Moze "1 dlon" w emocjach nie myslal trzezwo;)
-
-
Juniorzy CRACOVII - temat zbiorczy
to jak wygraja z Jagiellonią to mogą mieć mistrza
nie. Mieliby jakby w meczu J-ZL był remis. Tak muszą walczyć do końca (bo wystarczy, że ZL wygra oba pozostałe mecze)
a tak piszą w gw o naszym następnym rywalu:
[i]Ambitna i zespołowa gra prowadzi białostoczan do medalu
pao11-07-2006, ostatnia aktualizacja 11-07-2006 20:54
Podopieczni Mirosława Dymka z Miejskiego Ośrodka Szkolenia Piłkarskiego, współpracującego z Jagiellonią, kontynuują pasmo sukcesów. W pierwszym dniu turnieju finałowego mistrzostw Polski do lat 17 w Zamościu pokonali Zagłębie Lubin.
- Zagłębie okazało się superzespołem, doskonale zorganizowanym w defensywie, posiadającym w składzie prawdziwe indywidualności. Zresztą grało w nim chyba z pięciu reprezentantów kraju - cieszy się trener Dymek. - Zdecydowanie przewyższali nas umiejętnościami, ale po raz kolejny udowodniliśmy, że tworzymy superkolektyw.
Mimo że długimi okresami gra toczyła się na połowie białostoczan, faworyci nie potrafili sforsować ich defensywy. Podopieczni Dymka, kiedy tylko mieli okazję, starali się jak najszybciej, prostymi środkami przedostać pod bramkę Zagłębia. Decydującą akcję przeprowadzili w 52. min. Michał Lelujka zdecydował się na strzał zza pola karnego i zaskoczył bramkarza z Lubina.
- Zwycięstwo z takim zespołem, jakim okazało się Zagłębie, jest kolejnym ogromnym osiągnięciem moich ambitnie walczących chłopaków - podsumowuje Mirosław Dymek.
Dziś piłkarze odpoczywają. Jutro białostoczanie zagrają z Cracovią, która wczoraj pokonała 1:0 Amicę Wronki.[/i]
czyli: murowanie bramki i wykop na aferę w wykonaniu Jagielloni dało skutek. Dla mnie Zagłębie U-17 jest zdecydowanie lepsze piłkarsko od Jagielloni. Więc może się okazać że mecz z MOSP Jagiellonia Białystok może być najcięższym w turnieju.
66 dni później
W sobotę starsi ze Skawinką 5-2 młodsi 3-1.
Obie drużyny juniorów grają młodszymi rocznikami niż można w tych klasach wiekowych.
Khalid z tego co wiem to tylko juniorzy starsi graja mlodszym rocznikiem 89 zamiast 88.Juniorzt mlodsi graja tym rocznikiem co trzeba czyli 90. Khalid swoja droga jak byles na meczu to mozesz zdac relacje?
Starsi są wspomagani przez kilku zawodników z 88, m.in. Jelenia, więc ich wyniki daleko odbiegają od oczekiwanych. Z tymże akurat to przewidziałem. Trzeba mieć trochę siły fizycznej już, żeby w tej lidze powalczyć...
I liga Juniorów Starszych
Cracovia II z Olimpic Kraków zremisowala 4-4
pierwszego gola nie widzialem, drugi wpad z roznego, z główki, trzeci z kranego, ale dopiero po "dobidce", a czwarty bardzo ladna bomba z 20 m pod poprzeczke, bramkarzowi po palcach, ogolnie mecz z przewaga Cracovii :)
P.S. Nie mam pojecia kto strzelił te gole.
czytam na forum.strefa.pl że młodsi wygrali wczoraj w Brzesku 14-0. Mecz starszych odwołany.
Więcej szczegółów nie było. Może Henio poda? ;)
nasi najmłodsi:
Cracovia - Płaszowianka 1-1
Tak wiec wiekszosc zawodnikow Craxy juniora starszego pojechala na turniej pod szyldem swojej szkoly czyli sms krakow dlatego kolejka odwolana
czy ja dobrze widzę? :):):)
młodsi wygrali na wyjeździe z Okocimskim [b]14:0[/b]!
Małopolska Liga Juniorów Młodszych
Okocimski Brzesko - Cracovia 0:14 (0:5)
Bramki dla Cracovii zdobyli: Snadny 5, Mydłowiecki 5, Więcek 3, Sobótka.
