Pozwalam sobie przekleic ważny wpis TD, bo w innym watku rozplynął sie w zalewie ubeckiej propagandy:
być może ktoś pisał wcześniej i przeoczyłem ALE WNIOSEK GTS-U powinien być uznany za nieważny z powodów formalnych BO JEST NIEZGODNY Z REGULAMINEM ROZGRYWEK:
§ 24
1.Zawody mogą być przełożone na inny termin z urzędu przez Departament Rozgrywek i Licencji PZPN po uzyskaniu stanowiska Canal+ Cyfrowy (Idea Ekstraklasa) lub stacji posiadającej prawa telewizyjne (II liga).
2.W przypadku wystąpienia klubu o zmianę terminu rozegrania meczu, [b]zainteresowany klub winien zaproponować nowy termin, uzgodniony pisemnie z przeciwnikiem i stacją telewizyjną, posiadającą prawo do transmisji meczu[/b]. Zmiana terminu w tej sytuacji może nastąpić za zgodą Departamentu Rozgrywek i Licencji PZPN. Nowy termin nie może być ustalony po zakończeniu rozgrywek.
----
Pytanie: czy gts zaproponował na piśmie nowy termin? NIE. A zatem wspólnie z pzpn po raz kolejny złamali prawo. I po raz kolejny bezkarnie.
Jak u Orwella: wszystkie kluby sa równe. Ale niektore sa równiejsze
-
-
IM wolno BEZKARNIE ŁAMAĆ PRAWO
są równiejsze i sa równe - ale tylko gts oblepiony gównem.....
Bardzo przepraszam, ale czy ktoś z Cracovii (bo ja jestem z tej ubeckiej Wisły) może koledze Misiowi od Barei wytłumaczyć znaczenie słowa "winien" i różnice tego słowa od takich słów i sformułowań jak: "musi, koniecznym jest, bezwzględnie wymagane jest" ? Nie ukrywam, że ewentualny tłumaczący winien to zrobić jak najszybciej.....
Proponuję ci misiu napisz do kasi. a jak ona cię nie wysłucha to do ministra sportu.a jak on cie oleje to do Blattera. a jak i on podetrze sobie tylek twoimi wypocinami idz do najblizszego parku i się pohustaj.znikam z tego forum ,mam dosc smiechu na dziś
Qń, ja jestem tylko misiem o małym rozumku i wiem, że jak mi jesteś winien 100 zł, to przynajmniej część z tej kasy powinieneś mi oddać. No chyba, że jesteś kibicem wisły - to wtedy wolno ci bezkarnie nie oddawać. Bo wam wolno wszystko. A o niuansach jezyka prawniczego mozemy podyskutować ale nie na tym forum.
Dlatego nie dziw sie, że - jak dotąd - kibicowałem wyłacznie waszym pucharowym przeciwnikom, tak teraz zacznę kibicowac (chwilowo) kazdemu kolejnemu waszemu przeciwnikowi ligowemu. A bedzie to latwe - bo zmęczenie eliminacjami do LM dające znać o sobie już po 4 meczach - w takim listopadzie np. nbedzie niewyobrażalnie duze. Chyba, że znowu sobie coś łaskawie przełożycie
Nie obrażaj Puchatka, proszę.
a co to [b]też[/b] kibic wisły :? ?
A moze, zamiast osobistych inwektyw (m.in. o rzekomym braku argumentow), rzeczowo i argumentując odpowiedziałbyś na moje pytania z wątku o derbach?
Oni przecież nie przechodza na dyskusje bez użycia dialektycznych zwrotów materializmu socjalistycznego. :D
a poza tym jak się Miś o małym rozumku nauczy czytać to zobaczy że było napisane "pisemna prośba zarzadu Wisły"
ale Miś o małym rozumku ciągu widzi widmo GTS a o GTS nic nie pisali ostatnio ... tylko o Wiśle ... ale jak kto woli ...
miłego weekendu
do Qn:
jeżeli nie jesteś prawnikiem to nie interpretuj słowa "winien"
jeżeli jesteś prawnikiem: to współczuję wszystkim, których swe usługi prawne świadczysz..
....bo wątpliwości przez ciebie zapodane rozstrzygają studenci prawa na I roku studiów (jak i inne, np. "bez zbędnej zwłoki" i "bezzwłocznie")
do Kocur:
1.bośta GTS - tak długo jak CAŁEGO POLSKIEGO SPORTU - a nie tylko inne krakowskie Kluby - nie przeprosicie za krzywdy przez te Kluby zaznane z powodu patronatu nad wami przez wiadomy resort
2. prśba to nie wystąpienie?
Misio brawo trzeci temat o tym samym. Wskaż mi nieboraku gdzie Wisła łamie prawo?
Słowo (po)winien nie znaczy musi. Czy jest powiedziane w jakim terminie od daty złożenia wniosku Wisła musi zaproponowac nowy termin meczu? Nie. Jest tylko mowa że nie może to być po skończeniu rozgrywek.
czytaj ze zrozumieniem Misiu - Ptysiu.
nie wisła nie lamie prawa. Powiedzmy "falandyzuje". Bylo kiedyś takie określenie
Robi to tak czesto, ze juz tego nie zauważacie.
