[b]Obniżono akcyzę na paliwa[/b]
Ministerstwo Finansów zdecydowało o obniżce akcyzy na paliwa o 25 groszy na litrze - poinformowała telewizja TVN24.
Zdaniem Mirosława Gronickiego, powinno to spowodować spadek cen paliw o trzydzieści kilka groszy za litr.
http://wiadomosci.onet.pl/1159221,11,item.html
i całe szczęscie... bo normalnie paliwo w tej cenie to koszmar... oby tylko wląsciciele stacji obniżyli na stacjach a nie utrzymali (np. w zmowie) cenę - by na tej różnicy co ją Gronicki oddał - dodatkowo zarabiać.
-
-
Paliwo potanieje??? OBY!
a to tylko benzynka potaineje czy ropa tez?
bo na benzyne akcyza jest 1,60 zł a na rope 1 zł.
Najgorze jest to ze gaz znowu podrozal wczoraj na BP placilem 1.92
Kiello: a ja placilem wczoraj 1.72 w centrum krakowa za gaz ;)
Jasne tylko ze ja juz sie nauczylem ze warto wydac pare groszy wiecej, a miec gaz dobrej jakosci, z tego co wiem ze zrodel zblizonych do sektora paliwowego to BP ma najlepszy gaz (nie pracuje w sektorze paliw samochodowych) ;)
6 dni później
od kiedy to ma potaniec- bo na razie tylko drożeje i drożeje
no wlasnie cały czas jest do dupy, drożeje i chyba drożec nie przestanie. Zastanawiam się jaki jest maksymalny pułap cenowowy paliwa? 6 zł za litr czy jak ?
"Decyzja wchodzi w życie 15 września."
( )
O ile dobrze wiem,to narazie potanieje,by na poczatku roku 2006 znowu pojsc do gory o pare groszy. Wypada miec nadzieje ze do tego czasu ceny ropy na rynkach swiatowych znow nie podskocza:/
Stymże teraz ma potanieć o około 25-30 groszy, a później faktycznie pójdzie znów w górę w związku z jakąś kolejną podwyżką akcyzy, ale o 5-7 groszy najwyżej. Tak przynajmniej zapowiadają. Mam nadzieję, że ceny na rynkach nie tylko nie podskoczą, ale potanieją i będziemy mogli kupić litr benzyny za w miarę przyzwoite 3,80zł/litr. Boję się jednak, że to tylko pobożne życzenia...
Powinni zlikwidować akcyze na benzyne , dosyć okradania podatników!!
Dobra, dobra, spokojnie. Jak można zlikwidować akcyzę na benzynę? Podatki w każdym towarze były, są i będą. A z paliwa państwo czerpie i tak ogromne pieniądze, bo popyt na paliwo będzie zawsze. Nie chodzi o to, żeby nie było żadnych wpływów do budżetu, ale o to żeby te wpływy były racjonalne, tzn. żeby ta akcyza była na jakimś w miarę niewysokim poziomie.
Pasiak ksc w cenie benzyny az 60% to podatki , to jest nienormalne.....
A pieniądze z akcyzy i tak są marnowane w bezsensownych dotacjach do górnictwa, KRUS-u ,przez 3 mln( przynajmniej 1,5 mln z nich jest zdrowszych odemnie :) ) rencistów albo przejadane przez administracje publiczną.
pasiak_ksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> i będziemy mogli kupić
> litr benzyny za w miarę przyzwoite 3,80zł/litr.
:( jak pierwszy raz w życiu tankowałem benzynka kosztowała 1,41zł/litr.
I wcale nie było to tak dawno :(
Pieprzyć arabów i nasz rząd totalitarny!
pasiak_ksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Dobra, dobra, spokojnie. Jak można zlikwidować
> akcyzę na benzynę? Podatki w każdym towarze były,
> są i będą.
Tak tylko ze akcyza to tylko jeden z wielu podatkow ktore placisz
od paliwa
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)