Skład Cracovii: Cieślik - Kupiec, Sosnowski, Janus (41' Gnyla), Andreas (51' Golonek) - Klich, Więcek, Sekuła (41' Mydłowiecki) - Wilk (60' Sobótka), Snadny(60' Ścibor), Kusiak.
Trener Marcin Gędłek o spotkaniu: "Był to typowy mecz do jednej bramki. Zawodnicy Cracovii raz za razem przeprowadzali składne akcje, kończone celnymi uderzeniami na bramkę. Na wyróżnienie zasługują nie tylko strzelcy bramek, ale przede wszystkim Ci, którzy te akcje konstruowali i otwierali drogę do bramki ostatnim podaniem - Klich, Wilk i Kusiak."
Karpaty Siepraw - Cracovia II 1:4 (0:2)
Bramki dla Cracovii zdobyli: Połomski, Filip, Zontek, Kowalski (z karnego)
Skład Cracovii: Feluś - Kuraś (46' Bobak), Kowalski, Więcek, Gajda (46' Zontek) - Wrona, Polek, Hejnar (75' Makówka), Suliga (46' Gudz) - Połomski (55' Syska), Filip (55' Klich, 70' Gawron).
Przez całe spotkanie Cracovia posiadała zdecydowaną przewagę i odniosła bezdyskusyjne zwycięstwo. Przewyższaliśmy przeciwnika pod każdym względem, a jedyną odpowiedzią z jego strony (mimo różnicy wieku zawodników obu zespołów) była brutalna gra, czego skutkiem jest m.in. kontuzja Klicha. "To już kolejny mecz, w którym stwarzamy sobie wiele sytuacji podbramkowych i strzelamy sporo goli. Niestety znów nie udało się zachować czystego konta, zawodzi koncentracja do końca spotkania" - podsumowywuje spotkanie trener Antkiewicz.
Źródło - strona www.cracovia.pl
Jezeli chodzi o mecz juniorów młodszych to warto zwrócić uwagę na Mydłowieckiego.Oczywiście klasą był też Snadny ,ale jego nazwisko nie jest już w Cracovii anonimowe.Natomiast Mydłowieckiego nie znalazłem w kadrze juniorów na stronie cracovia.pl.Wygląda więc na to ,że jest to jakiś nowy zawodnik w tej drużynie i grając tylko w II połowie strzelił 5 bramek !!!!!!
7 dni później
Małopolska Liga Juniorów Młodszych
Krakus Nowa Huta - Cracovia 1:5
Bramki dla Cracovii zdobyli: Snadny 4, Mydłowiecki.
Skład Cracovii: Cieślik - Kupiec, Sosnowski, Urbański (41' Golonek), Andreas (70' Meus) - Wilk, Więcek, Klich (68' Sobótka), Gnyla - Kusiak (65' Mydłowiecki) - Snadny (68' Ścibor).
Nasi zawodnicy rozegrali bardzo ciężki mecz z zawsze groźną drużyną Krakusa. Pierwsza połowa była wyrównana, z kolei druga toczyła się już zdecydowanie pod dyktando naszej drużyny. Ponownie dużą skutecznością popisał się Jakub Snadny, który wykańczał ładne, kombinacyjne akcje całego zespołu.
Małopolska Liga Juniorów Starszych
Krakus Nowa Huta - Cracovia 2:1 (1:0)
Bramkę dla Cracovii zdobył: Wrona (65').
Skład Cracovii: Juszczyk - Kozieł, Urbański (46' Sawczuk), Łuczak, Brózda, Tomkowiak (70' Guzik), Kękuś, Gałczyński (46' Wrona), Dynarek, Hejnar (60' Kubica), Żurek.
Pech nie opuszcza drużyny juniorów starszych. W trakcie całego meczu przeważającą stroną była drużyna Cracovii - grając mądrze i dominując na całym boisku. Obie bramki dla Krakusa padły w doliczonym czasie gry - pierwsza w 45+1, druga dająca prowadzenie w 90+2. Wcześniej, szczególnie w II połowie, nasi zawodnicy nie wykorzystali szesciu stuprocentowych sytuacji.
Cracovia II - Clepardia 2:4 (1:2)
Bramki dla Cracovii zdobyli: Połomski i Filip.
