Witam!
Ma ktoś szal anty Wisła lub mógłby załatwić to chętnie bm kupił!
-
-
Szal anty Wisła!
To raczej szaliki nie do kupienia....
Proponuję nową formę kibicowskiego szalika, w imię tradycji, większego poszanowania barw klubowych, no i (oddajmy trochę pola do popisu ludzkim słabościom) czystego szpanerstwa: szalik ręcznie robiony na drutach.
Przemysłowa produkcja szalika zdewaluowała już tą formę kibicowskiej symboliki. Produkuje się szaliki z pospolitych materiałów, przemysłową metodą, mnóstwo jest podrób, wzory wielu szalików mają niewiele wspólnego z rzeczywistymi barwami klubowymi. W powiatowym galicyjskim czy śląskim mieście możesz w sklepie z tandetą kupić szalik Boca Juniors, Santosu, Realu, Benficy. Chyba nikt nie ma złudzeń co do ich autentyczności i miejsca produkcji. Przywróćmy szalikowi jego godne miejsce.
Moim zdaniem można by to osiągnąć poprzez normalizację szalika klubowego i uczynienie sposobu jego produkcji bardziej elitarnym. A wszak, skoro wartość to włożona praca, można by uczynić zadość wyżej wymienionym postulatom poprzez na przykład WYRABIANIE (bo słowo produkowanie ze swej istoty jest tu nieadekwatne) klubowych szalików na drutach. Młody Pasiaku, walczy o twoje serce urocza Krakowianka. Możesz jej zaimponować przepłynięcie Wisły pod Jubilatem i co jest tego konsekwencją wizytą u dermatologa, stójką na kciukach, wsadzeniem ręki do paszczy krokodyla etc, ale niech ona dla ciebie też coś zrobi. Powiedz więc jej:
Jeśli obca Ci ma zguba
Zrób mi szalik moja luba
W białe i czerwone pasy
Wiernym będę po wsze czasy
No a co wy na to. Popijamy se Żywca pod Whisky Barem. A obok siedzą w krakowskich strojach urocze dziewki i robią na drutach szaliki wyśpiewując krakowiackie pieśni.
piwopio Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Witam!
> Ma ktoś szal anty Wisła lub mógłby załatwić to
> chętnie bm kupił!
Taa, a pozniej wywiesisz go na plocie po drugiej stronie blon...
urwales sie z choinki:D
Ja chetnie kupie szalik reprezentacji Anty-PZPN
Te szaliki anty-PZPN to była chyba jakaś limitowana wersja , tez chcę go kupić ale nigdzie nie widziałem w necie oferty sprzedaży.
Geo ja ma mręczny szalik typu "pro" model podłużny. :)
A na szaliku typu "antyPZPN" byłoby motto: "Krucjata przeciw listkoludkom" i przekreślony orzeł z godła PZPNu:D
Swoją drogą jakie miałby on mieć barwy?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)