Jak powszechnie sie przekonujemy
sedziowe dosc konsekwentnie zabraniaja Cracovii grania
w naszym podstawowym komplecie strojów.
Rozwazania z czego to wynika odloze na bok,
bo narastajaca frustracja z pojawiania sie pilkarzy Cracovii w strojach blekitnych
(niby tez historycznie ale jakos psycha siada) wymaga inicjatywy.
Moze warto rozwazyc zmiane stroju rezerwowego
na wzor tego w jakim graja nasi hokeisci na wyjazdach (oczywsice z prawidlowa flagą)
[img]http://www.cracovia.pl/galeria/podhale_1/images/IMG_4024.jpg[/img]
Wygladalo by to np. tak ze na piersiach i plecach koszulka byla by bez zmian
ale powierzchnia na ramionach i po bokach byla by czerwona...
Koncepcja jako zywo przypomina stoje PSV czy Olimpiakosu
a modyfikacja dotyczyla by zmiany kolorystycznej dominanty
z bialej w stroju podstawowym
na czerwona w stroju rezerwowym
Odpowiednie dobieranie spodenek (biel lub czern)
oraz getrow (bialo-czerwone lub czarne z pasami bialo-czerwonymi)
zapewnilo by Cracovii (a wlasciwie strachliwym sedziom) komfort
Mysle ze taka koncepcja jest duzo ciekawsza niz aktualny blekit
i nasi zawodnicy zawsze juz mogliby grac w pasach i reprezentowac bialo-czerwone barwy.
-
-
Rezerwowe stroje w pasy
Jestem zwolennikiem tradycji. Ale jednocześnie uważam, że nasze niby tradycyjne rezerwowe błękitne beciki (niby, bo z czarno białymi klinami z boku) są koszmarne. Dlatego uważam, że propozycja przedmówcy jest sensowna.
Po pierwsze, to nie wiem czy wobec postępującej gwałtownie ślepoty sędziów taki manewr zostałby zaakceptowany. Czy strój rezerwowy wówczas byłby na tyle odmienny od podstawowego, że zosłałoby to dopuszczone.
Poza tym ja uważam, ża stroje rezerwowe powinny być niebieskie. To też w końcu część naszej historii. Tylko oczywiście jestem zdecydowanym przeciwnikiem "majstrowania" przy tych strojach, tak jak się to dzieje ostatnio. No i oczywiście gra w strojach rezerwowych tylko w przypadkach koniecznych, a nie tak jak to ma miejsce obecnie.
ja chce spytac, skad wiecie ze to slepota sedziow, a nie nadgorliwosc naszych dzialaczy by grac w rezerwowych becikach ?
Ja od Maćka Madei kierownika drużyny, wpadnij kiedyś na trening spytaj na pewno opowie Ci jak to jest bo to przesympatyczny Pasiak. Trudno o kompetentniejszą osobę. Myślisz ,że nasi nie mieli ze sobą strojów podstawowych na Reymonta czy w Grodzisku itd.? Czy tylko nas to spotyka? W. z nami na wiosne to nawet rezerwowych białych strojów sędzia ubrać nie pozwolił.
To trzeba to załawiać w PZPN lub PZS i na piśmie.
Re: Dosyć grania na niebiesko!
Autor: dudi74 (IP zapamiętane)
Data: 26 Wrz 2005 - 12:29:44
A może by tak na wzór hokejowy? Jedne stroje z przewagą białego a drugie czerwonego.
Nie bo rezerwowe barwy Cracovii to barwy miasta czyli niebieskie.
Jak juz to bialo-niebieskie
Sciśle to błękitne koszule i czarne spodenki.
Spodeny nie mogą być błękitne.
raf_jedynka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Koncepcja jako zywo przypomina stoje PSV czy
> Olimpiakosu
A wjakich strojach zagralibysmy z nimi?
Jakbysmy z nimi mieli grac w pucharach to mnie wszystko jedno w sumie:)
Chociaz przy gestych pasach (dominujacy czerwony) my mozemy grac w bialych koszulkach z czerwonym poprz\ecznym, biale spodenki, biale getry z jednym czerwonym pasem (jak River Plate) - co daje efekt "praktycznie bialy"
Dla mnie ekstra są te niebieskie stroje.
:o
5 dni później
Jesli juz to granatowe
Tylko w pasy
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)