steam-roller Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Agnan,
>
> piszesz jak zwykle sensownie,
Czy ja wiem?
Ja w sumie nie chcę się wypowiadać definitywnie:
1) wielu rzeczy nie wiem
2) ja naprawdę chyba nie jestem kompetentny w takich sprawach.
Wcale nie wiem, czy to byłoby to optymalne wyjście.
Ale - jak napisałem w innym wątku - zgadzam się że coś trzeba zrobić, i nie bardzo wiem co... Moim zdaniem na pewno nie powrót Stawowego (to paranoiczny pomysł), a widać, że z Mikulskim nie idzie, poza tym trener, który jest zadowolony że przy stanie 0:2 nie straciliśmy bramki, to moim zdaniem kandydat na inną posadę (i nie u nas lepiej :)) Pytanei, czy zmiana go teraz wyjdzie na dobre (bo zmieniać po to, żeby zmeiniać, nei ma sensu, poza tym nie znami innych niuansów). Wariant ze Smuda wydaje się ciekawy... Po wieści o 31 marca - nawet nie nierealny... A nie wiem czy dobry, z wielu przyczyn.
W każdym razie celem nadrzędnym jest zostanie w tym roku w I lidze.
A potem - do sensownej roboty...
> jest tylko jedno
> ale...
>
> Tym "ale" jest wstydliwie skrywany epizod z
> kariery trenerskiej Smudy.
>
> Otóż pewnego razu spadkiem z I ligi zagrożona była
> Stal Mielec (chyba 95/96). I ściągnięto tego, kto
> z tym klubem zdobył kilka lat wcześniej
> mistrzostwo - czyli Smudę właśnie.
>
> Wstrząsnął gwiazdkami, na tyle skutecznie, że już
> nie tylko 3-4 zaczęło pozorować grę ale wszyscy.
> Jaki był efekt - łatwo się domyśleć.
>
> Ale możemy sobie gdybać co chcemy, i tak nie tu -
> na forum - zapadną decyzje.
-
-
Tylko Smuda ???!!!
Ten kontrakt jest napewno do 31.03? Idę się pomodlić. Smuda kiedyś coś wspominał, ze skoro Zagłębie nie chce z nim podpisać wcześniej kontraktu to on już z kims rozmawiał ale nie chciał nic więcej powiedzieć. Panie trenerze... zapraszamy do Cracovii! Pamiętacie Widzew w Lidze Mistrzów?? On tam bazował na młodych chłopakach. Awansował z nimi z II ligi, zdobył mistrzostwo i powędrował do LM. Naprawdę pięknie wtedy Widzew grał. Szymkowiak miał (grał na prawj obronie) wtedy 19 lat a ogrywał graczy z Dortmundu i Madrytu jak chciał. Czego nauczył ich Smuda? Walki!
A ja nie jestem za Smudą. W przerwie letniej tak, ale nie teraz. Im więcej zmian w trakcie rundy tym większe zamieszanie, a piłkarzom to nie służy. Pozwólmy dotrenować do końca Mikulskiemu, a w przerwie będzie można wrócić do tematu Smudy.
Wydaje mi sie, ze Smuda w przerwie zimowej byl juz na wylocie z Zaglebia, bo cos mial klopoty z nowymi prezesami KGHMu, ale moge sie mylic.
fragment wywiadu ze Smudą. Chce zośtać w Lubinie, ale...:
[i]Nowym prezesem Zagłębia Lubin jest Mirosław Jabłoński, który ma Pana przekonać do podpisania nowej umowy z zespołem.
- Nie wiem, co powiedzieć, bo dopiero przed chwilą się o tym dowiedziałem. Jest takie przysłowie, że gdzie kucharek sześć, tam nie ma co zjeść.
Czyli będzie Pan jednak szukał pracy?
- W tym fachu się nie szuka, pracuję tam, gdzie mnie chcą. Nie ulega wątpliwości, że jestem otwarty na propozycje z całej Polski.
Czyli także z Cracovii?
- Pan Filipiak też się zastanawia, co jest dla niego najlepsze. [/i]
Coś czuję że Franz będzie a właściwie już jest nasz...... :)
ale czujesz czy coś wiesz?
Smuda zostaje w Lubinie...http://sport.onet.pl/1300630,wiadomosci.html
dolfuss Napisał(a):
min.
