Misior powie słowo a znajdą się chętni do pomocy.
BoRut Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jedno zasadnicze pytanie dla jasności obrazu:
> Czy bagno, łapówki są tylko w futbolu w Polsce ?
> Czy w gospodarce, biznesie, polityce ich nie ma ?
No właśnie trochę to dziwne....Przecież chyba Filipiak zdaje sobie sprawę jak jest w Polsce i w polskim futbolu......Zachowuje się tak jakby urwał się z choinki........CHyba że po prostu znudziała mu się przygoda pod nazwą Cracovia??
Zastanawiam się jak rozumieć wypowiedź Profesora, a konkretnie stwierdzenie, ze:
NIE wycofuje się z finansowania w infrastrukturę, hokej i grupy młodzieżowe piłki nożnej, natomiast, że nie musimy miec druzyny w I lidze.
Czyli jesli słowo miałoby stac się ciałem to: hokej stałby na poziomie na jakim stoi, natomiast jak chodzi o piłkę to: pierwsza drużyna seniorów grałaby na zasadach amatorskich w np III lidze, a kwestią zasadniczą byłoby inwestowanie w wyłapywanie i wyszkolenie młodych talentów, ogrywanie w III-ligowej druzynie seniorów, w młodzieżowych reprezentacjach Polski i sprzedaż do zespołów I-ligowych, albo na zachód ( lub wschód, bo ten kierunek tez ostatnio modny). Taka mała fabryka piłkarzy? Czy to o to chodzi?
A mi się zazębia to co powiedział w niedziele (TVN) z dzisiejszymi wypowiedziami . I z jego posunięciami od kilku miesięcy .Rzeczywiście układa sie to w logiczną całość. Większe zainteresowanie Hokejem (i chwała mu za to) brak wzmocnień w 1 Drużynie .Nie zmieniał Stawowego ,gdy były słabe wyniki na początku sezonu .Wygląda na to ,że piłka sama ma sie jakoś kręcić ,A DZIŚ NAZWAŁ TO WSZYSTKO PO IMIENIU . Z MKS Cracovia się nie wycofuje ,tylko z piłki (Niestety).
Tylko nadal nierozumiem dlaczego już nie piłka???
Bardzo mi się nie podoba ,że Cracovia przegrała w niedzielę , mgła ,sędzia ,Cabaj i sprawa Wacka tydzień wcześniej to fatalne zbiegi okoliczności (albo jak niektórzy uważają drukowane mecze ),ale czy to powód do osierocenia 1Drużyny ? Nie rozumiem.
Strasznie płaczecie
Po co?
Trochę znam klimaty cracoviacko-comarchowe i nic a nic się nie martwię
Cracovia była jest i będzie WIELKA.
Profesor jest taki jaki jest i takim trzeba go szanować.
Wiem, że w każdej jego wypowiedzi jest jakiś plan.
Jak jeszcze pracowałem w klubie zawsze wierzyłem, że on wie co robi.
Wierzę w to i teraz.
Nie zachowujcie się jak frajerzy - tak się nie zachowują pasiacy.
Pełne poparcie dla profa w walce z pzpnowskim bagnem, oby mu się udało!
sporo wizjonerów, prawdopodobnie z MBA po nazwisku i luźnymi milionami w kieszeni można z tej dyskusji wyłonić. Szczególnie wśród tych co Profesora by już pogonili...
To moze z równym zapałem zacznijcie szukać tych dodatkowych milionów już teraz bo przydałyby sie na te wzmocnienia co ich nie bedzie. Przydałoby sie na wytyczenie celow, granie o 'coś' - np. o Mistrza na 100-lecie, LM, by nie powiedzieć o pucharach... Kazdy milion sie przyda, a jak was czytam to nabieram pewności, ża kasa lezy na ulicy tylko nikomu nie chce się po nia schylić
Chciał postraszyć listoludków, żeby byli jutro bardziej zdeterminowani i na pewno to mu się udało, sprawa jest odpowiednio nagłośniona i bardzo dobrze. Nie wierzę w żadne zmiany na gorsze, a przy rozbudowywanej systematycznie infrastrukturze będzie coraz lepiej. Jedyne co mnie martwi to prawdopodobny brak większych wzmocnień tzn jakiegoś jednego spektakularnego transferu, na co po cichu liczyłem, ze 2-3 typu Mężyk pewnie i tak będą.