Skład Cracovii: Napieracz (46' Feluś) - Kuraś, Więcek, Kowalski, Bobak (60' Makówka) - Filip, Gawron (46' Wszołek), Polek, Suliga (46' Wojewoda), Zontek (70' Hudzik) - Połomski (75' Jatczak).
Mecz zaczął się nietypowo i nieszczęśliwie dla Cracovii - po 2 świetnych strzałach z dystansu już w 5. minucie było 2-0 dla gości. Naszej drużynie ciężko było odpowiednio zareagować na takie otwarcie meczu (tym bardziej, iż nadal graliśmy bez 6 podstawowych zawodników - kontuzje), ale po bramce Połomskiego Cracovia przejęła inicjatywę. Miała ją także w drugiej części gry, a gdy po ładnej indywidualnej akcji wyrównał Filip wydawało się, że możemy jeszcze wygrać. Niestety brak koncentracji spowodował szybką utratę bramki, a "odkrycie się" wykorzystał przeciwnik i po kontrze ustalił wynik meczu.
źródło: cracovia.pl
Juniorzy starsi zremisowali z SMS -3:3. Gra nijaka , a bramki 2 strzelił z karnych nasz najlepszy w tym meczu Dynarek.
SOLNIKOWO !
TO CHYBA NA INNYM MECZU BYLIŚMY ?????
GRA NIJAKA - NASI GRALI PRZEZ 90 MIN PIŁKĄ - POSIADANIE PIŁKI 60 % - 40 % NA NASZĄ korzysć.....
Ale bardzo trudno sie gra z druzynami które murują bramke
a co do DYNARKA - to wcale nie był najlepszy....
KPG-o jakiej Ty trudnej grze piszesz,przecież nasi grali przez pół godziny w przewadze dwóch zawodników i nie umieli tego wykorzystać.Grać należało bokami,a nie bić głową w mur.Nie zrozumiałe dla mnie było ustawienie w tej sytuacji czwórki obrońców którzy czasami kryli sami siebie.Natomiast co do Dynarka to obstaję przy tym, że był najlepszy z naszych zawodników- może Ty widziałeś kogoś innego w tej roli .Na meczu chyba byliśmy tym samym,natomiast spostrzenia możemy mieć różne.Z gry piłką i z przewagi w jej posiadaniu jak widać z wyniku nie zawsze odnosi się korzyść.-pozdrawiam-.
Nie wiem jaka była gra i jak się to układało na boisku, ale mam nadzieję, że nasi juniorzy nie tracili bramek grając w przewadze?! W ogóle nie rozumiem jakichkolwiek tłumaczeń w takim przypadku. Grając 11 na 10 jeszcze może się zdarzyć, ale pół godziny w przewadze 11 na 9 i wynik remisowy to jest karygodne. Tak dalej być nie może. Ktoś musi tymi naszymi juniorami wstrząsnąć. Oby to nie był syndrom gwiazdorstwa, żeliku na włosach, balsamów i podobnych spraw po zdobyciu MP. Na razie to czarno widzę tą ligę!
A teraz zauważyłem, że derby z wisłą, która to jak na razie jest w strefie spadkowej MLJ! Co prawda nasi są jedynie jedno miejsce i tylko 1 punkt od tejże strefy to z całą pewnością emocji we środę nie zabraknie. Na necie piszę, że mecz o 14.30. Może mi ktoś jeszcze odpowiedzieć gdzie?
stach - jakie wstrząsanie Ci się marzy?
To nie zawodowa druzyna!
Chłopaki grają rocznikiem młodszym od reszty a do tego są MOCNO przetrzebieni po mistrzostwach Polski juniorów młodszych. Choćby 2-a asy atutowe Dzwonek (chyba dopiero co po operacji stawu skokowego) czy Obrzut nie grają. A Tobie wstrząsania się zachciewa...
BTW. tych kontuzji to właśnie dlatego wielu uważa ,że robienie wyniku w ligach juniorskich jest dobre dla małych Klubów typu Garbarnia Wanda itp. A nie w Klubach mających ambicje wychowania ligowych graczy. Ważne nauczyć ich taktyki i grania w piłkę.
Mam nadzieje ,że Dzwonek szybko do siebie dojdzie i na wiosne będzie już grał bo to pierwszy od lat wielki talent w napadzie...szkoda tych zmarnowanych miesięcy.
a młodsi wygrali 6-1
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)