> Pamiętacie Widzew w Lidze
> Mistrzów?? On tam bazował na młodych chłopakach.
> Awansował z nimi z II ligi, zdobył mistrzostwo i
> powędrował do LM. Naprawdę pięknie wtedy Widzew
> grał. Szymkowiak miał (grał na prawj obronie)
> wtedy 19 lat a ogrywał graczy z Dortmundu i
> Madrytu jak chciał. Czego nauczył ich Smuda?
> Walki!
Faktycznie to była najlepsza ekipa ostatnich lat, GTS <.....> Kraków to przy nich cienkie bolki! Pamiętam jak grali z całkiem niezłą Borusią Dortmund niemalże jak równy z równym!
U nas to raczej nawet nie chodzi o walkę, bo taktyka i mobilizacja to jest kolejny "etap" w trenerce, tylko o zwykłe przygotowanie fizyczne. Zawodnik, który idzie od czasu do czasu na 1,5 godzinny trening i biega sobie tam tzw. "letkim truchtem" lub odda parę strzałów raczej nie myśli w trakcie meczu o technice, taktyce czy walce, tylko walczy z własną ...słabością. Ciekawe czy np. ktoś z naszych "gwiazdorów" trenuje czasem sam, indywidualnie? - bardzo wątpię, może znajdzie się takich 2-ch, 3-ch. Wynik sportowy prawie nigdy nie jest sprawą przypadku, to się może się zdarzyć w jednym meczu na 100. W lidze aby zrobić wynik drużyna musi być przede wszystkim dobrze przygotowana fizyczne, potem trzeba to uzupełnić odpowiednio długim, ciężkim często mozolnym i wyczerpującym treningiem technicznym (w tym również indywidualnym samo-treningiem każdego zawodnika!). Inna sprawa to umiejętne wyłowienie symulantów (a takich np. Drumlak nie brakuje) i należyte ich traktowanie.
Można Smudy nie lubić, ale przyznać trzeba, że pracować "u podstaw" z grajkami potrafi. Jeśli ma być alternatywą dla Mikulskiego - zdecydowanie TAK!
to po ptokach. Prof. nie przebije Zagłębia finansowo. chyba, że Smuda zatęsknił już za Krakowem.
Ano mówiłem chłopaki, że tak będzie. Zrobi puchary i zostanie w Lubinie na dłużej, zwłaszcza jak dokonają transferów.
z tekstu wcale nie wynika że to jest takie pewne. Dopiero mają mu nowy kontrakt zaproponować. Faktem jest, że z naszych podatków można przebić każdą ofertę prywatnej firmy, ale Smuda już raz miał jeszcze lepsze pieniądze i nadtrenera nad sobą. Stwierdził wtedy, że nigdy więcej. A zresztą - niech zostaje... Przejedzie się tak jak się przejechał na Ptaku w Piotrcovii ;)
A finansowanie klubów piłkarskich przez tzw. spółki skarbu państwa powinno być zakazane. To pole do olbrzymich machlojek
Ojej steam...
Skarb Państwa ma 44% udziałów i tyle dostaje haraczu od KGHM. Więcej się Ojczyźnie Naszej nie należy i już. Reszta zostaje w regionie, bo jest ciężko wypracowana przez tutejszych robotników. Zrozumiałeś mam nadzieję steam, bo to już ciężko tak wkółko tłumaczyć. Wy to chcielibyście jak płowa Polski ograbić ten KGHM czy inny ORLEN ze wszystkiego co zarobią a tymczasem firmy te powinny inwestować i się rozwijać jak najbardziej, bo to "konie pociągowe" dyszącej, narodowej gospodarki a nie.. zabrać im wszystko, bo sobie tak akurat w Krakowie zazdrośnicy życzą.. Bądź logiczny chłopie..
Budżet Państwa dostaje swą "działę" i tyle. Za resztę hulają nasze prezesy (z Wawy też), jak im się podoba, bo to nasza kasa i wara innym do niej. O patologiach różnego rodzaju, związanych z tym nie wspomnę ale gdzie ich nie ma?
niech inwestują ale w kopalnie w Zairze a nie w klub piłkarski
magic,
WASZYCH robotników? A może robotnicy z Polkowic czy Głogowa woleliby, aby ich pieniądze szły na inny klub?
ciekawe kiedy ktoś zaprotestuje przeciwko udziałom Miasta Krakowa - to też państwowe - nie życze sobie z moich podatków utrzymywania np. Mikulskiego :P
We wczorajszej Gazecie Wyborczej (dodatek Krakowski) pisalo, że wiceprezes Tabisz kusi Smudę wysokim kontraktem... Czy ktoś wie o co w tym wszystkim chodzi? W tym całym zamieszaniu wokół Smudy!?
