Wklejam artykuł z Gazety.pl:
Polski oddział amerykańskiego wydawcy gier komputerowych Electronic Arts zaprezentował w Warszawie najnowszą odsłonę symulatora piłki nożnej - FIFA 06. Po raz pierwszy w historii tej słynnej serii gracze z całego świata będą mogli wziąć udział w rozgrywkach polskiej ekstraklasy.
W oficjalnej prezentacji tytułu wzięli udział przedstawiciele firmy, osoby związane z klubami Orange Ekstraklasy oraz para komentatorów, którzy przygotowali ścieżkę dźwiękową - Dariusz Szpakowski i Włodzimierz Szaranowicz. Organizatorzy wręczyli dyplomy z podziękowaniami dla klubów, a wśród gości znalazł się między innymi prezes Wisły Płock Krzysztof Dmoszyński.
Kolejne odsłony symulatora piłkarskiego FIFA pojawiają się regularnie od 1994 roku. Dotychczas na świecie sprzedano ponad 50 milionów egzemplarzy tej gry. Po raz pierwszy przygotowano w pełni spolszczoną wersję.
- Przygotowaliśmy profesjonalne udźwiękowienie z udziałem kanadyjskiego reżysera dźwięku. Trudność polegała na tym, że komentowaliśmy bez obrazu i treści przygotowane przez producentów trzeba było odpowiednio skomponować. Całość nagrań trwała kilkanaście dni - przyznał Szpakowski.
Kluby Orange Ekstraklasy otrzymały od EA Sport opłaty licencyjne. Firma zapowiedziała również kontynuowanie współpracy na innych płaszczyznach.[b] Jedynie cztery kluby - GKS Bełchatów, Cracovia Kraków, Groclin Dyskobolia Grodzisk Wlkp. oraz Kolporter Korona Kielce nie zgodziły się na proponowane przez firmę warunki licencyjne i w grze nie ujrzymy oficjalnego logo oraz nie będą odwzorowane stroje tych zespołów.[/b]
Bliska współpraca z Międzynarodową Federacją Piłkarska (FIFA) zaowocowała, obok licencji, organizacją mistrzostw świata w komputerowej piłce nożnej pod patronatem tej instytucji. Eliminacje do drugiej edycji turnieju odbędą się także w Polsce - w miastach, które mają swoich przedstawicieli w ekstraklasie. Ogólnopolski finał odbędzie się w Warszawie, a główny turniej z udziałem najlepszych graczy przeprowadzony zostanie w Berlinie.
Premiera gry FIFA 06 przewidziana jest 30 września 2005 roku.
Czyli marketingowo znmowu jesteśmy do tyłu.
-
-
Gra FIFA 2006 - jest Orange Ekstraklasa! Ale bez Cracovii?
widac dawali za mało
za malo ?? wkoncu pieniadze wziela wisla legia i inne kluby a stawka byla chyba taka sama
Pewnie nie chcieli umiescic widocznego napisu ComArch na koszulkach, a pieniadze z tego raczej marne są...
Znając zycie to T coś wymyślił genialnego.
ale ja tu czegos nie rozumiem, jak za malo dawali ??
przeca to reklama za darmo na caly swiat, czyz nie ??
i jeszcze plakac ze za malo dawali i dlatego Cracovii nie ma w Fifie ??
Panie cos to wymyslil to puknij sie Pan bardzo mocno w glowe.
najlepiej młotkiem 100 kilowym...mogę pomóc :d
może być i 200 kilowym młotem,
niemniej rozkminianie "dlaczego" jest w zasadzie próżne
tego sie nie da rozkminić ;)
jest jak jest, jakoś to w Excelu Tabiszowi wychodzi - ani my go nie zrozumiemy, ani on nas
Spokojnie zaraz na pewno wyjdzie jakiś patch i wszystko będzie w porządku.Inna sprawa ze nasz zarząd dał w dupe,ale to chyba nie pierwszy raz w tym sezonie...
ale przecież pamiętam, że była jakaś umowa czy coś takiego, że Cracovia miała być w następnej Fifie (czyli tej 2006), a wtedy jeszcze nie było wiadomo, że zrobią całą ligę, tylko miało być pare drużyn... na TP o tym pisali, chyba z okazji tego turnieju FIFA2005.co jest kurde ja sie pytam!
Nie wszystko bedzie w porzadku bo z tego patcha skorzystaja tylko kibice Cracovii a chodzilo o to zeby mogli nią grac ludzie na calym swiecie...
Ale jezeli Drymala i Klicki tez sie na to nie zgodzili to cos w tym musi byc ;)
A dupa ogolnie wole grac w Pro Evo ale dzieki Cracovi wkoncu bym spedzil wiecej czasu przy fifie.Lipa i tyle:(
Szkoda gadać...