Kiedy Cracovia przegrała ostatnio 3 mecze z rzędu w lidze? Czy to w I, II czy III? Jeżeli jestem w błędzie niech mnie ktoś poprawi, ale chyba przed wejściem Comarchu w inwestowanie drużyny przed 3 laty. Wygląda więc na to że prof.Filipiak przy pierwszym tak na prawdę poważnym kryzysie w drużynie zaznał uczucia jakieś ogólnej porażki. W efekkcie zareagował dość histerycznie, gdyż on jako biznesman porażek nie przyjmuje, oskarżając barzo mocnymi słowami PZPN. Być może zrozumiał że w pucharach i tak z tą druzyną nie zagra i żeby coś powalczyć trzebaby dorzucić pare milionów a na krajowe podwórko wystarczy drużyna ze skromniejszym budżetem.
Zgadzam sie też z kilkoma przedmówcami - Profesor powinien pozmieniać trochę strukturę organizacyją i przestać być prezesem, mianować kogoś na to stanowisko, bo zbyt emocjonalnie do tego wszytkiego podchodzi. W niedziele mówi coś innego, dziś coś innego.. Dwa dni temu mówi o długofalowej inwestycji, dziś o wycofaniu się z piłki. Na prawdę prezes klubu nie powinien się w tak kategoryczny sposób wypowiadać. To nie ma nic wspólnego z profesjonalnym zarządzaniem.
Chyba że jest w tym jakiś cel i Profesor rozgrywa jakąś własną grę o której nie wiemy.
Nie macie szans na inwestora, tak jak na nowego inwestora nie ma co liczyć Wisła, Legia, Lech czy Groclin lub Amica. Niestety polska piłka to bagno, a takie wypowiedzi Filipiaka kolesia z wielką kasą zniechęcają innych bogatych którzy spokojnie mogliby tu zbudować lige na poziomie Greckiej lub Tureckiej z gwiazdami na boisku. Ale te firmy nie zainwestuja bo po
1)Lige ogląda na żywo 32000 ludzi co kolejke więc lepiej postwawić bilbord w środku miasta i go więcej ludzi zobaczy
2)Liga kojaży sie zwykłym ludzia z huliganami, zbirami i wszystkim co najgorsze. Żadna firma nie bedzie sobie psóła opinni jak to sponsoruje kluby zapewniające rozrywke chuliganerii
3) i chyba najważniejsze Cracovia ma najgorszą marke w Krakowie, długo na nią zapracowaliście i niestety teraz się to na was mści
Ale poczekajcie chwilke --- Lech chce zrobic fuzje z Amicą i potem Groclinem. Lech 10 milionów, Amica 25 milionów Groclin 30 milionów wychodzi Letko 65 milionów czyli ponad 20 milionów dolarów. Może się okazac że za 2 lata na pytanie jaki ma Budżet Wisła Kraków w Poznaniu powiedza my mamy taki sam ale w euro. Na Lm i eropejskie puchary pojedzie się do Poznania
wwf
wyliczenia z czapy: nawet zakładając obie fuzje ich budżety sie nie zsumują - to oczywiste
no i popraw ortografię
A co z wysłanym protestem?
pzpn ma obowiązek odpowiedzieć?
a propos wyliczeń - jak usłyszałem od Szpakowskiego: dzisiejsze wpływy Milanu z biletów na mecz Milanu z Schalke to 920tys EUR! Czyli prawie 4mln plnów.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)