ciekawe czy Oświęcim wygra jutro z gts-em (w młodszych)
-
-
Juniorzy CRACOVII - temat zbiorczy
nurek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> który z naszych nie strzelił karnego przy stanie
> 1:1 z Unią ?
Swiercz(o)ek, Prezes dzisiaj zartowal,ze jak bedzie strzelal, to podpisze z nim kontrakt :)
Orientuje sie ktos ile druzyn wychodzi dalej ,czy tylko jedna ?
jeszcze jest cała runda ;). A do 1/8 finału MP wchodzi tylko winner.
w starszych, w Oświęcimiu wynik po naszej myśli - remis.
Niestety, w młodszych 1:4 i mamy stratę 3 punktów
7 dni później
Starsi w zaległym meczu z Krakusem niestety tylko 1:1. Krakus pod koniec meczu przeprowadzil jedyna akcje w meczu i strzelil bramke.
Nasza druga drużyna juniorów starszych pokonała dzisiaj Grajpek 3:2 i została mistrzem jesieni. Gratulacje !!!!!!!
A informacje przekazał mi Solnikowo
69 dni później
Niestety porażka.
==
Halowe Mistrzostwa Krakowa Juniorów, 17.01.2009
Wisła Kraków - Cracovia 3:0 (1:0)
Bramki: Kominiak 24, Rado 40, Ligienza 45
Sędziował: Tomasz Żelazny (Kraków)
Cracovia: Napieracz, Feluś - Kusiak, Sosnowski, Wilk, Kupiec, Polek, Lempart, Więcek, Szatan, Terlik, Żołądź, Janus, Boruch, Piskorek.
Wisła: Pawlus, Kocoń - Skołorzyński, Kalinowski, Marzec, Ligienza, Kaczor, Jania, Wanatowicz, Kominiak, Rado, Kubicki, Czekaj.
Patrząc w tabelę, za faworyta tej potyczki należało uznawać piłkarzy Wisły. Obie ekipy zaprezentowały solidny, typowo krakowski futbol. Dużo było gry w środku pola, długie wymiany podań ale niestety trochę za mało okazji bramkowych. Jeszcze w pierwszej odsłonie nie było z tym najgorzej. W 4 minucie po prostopadłym podaniu Jani, fatalnie z najbliższej odległości spudłował Kubicki. Chwilę potem bliscy objęcia prowadzenia byli "Pasiacy" ale Kaczor zdołał w ostatniej chwili trącić piłkę, która w efekcie odbiła się od słupka i opuściła plac gry.
Pasy poszły za ciosem. W 9 minucie defensywie Wisły urwał się Boruch ale w sytuacji sam na sam jego mocny strzał okazał się minimalnie niecelny. Chwilę potem o piłkę przy narożniku pola karnego walczyli Pawlus z Kusiakiem, ten drugi wypatrzył jednak na 10 metrze Wardęgę któremu pozostało skierować piłkę do wydawałoby się pustej bramki. Na drodze piłki do siatki w ostatniej chwili stanął jednak jeden z obrońców Białej Gwiazdy i gol nie padł. W 16 minucie Ligienza próbował zaskoczyć Napieracza uderzeniem w okienko z 20 metrów ale golkiper Cracovii popisał się skuteczną paradą. Tuż przed przerwą padł gol dla Wisły. Kubicki wyłożył Kominiakowi piłkę na woleja i choć ten drugi słynie z potężnych uderzeń, tym razem zdecydował się strzelić wewnętrzną częścią stopy i futbolówka po słupku wtoczyła się do siatki.
Po przerwie z twórczością ofensywną piłkarzy było już gorzej ale jak na przekór padło dwa razy więcej goli. W 40 minucie Rado wymanewrował obrońców po prawej stronie boiska i zaskoczył Felusia uderzeniem z ostrego kąta, a pięć minut potem po podaniu Kaczora, piłkę do pustej bramki skierował Ligienza.
[img]http://www.futbol.xon.pl/mecze/090117wisla_cracovia_hmkj/DSC_0006.JPG[/img]
Cracovia dążyła do zmniejszenia strat ale w kiepskiej dyspozycji strzeleckiej był Boruch, który zmarnował co najmniej dwie doskonałe bramkowe okazje. Wisła umocniła się na fotelu lidera pozbawiając Cracovię w zasadzie szans na miejsce na podium w końcowej klasyfikacji.
Relacja i zdjęcia: Piotr Kwiecień (Futbol-Małopolska)
28.11 gramy (Cleosia) z tymi chłopakami sparing na Wielickiej, wiec zaproscie Płatka i Tabisza, co prawda wracam po chorobie ale cos ugram i po prysznicu jestem skłonny usiąść do rozmów transferowych, kreatywny rozgrywający jest nam potrzebny jak cholera a ja jestem skłonny grać za 3 tysiące miesięcznie
3 tyś to ty musisz zapłacić żeby pokopać na PASACH!!!
SaNtO - a powiesz mi który z nich dostaje 3 tys miesiecznie? (nie licząc Urbańskiego, Snadnego i Klicha)
przeciez ja nie chce grac w ME ;] to pierwsza drużyna nie ma rozgrywającego :D
Santo za 3 tys,ale przysiadów możesz przyjść zagrać na Wielickiej:)
dam znac czy mecz napewno na Wielickiej to Was zaproszę i pokaże pare zagrań specjalnie dla Was ;)
A umiesz co w stylu Majorosa? To przyjade specjalnie :D
nie nie az taki kumaty nie jestem :)
15 dni później
Juniorzy starsi w sobote przy wielickiej grają sparing z Koroną Kielce.
Staszek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Juniorzy starsi w sobote przy wielickiej grają
> sparing z Koroną Kielce.
>
> Cracovia Pany
godzina 12 00
Starsi wygrali 3:1 (2:1) Bramki: Zontek, Piskorek i Wardęga
Pierwsza połowa: Feluś, Więcek D., Makówka, Janus, Grzesiak, Filip, Szatan, Wojewoda, Zontek, Połomski, Piskorek
Druga połowa: Feluś, Więcek D (Zontek), Więcek B., Golonek, Grzesiak (Makówka), Nowak, Terlik, Żołądź, Suliga, Boruch, Wardęga.
Przypomnę, że Korona jest aktualnym mistrzem polski juniorów starszych.
Młodsi również wygrali z Koroną - 3:0.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)