Gra rozchodzaca sie w ogromnych nakładach na całym świecie...
ehh:\
szkoda słów~!!!!!!!!!!!!!
Szkoda:(
Niestety to nie taka prosta sprawa. Ogólnie wiadomo że Fifa to jedna z bardziej znanych gier na swiecie a electronic art to jedna z wiekszych korporacji. Więc jestem przekonany że umieszczenie drużyny w grze wiąże sie podpisaniem odpowiedniej umowy, a patrząc na wielkość firmy która ją produkuje to nie sądze aby ta umowa była korzystna dla klubu. Firma taka narzuca swoje warunki i jeżeli Profesor( pamiętajcie że Comarch jest potężną firmą o zasięgu międzynarodowym) a także pan Drzymała( również osoba której firma robi światową karierę) i do tego jeszcze bełchatów i płock podjeli taką decyzję to znaczy że coś musiało być w umowie co było nie korzystne dla klubów. Mogło to byc związane z częściowym przejęciem praw do logo lub jeśli nawet fifa nichciała się zgodzić na napis Comarch na strojach to takie dziwne dla was ???
Idzcie na studia, zróbcie kariere naukową potem załużcie sobie firme i zapier...cie całymi dniami po to aby zbudować potężną firme a następnie zainwestujcie troche swoich pieniędzy w klub piłkarski i zobaczymy czy nie będzie wam zależało na tym żeby promować własną firmę której poświęciliście część swojego życia ! Nie zapominajcie że Prof. posiada udziały w klubie i może podjąć taką decyzje jeśli oferta jest niekorzystna. Nawet jeśli powodem rezygnacji było to że woli pro evo niż fife.
CRACOVIA - I TAK ZNA NAS CAŁY ŚWIAT !!!!!
Ja myśle, że EA musiała zarządać od Cracovii, by ta zaprzestała rozgrywek w jakże ułomnym realnym świecie i aby na zawsze przeniosła swe zainteresowanie w strone virtualnych rozgrywek.
To zapene wszystko tłumaczy.
5 dni później
A stadion,a przyspiewki?Co z tym?I czy ktos ma juz ta gre?Jak wrazenia?I jak przedstawia sie w rzeczywistosci sprawa Cracovii?
konserwa Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A stadion,a przyspiewki?Co z tym?I czy ktos ma juz
> ta gre?Jak wrazenia?I jak przedstawia sie w
> rzeczywistosci sprawa Cracovii?
Przyspiewek i stadionow nie ma w ogole polskich (tyle, ze ja mam wersje angielska, byc moze przyspiewki sa w polskiej, stadionow na 99% nie ma). Na stadionach wisza flagi, ale flag Cracovii nie ma (nawiasem dziwna selekcja tych flag, bo np. nie ma bardziej znanych flag Legii, a sa np. Jelonki, albo Bronowice Wisly). Gra ? Dopoki pierwszy raz nie zagralem w Pro Evo 3 fify mi sie zawsze podobaly. Teraz fifa zeszla na dalszy plan, ale w 2006 gram tylko i wylacznie dlatego, ze jest ekstraklasa ... zreszta jeszcze tylko niecaly miesiac, bo wtedy ma sie pojawic PES5 i Fifa znowu na rok zniknie z mojego kompa. Swoja droga ciekawe jest to, ze w PESa gram juz dosc dlugo i ciezko jest wygrywac kazdy mecz na szesciu gwiazdkach. Na fifie wygrywanie na najtrudniejszym poziomie (world class) to banal ...
Dodam jeszcze, ze bardziej mi sie podoba demo PES5, niz cala Fifa 2006, ale jak juz pisalem ... gram tylko ze wzgledu na ekstraklase ...
Pozdrawiam
ERNESTO - a masz fife na dvd czy na cd-r ?
Bo nie mam dvd a ostatnio na gielkdzie widzialem tylko na ten sprzecior fife 06
ja sobie sciagnalem z torrenta wersje DVD, ale ze jest to obraz, to nie potrzebny mi odtwarzacz dvd, tylko odpalam to z Daemon Tools. Troche to jednak zajmuje (3,5 GB) ;)
Dodam, ze Cracovia nazywa sie C.Krakow, Korona nazywa sie Kielce ... szczerze mowiac dzieki temu i braku orginalnych strojow podziekowalem za granie jednymi i drugimi. Ogolnie spodziewalem sie czegos lepszego ... moze w polskiej wersji dzwiekowej sa przyspiewki, ale szczerze mowiac watpie. Licze, ze dosc szybko wyjdzie patch poprawiajacy wszystko ... lacznie ze skladami, bo sa aktualne na 24.08.2005. Mam nadzieje, ze komus sie bedzie chcialo i pobawi sie, aby zrobic wszystkie polskie stadiony ...
Pozdrawiam
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)