Jak napisałem - o niuansach języka prawniczego mógłbym porozmawiać z Qniem, gdyby nie to, że po tym jak (na jego życzenie) przedstawiłem argumenty - zaniemówił.
Dla innych z was to by było za trudne
a wasza histeryczna reakcja na wpisy na tym forum świadczy o tym, że prawda was zabolała i nieudolnie usilujecie zdrapać z siebie to bloto, w którym tkwicie.
niestety za mocno się już do was przykleiło.
chyba, że "wisełce" kibicujecie (jak to wynikało z wpisów na waszym forum) od roku 2002 lub 2003.
Drogi Qńiu, druga strono błoń- mylicie się, panowie. "Winien" w języku prawnym [ a zakładam, że regulamin rozgrywek jest pisany w języku prawnym, czyli języku tekstów prawnych ], ale i w potocznym [ polecam zerknięcie na stronę sjp.pwn.pl : http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=66362 ], oznacza, że ten, który winien coś zrobić, musi to zrobić. Skóra już wam napisał: uczą sę tego studenci pierwszego roku prawa, na zajęciach ze wstępu do prawoznawstwa oraz na logice, również w latach późniejszych- na zajęciach z teorii prawa. A przynajmniej za moich czasów się uczyli [ ja się tego na studiach uczyłem, indeks albo dyplom do wgl±du, na derbach wiosennych, które mam nadzieję, odbęd± się w terminie ]. Jesli panowie nie macie bladego pojęcia, o czym mówicie, to najlepiej nic nie mówcie, nie palniecie przynajmniej żadnej głupoty.
Niestety, po raz kolejny okazuje się, że PZPN w nosie ma swoje własne regulaminy i wystarczy miec w zarz±dzie klubu pewnych ludzi, a za trenera Engela, żeby każdy numer przeszedł.
rmszar - derby wiosenne zostaną na pewno przełożone - bo "sąsiadki" będą przecież zmęczone po boju z Groclinem, a nie mozna gts-owi będzie przecież odbierać niepowtarzalnej szansy zdobycia mistrzostwa (bo tylko to im pozostanie). Ciekawe jaki wtedy "fortel" wymyślą
Mają dużo czasu więc napewno coś wymyślą .. a Pznp znowu ulegnie
Ja pierdole co za kompleksy. Kto wam powiedzial ze Wisła powołała sie na ten punkt regulaminu?!!
Wisła powołała sie na ten:
§ 22
Powołanie więcej niż trzech zawodników do poszczególnych reprezentacji Polski może być powodem do przełożenia zawodów na inny termin (dotyczy wyłącznie powołań do I reprezentacji i reprezentacji U-21). Decyzję odnośnie przełożenia zawodów podejmuje Departament Rozgrywek i Licencji PZPN.
A nastepnie ten:
§ 24
Zawody mogą być przełożone na inny termin z urzędu przez Departament Rozgrywek i Licencji PZPN po uzyskaniu stanowiska Canal+ Cyfrowy (Idea Ekstraklasa) lub stacji posiadającej prawa telewizyjne (II liga).
Wisła formalnie nie prosiła o przełozenie terminu tylko złozyła wniosek aby w związku z powołaniami do kadry PZPN podjął decyzję o przełozeniu meczu ligowego na inny termin. I jak wynika z regulaminu w tym przypadku zawody są z urzędu przekładane i to PZPN ustala termin.
jesli jest mniej niż 3 dni, czyli tego przypadku to nie dotyczy...
a co z Dyskobolią? tez maja powołanych...
POkaz mi gdzie psize cos o 3 dniach, pozatym i tak jest mniej. 17.08 gramy mecz z izraelem lub Ukrainą, czyli zostaje 18.08 i 19.08 bo 20.08 miał byc mecz a wiec jest dwa dni.
A dyskobolia tez moze wnioskowac ale tego nie robi. ich sprawa
> A dyskobolia tez moze wnioskowac ale tego nie robi. ich sprawa
jesteś pewny???? no nie wiem nie wiem....
a to widziałeś? hę?:
z forum Groclinu: To w takim razie dlaczego się nie zgodzili na przełożenie meczu Legii z Dyskobolią, o co wnioskował Drzymała? Przecież też mają czterech reprezentantów: Przyrowski, Sninsky, Lazarevski i Kumbev. Niby wszystko jest zgodnie z prawem, bo wyznaczając mecz Legii z Groclinem na sobotę PZPN przepisów nie złamał - trzy dni po reprezie i pięć przed UEFA. Ale Wisła zgodnie z regułami też powinna grać w sobotę - trzy dni przed LM i trzy po reprezie. Widać są równi i równiejsi.
cro Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja @#$%& co za kompleksy. Kto wam powiedzial ze
> Wisła powołała sie na ten punkt regulaminu?!!
(...)
>
> Wisła formalnie nie prosiła o przełozenie terminu
> tylko złozyła wniosek aby w związku z powołaniami
> do kadry PZPN podjął decyzję o przełozeniu meczu
> ligowego na inny termin. I jak wynika z regulaminu
> w tym przypadku zawody są z urzędu przekładane i
> to PZPN ustala termin.
>
Ny, aj-waj, panie cro, aj-waj, to bycz tak nieladnie, to ne przystoi poszondny czlowiek bzdury gadac...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)