Bez strzelania większej ilości bramek nie da się daleko zajechać. Wygląda na to, że jeśli wygrywamy to ledwo-ledwo minimalną ilością bramek a jak przegrywamy to od razu to widać wyraźnie w wyniku. Jest szansa wpisać się do Księgi Gunesa jako zespół, który z ujemnym bilansem bramek zaszedł najdalej w lidze.
-2 gole i III-miejsce to chyba wynik trudny do pobicia.
Chyba wszyscy o tym wiedzą - łącznie ze sztabem szkoleniowym i prezesem iż bez lepszego tego strzeleckiego bilansu nie zajedzie sie daleko - pytanie tylko czy interesuje ich juz teraz lepszy wynik niż pierwsza 3-6 miejsce - wg mnie trochę poglądy na ten temat mają różne Stawowy i Filipiak. Wystarczy poczytać ich wypowiedzi (np. ostatni czat z Filipiakiem) by dojść do wniosku, że np. prezesa na dziś aż tak bardzo nie interesuje bardzo wysokie miejsce w lidze bo niby co ono mu da? Puchary w Chorzowie albo na Reymonta, trochę wstydu przy porażkach z jakimiś Kaukazami i co jeszcze?
Można mieć mu to za złe - bo kibic zawsze chce sukcesu JUŻ-NATYCHMIAST - ale myślę, że on postępuje bardzo rozsądnie i my nie możemy się aż tak przejmować jedną czy drugą porażką bo to wszystko budowane jest z myślą o drużynie za 4-5 lat, z ładnym nowym stadionem, odchamionymi troche bardziej kibicami i poukładanym "przedsiębiorstwem sportowym" o nazwie Cracovia. Każdy kto ma swoją firmę wie, że uczciwie to buduje sie takie rzeczy powoli małymi kroczkami - mi osobiście taki styl odpowiada choć oczywiście też ulegam emocjom zwłaszcza jeśli się poddam takim nakręcaczom jakimi są media.
-
-
III miejsce po rundzie jesiennej! Cracovia Pany!
Z jednej strony 3 miejsce,które na początku sezonu ,każdy wziąłby w ciemno,z drugiej strony mały niedosyt,bo punktów mogło być trochę więcej.
Cracovia bardzo dobrze grała u siebie zdobywając 19 z 24 punktów,ale na wyjazdach drużyna przechodziła dziwną metamorfozę,zdobywając tylko 5 punktów i to bardzo szczęśliwie.
Jeżeli w rundzie wiosennej mamy walczyć o wysoką pozycje to nie ulega wątpliwości,że ta drużyna wymaga wzmocnień ,przede wszystkim jeżeli chodzi o linię napadu jak i obronę.
Musi też i to w sposób diametralny poprawić się nasza gra na wyjazdach.Poprawie też wymaga wykonywanie przez nas stałych fragmentów gry,bo nie może być tak ,że wykonując podczas meczu dużą ilość rzutów rożnych nie stwarzamy praktycznie żadnego zagrożenia pod bramką przeciwnika.Zastanawiające jest też to, dlaczego Skrzynia tak słabo zaczął wykonywać rzuty wolne.Przecież w II lidze strzelał w ten sposób w sezonie kilka bramek,a teraz mimo ,że sytuacji idealnych dla niego nie brakowało, trafiał albo w mur,albo podawał piłkę bramkarzowi.
Podsumowując ,sytuację wyjściową mamy dobrą,choć w dwóch pozostałych meczach musimy jeszcze zdobyć co najmnie 4 punkty.Mam nadzieję,że jak tak się stanie to wszyscy wyciągną wnioski z błędów ,które zostały popełnione przed sezonem przez działaczy (brak wzmocnień),oraz w trakcie rundy przez trenera i zawodników ( generalnie bardzo słaba postawa na wyjazdach,żal przede wszystkim punktów z Lechem),tp będzie dobrze.
Żal bo mogliśmy być mistrzem jesieni i to było w zasięgu stracone 2 punkty z Legią w Krakowie, 3 punkty w Poznaniu z Lechem i stać nas było na 1 punkt w dwóch ostatnich meczach.
Osobiście jestem bardzo zadowolony z 3 miejsca, naprawdę bardzo. Potrzebujemy 2-3 naprawdę dobrych wzmocnień i będziemy mogli sie pokusić o jeszcze lepszą lokatę, wierzę w to głeboko.
Moje zdanie na mistrza szans nie mamy i to sobie trzeba jasno powiedzieć ale 3miejsce jest w naszym zasięgu potrzeba 3-4 konkretnych transferów i będzie dobrze
Dziś na koniec jesieni po 15-tu kolejkach
1. Wisła 29 pkt
2. Legia 29 pkt
3. Cracovia 24 pkt
Rok temu na koniec jesieni po 13 kolejkach
1. Wisła 35 pkt
2. Legia 27 pkt
...
6. Cracovia 18 pkt
Cracovia była na 6-tym, jest na 3-cim.
Miała do lidera 17 pkt straty, ma 5.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)