Cracovia testuje Brazylijczyka
Na wtorkowym, południowym treningu piłkarzy Cracovii pojawił się 24-letni Brazylijczyk Aris Segundo, występujący przez ostatnie 3 sezony w II-ligowym portugalskim Academico de Visteu - poinformował "Dziennik Polski".
Wysoki (189 cm), dobrze zbudowany (85 kg) Brazylijczyk trenował z "pasiakami". Uczestniczył w małej gierce (trzech na trzech), w treningu strzeleckim, ćwiczył z kolegami na siłowni.
"Ćwiczyłem z Cracovią po raz pierwszy i muszę powiedzieć, że ma mocną grupę piłkarzy dobrze wyszkolonych. A sam trening był mocniejszy niż w klubie portugalskich. Karierę zaczynałem Corinthians Sao Paulo, grałem w zespole młodzieżowym, przez rok byłem w kadrze pierwszego zespołu. Od trzech lat występowałem w Portugalii w zespole II ligi Academico de Viseu. Ostatnio mój klub zbankrutował, nie otrzymał licencji, za namową menedżera przyjechałem do Polski, do Krakowa" - powiedział Segundo
"W Brazylii zaczynałem w linii środkowej, jako ofensywny pomocnik, ale w Portugalii grałem na środku ataku. W ostatnim sezonie strzeliłem 14 goli, w tym kilka głową. Miałem też kilka asyst" - dodał.
Czyli już coś wiadomo o tym nowym przybyszu, teraz wesprzyjmy go mentalnie żeby miał szansę wogóle coś pokazać.
-
-
Brazylijczyk
To może być ON, ten pierwszy.... :)
OBY NIE BYŁO TAK JAK DOTĄD .... I OBY TO BYŁ ON
ja czuje że to on !! TAK TO ON !
pewnie WS go weźmie przez nacisk bo grał jako pomocnik. chociaż z tym naszym Stawem to nigdy nic nie wiadomo bo Moskała umie strzelać bramki przecież!
PS: Dla kumatych, ciekaw jestem jak Tomek się wkręcił do rodzinki!!!! I czy brazylijczykowi też nie będą na siłe podawać!
Nie róbcie sobie za dużych nadziei :P
jeżeli grał na pozycji pomocnika to pewnie zostanie obrońcą!
nagle don filipiak zechciał rzucić większym groszem na napastnika...a jeszcze 2 miesiące temu, widział na tym miejscu naszych juniorów......
Marfael: na tym forum jest zasada że jak cytujesz/wklejasz jakąś informację przekopiowywaną z jakiegoś portalu/gazety - to podajesz na końcu źrodło z linkiem, trzymaj się również i Ty tej zasady.
_eddie_ Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> nagle don filipiak zechciał rzucić większym
> groszem na napastnika...a jeszcze 2 miesiące temu,
> widział na tym miejscu naszych juniorów......
To chyba dobrze jak człowiek szybko reaguje na błedy.
Żeby tak z Kasami jeszcze (wiem NTT - nie ten temat...)
i na dodatek NTF (nie to forum).
Czyżby waści wczorajszy wynik tak cięzko załamał :? ? :P
...
Krokodyl wrócił! ;-)
krakGW
Cracovia testuje Brazylijczyka
Wak
Już tylko tydzień pozostał do zamknięcia okienka transferowego, a trener Wojciech Stawowy wciąż nie ma pewności, czy ktokolwiek wzmocni Cracovię. Drugi dzień na testach przebywa brazylijski napastnik Aris Segundo.
Wobec słabej formy napastników (Cracovia strzeliła jednego gola w trzech meczach) i kontuzji w drużynie (stoper Michał Świstak, pomocnik Krzysztof Przytula) trener stoi przed koniecznością wzmocnienia składu. - Napastnik byłby silnym konkurentem dla Piotrka Bani, Tomka Moskały i Łukasza Szczoczarza. W obronie nie mogę zostać tylko z Michałem Karwanem i Łukaszem Skrzyńskim - argumentuje trener.
24-letni Segundo (189 cm, 85 kg) grał w drugoligowym klubie portugalskim Academico de Viseu, który popadł w tarapaty finansowe. Stąd Brazylijczyk jest wolnym piłkarzem i nie trzeba płacić odstępnego. - Na razie nie rzucił mnie na kolana - ocenia piłkarza Stawowy.
