Khalid, jedno powinieneś przecież wiedzieć.
w naszych grupach młodzieżowych nie miesza się roczników. dotyczyło to również Klicha, czy innych utalentowanych.
-
-
Juniorzy CRACOVII - temat zbiorczy
azurro Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Khalid, jedno powinieneś przecież wiedzieć.
> w naszych grupach młodzieżowych nie miesza się
> roczników. dotyczyło to również Klicha, czy
> innych utalentowanych.
I to jest bardzo duży błąd i głupota. Młody zawodnik powinien grać tam gdzie predysponują go do tego umiejętności i gdzie ma szanse się rozwijać, a nie gdzie można go dopasować wiekiem. Dla takiego zawodnika jak Świerczok gra w juniorach młodszych to zatrzymanie się w rozwoju. Jego rówieśnicy z Wisły Chrapek i Leszczak regularnie dostają szanse w ME.
a widziałeś Świerczoka na boisku?
te pieski, których wymieniłeś od lat grają w juniorskich reprezentacjach. chyba nie ten poziom.
Bez emocji.
Jest potrzebny, by zając I miejsce.
Grać o jakiś cel.
Po skończeniu sezonu - potrzebna decyzja
Pozdrawiam.
Mark3 - pls. odbierz priva
azurro Napisał(a):
> a widziałeś Świerczoka na boisku?
> te pieski, których wymieniłeś od lat grają w
> juniorskich reprezentacjach. chyba nie ten poziom.
Ja nie widziałem , ale rozmawiałem ostatnio z osobą , która bywa na meczach juniorów regularnie i to nie tylko tych rozgrywanych w Krakowie. Wypowiadał się o nim w samych superlatywach i był bardzo zaniepokojony tym , że to być może ostatni sezon Świerczoka w Cracovii, bo po sezonie Polonia Bytom bardzo chętnie go do siebie przyjmie. Zresztą jak chłopak regularnie strzela po kilka bramek w meczu to jest chyba oczywiste ,że swoimi umiejętnościami wyróżnia się wśród swoich rówieśników.
A co to ma za znaczenie ,że Leszczak i Chrapek grają w reprezentacjach juniorskich, to jeszcze o niczym nie świadczy, tym bardziej ,że jednym z trenerów jest tam bodajże Wójtowicz. A jeżeli mówimy o celach , to nam przede wszystkim są potrzebni piłkarze, którzy będą w przyszłości przygotowani do gry w ekstraklasie i to powinien być główny cel pracy pionu młodzieżowego, a nie mało znaczące sukcesy naszych drużyn juniorskich.
Świerczok odchodzi po sezonie do ME Polonii Bytom.
Jeżeli tak się rzeczywiście stanie, to będzie to kolejny przykład kompletnego dyletanctwa osób zajmujących się młodzieżową piłka w Cracovii.
Młodsi 5-0 szampan się leje będą walczyć o MISTRZA BRAWO!!!Starsi 4-0!!!
5:0 i 2 bramki Świerczoka
szczerze mówiąc jak czytam o tym Świerczoku to mam mieszane uczucia...
Może lepiej niech idzie... było już kilka talentów w naszych juniorach i co z nimi? Zepsuli się, przykład Gnyli (reprezentant Polski w swojej kat. wiekowej), mistrz Polski jun. obecnie nic o nim nie słychać. Przepadł chłopak a miał duży potencjał.
7 juniorów powołanych na konsultację kadry małopolski:
Feluś, Sosnowski, Kupiec, Wszołek, Makówka, Żołądź i Terlik.
LiD.Z. Napisał(a):
> Młodsi 5-0 szampan się leje będą walczyć o
> MISTRZA BRAWO!!!Starsi 4-0!!!
>
>
już są Mistrzami ;)
Ej... pisanie o Gnyli w kontekscie zmarnowanego talentu to jest naduzycie:D
Młodsi w eliminacjach do MP trafili na KSZO. Pierwszy mecz w sobotę w Ostrowcu, rewanż w środę w Krakowie.
mknacylopez Napisał(a):
> Ej... pisanie o Gnyli w kontekscie zmarnowanego
> talentu to jest naduzycie
Mógłbyś jaśniej? Widziałem go pare razy i zagrał bardzo dobrze.
Jeśli się mogę wtrącić to Gnyla był niziutki i tym tracił podobnie jak Kusiak.Gnyla już się nagrał zdaje się.A co do Świerczoka to uważam że u nas są debile że potrafią go dać sobie wydrzeć.Z ogromną przyjemnością czytałem jak chłopak w każdym,ale to każdym meczu zdobywał gole ku chwale Cracovii,mimo że kibicuje psiokom.
Kubek - ale co jasniej? Niezbyt jasno jest? Gnyla to byl po prostu chlopak jeden z wielu, ktorzy przeszli szkolenie w Cracovii. Nie od razu zmarnowany talent :)
Cisse Napisał(a):
> Jeśli się mogę wtrącić to Gnyla był niziutki
> i tym tracił podobnie jak Kusiak.Gnyla już się
> nagrał zdaje się.A co do Świerczoka to uważam
> że u nas są debile że potrafią go dać sobie
> wydrzeć.Z ogromną przyjemnością czytałem jak
> chłopak w każdym,ale to każdym meczu zdobywał
> gole ku chwale Cracovii,mimo że kibicuje
> psiokom.
>
Świerczok kibicuje Wiśle ?...Chyba ci się pojebało z Florkiem.
Jak to możliwe że psiok gra w PASACH bo mi się to w głowie nie mieści!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)