Kolejne zwyciestwa mlodych pasiakow starsi 3:0 mlodsi 5:0. Mecz mogl sie podobac (druga polowa juz mniej). Chlopaki jak zawsze dali z siebie wszystko co przynioslo im 3 pkt. Jak zwykle nie zawiodl niezawodny atak :) a bramka Wojtka to poprostu BRAK SLOW :) OBY TAK DALEJ A MISTRZ BEDZIE NASZ!!! =]
-
-
Juniorzy CRACOVII - temat zbiorczy
Moglby ktos wrzucic link do strony z tabelami naszej mlodziezy.
wejdź na stronke www.futbol.org.pl i z lewej strony są linki: liga juniorów,liga junirów młodszych
Następny cz Juniorów odbędzie się na Kablu (Wielicka) w sobote 29.10.2005 o godz. 11.00-juniorzy starsi, 13.00-juniorzy młodsi...Przychodźcie jeśli tylko chcecie !!!!!
już wychodzimy.... ;)
ok może zdążysz pasiak heh
2 drużyna juniorów młodszych grająca w 2 lidze juniorów starszych prowadzi zdecydowanie w tabeli.
mecz z bochnia nie wyszedl najlepiej naszym mlodszym juniorom ale mysle ze maja ogromny potencjal i ze sa w stanie wygrac lige ! a kto to jest ten z 13 na obronie obserwuje go juz chwile i mi sie spodobal ? brawo chloapki za mecz !!!
Ten z 13 to wychowanek Stali Mielec Maciej Łuczak...rzeczywiście bardzo dobrze sie prezentuje od początku sezonu:) Juniorzy młodsi wygrali 4:2 Dzwonek 3 i Żurek:), a juniorzy starsi niestety tylko zremisowali 1:1 po bramce Wirgi :(
10 dni później
Starsi juniorzy GTS przegrali dziś u siebie z Dunajcem Nowy Sącz 1:2. We środę będzie szansa się do nich przybliżyć na 2 punkty. Trzeba wygrać z Popradem o godz. 11-tej.
U-18: Polska 0-0 Szwajcaria
Reprezentacja Polski do lat 18 (rocznik 1988) zremisowała ze Szwajcarią 0-0 w towarzyskim meczu, który odbył się w Policach. Było to ostatnie tegoroczne spotkanie naszej drużyny narodowej w tej kategorii wiekowej.
10 listopada 2005 - Police
Polska 0-0 Szwajcaria
Polska: Michał Gliwa - Konrad Urbaniak, Łukasz Uszalewski, Adrian Stępień (65 Karol Kostrubała), Kamil Radulj, Patryk Małecki (55 Piotr Kasperkiewicz), Tobiasz Mueller, Radosław Mikołajczak, Grzegorz Goncerz, Kamil Oziemczuk, Maciej Korzym (82 Łukasz Rogala).
żółta kartka: Urbaniak (Polska).
- Remis nie krzywdzi żadnej ze stron, choć więcej było dziś walki niż pięknej gry. Szwajcarzy okazali się wymagającym przeciwnikiem, dlatego jestem zadowolony zarówno z wyniku jak i postawy moich podopiecznych - powiedział po meczu trener Andrzej Zamilski.
źródło: PZPN
W meczu wystąpiło 3 naszych juniorów :Gliwa,Uszalewski i Kosturbała.
czego juniorzy nie grali na tym weekendzie ? czy oni jeszcze beda grac w tej rundzie ?
A jak wyglada sprawa z tymi kontraktami w juniorach ? Czy w juniorach mlodszych ktos podpisal cos ?
Miałem o to samo zapytać, którzy z juniorów mają lub podpisali kontrakty? Czytałem o tym i byłem bardzo zdziwiony niskimi stypendiami jakie mają otrzymywać, z tego co pamietam to 300 miesięcznie. Dla porównania Małecki z wisły(rocznik 88) miesięcznie otrzymuje ponad 2 tys. Bardzo jestem zdziwony, że cracovia mając najmocniejszy(moim skromnym zdaniem) skład w MLJ zajmuje dopiero 3 miejsce. Zastanawiam się czym to jest spowodowane. Widziałem tylko jeden mecz, który zagrali katastrofalnie. W kilku meczach głupio potracili punkty. Mam nadzieje, że na wiosne organizacja pojdzie w lepszym kierunku i juniorzy zwyciężą w lidze. Co do juniorów młodzszych to piuersze miejsce jest raczej pewne, są zdecydowanie lepsi od wisły. Dzwonek i Obrzut już grają w starszych? jak im idzie, jeszcze nie miałem okazji zobaczyć ich w akcji. Jakie jest wasze zdanie na temat Żurka? Pozdrawiam i proszę o wasze opinie.
nie grali - tak przynajmniej myślę - z przyczyn regulaminowych: powołania do kadry Zamilskiego (trzech)
inna sprawa: mam nadzieję, że u Globisza żaden z naszych nie jest:):)
4 dni później
W zaległych meczach juniorów Cracovii z Popradem Muszyna,starsi wygrali 6:0(dwie bramki Tatary),a młodsi mimo czasami wręcz przygniatającej przewagi 1:0.
9 dni później
juniorzy mlodsi cracovii w piatek 25 listopada wygrali turnij ,ktory odbyl sie w skotnikach na sztucznym boisku styl w jakim wygrali pozostawia wiele do zyczenia ale budujace jest to ,ze oni potrafia nawet bez formy wygrywac mecze.Zarowno w polfinale jak i w finale nasi chlopcy wygrali po serii rzutow karnych w,w ktorych brylowal bramkarz Pasow Pawel Nowicki broniac w sumie 4 rzuty karne na 5 wykonywanych .
oto wyniki :
polfinal
CRACOVIA - SLASKI ZPN 1-1 karne 2-0
final
CRACOVIA - SMS KRAKOW 2-2 karne 2-1
pozdro
17 dni później
Na inaugurację sezonu halowego podopieczni trenera młodszych juniorów Wisły Jerzego Smotera i Cracovii Piotra Góreckiego zagrali w Dąbrowie Górniczej, a stawką był puchar prezydenta miasta.
Wisła
Eliminacje: 2:0 z gospodarzami, 1:1 z Podbeskidziem Bielsko-Biała i 0:0 z Piastem Gliwice. Półfinał: 2:0 z Górnikiem Zabrze.
"Pasy"
Eliminacje: 3:0 z Górnikiem, 1:0 z Koroną Kielce i 1:1 z Odrą Wodzisław. Półfinał: 1:0 z gospodarzami.
Finał: Wisła - Cracovia 2:0.
Źródło: Gazeta Krakowska - Batko
A czy ktoś wie czemu nie gra Sebastian Kurowski.Wiem ,że miał jakąś kontuzje,ale to było na początku roku.
Z tego co widziałem to Seba już lekko trenuje.
W zeszłym tygodniu był na treningach 1 drużyny ale ćwiczył indywidualnie i z Sochą.
zna ktos terminarz halowych rozgrywek ??? prosze o info.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)