Gdyby transfer Segundo nie doszedł do skutku, trener Cracovii ma jeszcze dwóch innych kandydatów ("dla dobra rozmów transferowych nie chcę wymieniać ich nazwisk"). Wiadomo tylko, że napastnik grał w polskiej ekstraklasie, a środkowy obrońca w trzeciej lidze. Okienko transferowe zamyka się 31 sierpnia. Stawowy liczy też na wznowienie treningów przez Pawła Drumlaka, który wraca do zdrowia.
[i]Na razie nie rzucił mnie na kolana - ocenia piłkarza Stawowy.[/i]
polam i wszystko jasne :P.
a tacy_dwaj (tajni)?:
Typuję:
napadzior - Kosmalski (bo WS jest na niego tak samo napalony jak kiedyś na Moskałę, albo jeszcze i bardziej)
sztoper - Jędrszczyk albo Pasionek
na temat "klasy" w/w trójcy wypowiadać sie nie będę (bom nerwowy)
Po wczorajszej gierce wewnętrznej 2x25,WS na łamach Gazety Krakowskiej powiedział ,że brazylijski napastnik niczym mu nie zaimponował,i zostanie w Cracovii jeszcze dzień albo dwa i dostanie kopa, a pozatym nasz trener stwierdził ,że trudno jest znaleźć napastnika, który byłby lepszy od tych ,których on ma w swojej kadrze !!!!!!!!!
Tak więc szanse na pozostanie "Dudzia" w Cracovii rosną.
Rodzina ach rodzina :[
Dudzio, Pawka, Gizmo, Baniowy and Co.
po....EBAŁO GO!!!! trudno znalesc napastnika który lepszy jest od naszych??!?!??!?!?
kuzwa w kazdej druzynie 1szo ligowej jest taki jeden czasem dwóch(lub więcej) .... w 2 lidze pewnie są w co drugim zespole lepsi/;/
KUZWA JAK GO LUBIAŁEM ...TO ZA TEN TEXT, JAK TO PRAWDA TO SPADŁ W MOICH OcZACH!!!!!!!!
ciekawe ile Bania czy moskała by strzewlili bramek w 2 lidze portugali...hmm niech zgadne 0 ,1, max 2 :!!??
Jakby razem grali i stosowali nauki z Cracova, to 0
A ten Brazyl, to w końcy napastnik, czy pomocnik. Chyba, że "pomocnik" to hasło rejklamowe, podpucha pod trenera Sodowego.
Dementor, przepraszam za brak źródła, ale to przypadkowe wycięcie.
Ja też lubiłem Stawowego, ale po takim tekście zaczynam wątpić w Cracovię pod jego wodzą.
"Niczym nie zaimponował" po jednym treningu, a ciekawe jak nasi gracze błyszczą na gierkach treningowych, mijają po dziesięciu przeciwników i strzelają po 20 bramek, pewnie dlatego brakuje im już świeżości na ligę.
Nie twierdzę, że Almamy Sow lub Segundo to geniusze piłki, ale nie sądze, by byli gorsi od naszych w tej formie.
CZy aby Wy z jednej histerii w drugą nie wpadacie?
Po wychwalaniu chłopaków teraz chcielibyście ich KAŻÐYM 3-rzędnym obieżyśwaiatem na statusie amatora zastąpić?
Niestety ale na tym forum i części trybun zapanowała atmosfera negowania wszystkiego i rozp...nia wszystkiego co z takim trudem Cracovia od 2002 osiągneła.
TYMCZASEM NAWALA ZALEDWIE KILKA SPRAW
Zaś czytając forum można odnieść wrażenie ,że co najmniej mamy sezon 1999/2000.
Dla mnie głownym problemem są tysiące ludzi co nie chodzą na mecze obrażeni zamknięciem kas...i cenami biletów ZNACZNIE przekraczającymi
stan przyzwoitości....
Co do piłki nożnej to pisałem już w temacie "kto zarządza Pasiastą piłką"...
potrzeba kogoś co jak Zięba hokej będzie na bierząco trzymał sprawy piłki
w garści...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)