Kocur, sam zaprotestuję, ale dopiero wtedy gdy wszyscy pracownicy i współpracownicy SB zatrudnieni w gts (BC, LMM, JJ, ZK) znajdą się tam gdzie powinni się znajdować
Kocur77 Napisał(a):
> ciekawe kiedy ktoś zaprotestuje przeciwko udziałom
> Miasta Krakowa - to też państwowe - nie życze
> sobie z moich podatków utrzymywania np.
> Mikulskiego
z Twoich podatków nie utrzymuje się Mikulskiego
za to z moich podatków budują Wam stadion z dziurawym dachem
AQQ Napisał(a):
> dolfuss Napisał(a):
> min.
> --------------------------------------------------
> -----
> > Pamiętacie Widzew w Lidze
> > Mistrzów?? On tam bazował na młodych
> chłopakach.
> > Awansował z nimi z II ligi, zdobył
> mistrzostwo i
> > powędrował do LM. Naprawdę pięknie wtedy
> Widzew
> > grał. Szymkowiak miał (grał na prawj
> obronie)
> > wtedy 19 lat a ogrywał graczy z Dortmundu i
> > Madrytu jak chciał. Czego nauczył ich Smuda?
> > Walki!
>
> Faktycznie to była najlepsza ekipa ostatnich lat,
> GTS <.....> Kraków to przy nich cienkie
> bolki! Pamiętam jak grali z całkiem niezłą Borusią
> Dortmund niemalże jak równy z równym!
Całkiem niezłą?? Oni wtedy wygrali LM. W finale pokonali Juve 3-1. Widzew miał mocna grupę. Atletico Madryt odpadło w ćwierćfinale z Ajaksem
> U nas to raczej nawet nie chodzi o walkę, bo
> taktyka i mobilizacja to jest kolejny "etap" w
> trenerce, tylko o zwykłe przygotowanie fizyczne.
> Zawodnik, który idzie od czasu do czasu na 1,5
> godzinny trening i biega sobie tam tzw. "letkim
> truchtem" lub odda parę strzałów raczej nie myśli
> w trakcie meczu o technice, taktyce czy walce,
> tylko walczy z własną ...słabością. Ciekawe czy
> np. ktoś z naszych "gwiazdorów" trenuje czasem
> sam, indywidualnie? - bardzo wątpię, może znajdzie
> się takich 2-ch, 3-ch. Wynik sportowy prawie nigdy
> nie jest sprawą przypadku, to się może się zdarzyć
> w jednym meczu na 100. W lidze aby zrobić wynik
> drużyna musi być przede wszystkim dobrze
> przygotowana fizyczne, potem trzeba to uzupełnić
> odpowiednio długim, ciężkim często mozolnym i
> wyczerpującym treningiem technicznym (w tym
> również indywidualnym samo-treningiem każdego
> zawodnika!). Inna sprawa to umiejętne wyłowienie
> symulantów (a takich np. Drumlak nie brakuje) i
> należyte ich traktowanie.
> Można Smudy nie lubić, ale przyznać trzeba, że
> pracować "u podstaw" z grajkami potrafi. Jeśli ma
> być alternatywą dla Mikulskiego - zdecydowanie
> TAK!
J z tym się zgodzę. U nas jak już trener zabiera się za zawodników to jest zły. Smuda to Niemiecka szkoła
=
Magic,nie bądź taki pewny.........
1)Pamiętaj że Smuda ma mieszkanie i dom w Krakowie
2)Ma dobry kontakt z FIlipiakiem
3)W klubie pojawił się Jabłoński co jest dla Smudy jednoznacznym sygnałem
A poza tym jak niosą wieści zdeterminowany Filipiak jest w stanie wypłacać Franzowi sporą pensyjkę-nawet większą niż w Lubinie....A Wasi się też szarpać nie będą bo jest Jabłoński.....
Szanse są wyrównane.
Pzdr
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)