Nie podejrzewałem niektórych o mentalność gangsterską. Tak się z uczciwymi ludźmi nie postępuje!
-
-
A Tomek Wacek to co?
Uważam iz całej sytuacji są winni Crac,Craco,TP,Koło SYmpatyków,STawowy i Misior.
GW 22 grudnia
Negocjacje Tomasza Wacka
Z końcem czerwca 2006 roku skończy się kontrakt prawemu obrońcy Cracovii Tomaszowi Wackowi. Środowa, pierwsza, rozmowa w sprawie przedłużenia kontraktu o rok zakończyła się fiaskiem.
29-letni zawodnik jest nieco zaskoczony takim obrotem sprawy. Kością niezgody nie jest długość nowego kontraktu, ale jego wysokość. - Zaproponowano mi takie same, czyli trzecioligowe warunki, na których podpisałem umowę kilka lat temu - wyznaje Wacek. - Udowodniłem, że nadaję się do I ligi, i liczyłem, że w klubie to docenią - dodaje. W II lidze piłkarz nie mógł liczyć na polepszenie warunków finansowych - z powodu kontuzji kolana nie grał.
Cracovia nie godzi się na wcześniejsze rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron, ale jednocześnie wiceprezes Jakub Tabisz nie był w stanie określić kwoty odstępnego., - Z naszej strony jest dobra wola - deklaruje.
A co na to prezes Janusz Filipiak? - Tak szybko nic się nie dzieje. Każdy ma pracę, a jak chce podwyżki, to musi chwilę poczekać. Mamy dobrą informację dla zawodników: u nas nie będzie masowej wyprzedaży, tak jak w innych klubach - kończy prezes "Pasów". Tematem ma się bliżej zająć po urlopie w Alpach.
W podobnej sytuacji jak Wacek (kontrakty do końca czerwca) są też bramkarz Sławomir Olszewski i napastnik Piotr Bania.
moj komentarz:
Tomek musi sobie wywalczyc kase i narazie chlopaki sie licytuja.
Klub raczej nie chce go sprzedac ale sie targuje.
Jak to sie skonczy dopiero zobaczymy.
Tomek nie powinien sie dawac wypuszczac dziennikarzom
(chyba ze swiadomie puscił to do mediow aby wzmocnic swoja pozycje przetargowa)
Mam nadzieje ze bedzie dobrze.
Na początku bardzo się zmartwiłem - z wielu względów bardzo chciałbym, by Tomek u nas został, i jak wiadomio, nie jestem osamotniony :) - ale bardzo mnie podbudowała opinia raf_jedynki. To jest całkiem prawdopodobne, obyś miał rację!
Jaka cena wchodzi w grę przy zakupie niemłodego bądź co bądź Wacka?
Nigdzie nie słyszałem ile Filipiak za Niego chce...
4 dni później
Ponoć może odejść za darmo.
Filipiak robi wszystko by Wacek sam odszedł nie z winy prezesa samozwańca...
mnie tylko zastanawia ile to są warunki 3 ligowe i jaka jest różnica między zarobkami Fąfla Basterka i Wacka...
Złożyłem Tomkowi propozycje - ale on jest pasiakiem do końca - tyle wam powiem!
Za to Tomka cenimy - to Pasiak i wartościowy piłkarz.
Żeby jeszcze ci, co decydują o kadrze Cracovii, to docenili...
Plotki mówią o Jagiellonii:(
to tylko plotki. tomek definitywnie powiedział, że Jaga go nie interesuje! A coś tam w tym temacie wiem he he he
:)
el_moneta Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> to tylko plotki. tomek definitywnie powiedział, że
> Jaga go nie interesuje! A coś tam w tym temacie
> wiem he he he
Brawo Witja:)
dobra, to co - sciepa na Tomka? jak za dawnych czasow. moze wyrownamy roznice.
jestem za
1906 % poparcia dla dalszej gry Wacka w Cracovii.
Jake Blues Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> dobra, to co - sciepa na Tomka? jak za dawnych
> czasow. moze wyrownamy roznice.
Gest piękny, ale to byłaby raczej niedźwiedzia przysługa dla Tomka.
Chyba zależy ci na tym, żeby całkiem upokorzyć profesora. Jego duma by tego nie zniosła i Tomek do końca kontraktu nie wyrwałby się z rezerw. :(
Na treningu Noworocznym Tomek musi odczuć a my tylko potwierdzić jak jest ważny dla nas i dla CRACOVII
On, jak sądzę to wie. Teraz chodzi raczej o to żeby jego pracodawca to docenił.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)