[url]http://sport.onet.pl/1147192,wiadomosci.html[/url]
Komentarz Filipiaka w/g Przegladu Sportowego...
-
-
Derby Wisła - Cracovia przełożone!
Sprawa sie wyjasniła :
Po rozpatrzeniu wniosku klubu Wisła Kraków SSA o przełożenie meczu derbowego z Cracovią oraz po uzyskaniu opinii MKS Cracovia Kraków SSA, stanowiska Ekstraklasa S.A, selekcjonera reprezentacji Polski oraz stacji Canal+ Cyfrowy, Departament Rozgrywek i Licencji postanowił przełożyć mecz Wisła Kraków - Cracovia.
Nowy termin spotkania zostanie ustalony w porozumieniu z zainteresowanymi klubami oraz stacją Canal+ Cyfrowy.
Jednocześnie Departament Rozgrywek i Licencji PZPN informuje, iż mecz Legia Warszawa - Groclin Dyskobolia Grodzisk Wlkp. zostanie rozegrany w sobotę 20 sierpnia o godzinie 18:00. Canal+ przeprowadzi bezpośrednią transmisję z tego spotkania, zaś w piątek nie będzie żadnego spotkania ligowego.
Drugim transmitowanym w przyszły weekend meczem Idea Ekstraklasy będzie spotkanie Amica Wronki - Pogoń Szczecin, które zostanie rozegrane w niedzielę 21 sierpnia o godzinie 19:30.
Vojnar
Czy PZPN powinien oddać medale zdobyte przez polskich piłkarzy na MŚ? Przecież Polska była wtedy rządzona przez ubeków, a w drużynie grali piłkarze z ubeckiej Wisły.
do wislaków :co forum wam sie popsuło czy co? nie macie gdzie swoich zali pisac tylko nam tu smiecić
derby najprawdopodobniej w grudniu przed Wigilią , zamiast kamieniami bedziemy sie rzucac śnieżkami :) i ulepimy wielkiego wiślackiego bałwana :)
Vojnar Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> No własnie czy odrazu czy po chwili umra to sie
> okaze , szczegolnie to zostanie uwidocznione na
> ul>Zywieckiej
>
> KLINY BOREK JUGOWICE TO CRACOVII OKOLICE!!!
Rozumiem Vojnar że chowacie się w tym lasku przy Żywieckiej i tam sobie buszujecie w Cracoviackich barwach.
Borek zawsze był, jest i będzie za Wisłą i jakieś pojedyncze siuśki wprowadzające sie do nowych bloków nic nie zmienią czy ci się to podoba czy nie.
Rykoszet , moze Twoi rodzice czy dziadkowie byli kolaborantami i zdrajcami w szeregach Ubecji , ale setki tysiecy patriotow z Armii Krajowej nie wstepowało do Ubecji. Wy w tej Wiśle naprawde jestescie komunistyczne szuje i psie juchy. Milicyjne psubraty co Naród Polski gnebił swoimi pałami. Szkoda gadac z niedouczonymi gówniarzami , postudiuj torche historii i dowiesz sie jak to milicja chlopaków z Cracovii ( piłkarzy ) przed derbami biła pałkami po łydkach . Ku.rwa ty chyba nie wiesz , ale GTS to Gwardyjskie Towarzystwo Sportowe , idz sobie na ulice Mogilską, do Komendy Wojewódzkiej Policji i zobaczysz jak tam powiewaja wasze sztandary i puchary. Nóz sie w kieszeni sam otwiera jak czytam brednie o tym ze cała Polska ubecka była.Moze z twojego podrecznika historii ( wydrukowanego u waszych braci ruskich komunistów).Koncze bo przez takie @#$%& milicyjno wislackie nasz kraj w ruinę popadł, a moja rodzina biede klepała i musialem z koscioła dary amrykanskie wozic , jak mąka czy ser zólty , bo nie bylo co jesc .A tu mi bedzie jeszcze szczekało gowno Czerwonej Gwiazdy.
ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!
ale on jest fajny !
shamrock Napisał(a):
> ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!
> ha! ha!
>
> ale on jest fajny !
Śmiech wariata czy histeryka ?
a ma byc kogo drogi dodo ?
jak czytam takie idiotyzmy, to nie wiem kto ma korzenie w komunizmie, aparacie gnebienia, czerwonym zlobie, i czyj dziadek wygrazal zaplutym karlom reakcji.
wiekszego steku bzdur w zyciu nie czytalem, co w tym jednym temacie.
tworzenie historii przez takich gnomow jak vojnar czy mis bije na leb recitale ze zjazdow kc.
leczcie sie ludzie.
a tym mis, przytul sie do psychiatry.
Jak dla mnie cała ta już 9-ciostronicowa napinka nie ma najmniejszego sensu. Wisła wystąpiła o przełożenie meczu (ma do tego prawo), Cracovia nie ma nic przeciwko temu, Canal+ również, dlatego PZPN przychylił się do prośby Wisły. Tyle.
I po co się kłócić?
[i]Autor: Qń (IP zapamiętane)
Data: 12 Sie 2005 - 12:29:00
Gościem tu jestem, wiem, nie będę sie zatem wdawał w pyskówki, proszę Was tylko o jedno- zastanówcie się może na ile jesteście kibicami Cracovii a na ile antykibicami Wisły?[/i]
odpowiem Ci... [b]PRAWDZIWY KIBIC CRACOVII POWINIEN BYĆ JEDNOCZEŚNIE ANTYKIBICEM WISŁY[/b].... czy to tak trudno zrozumieć?
Proszę Tacy Dwaj napiszcie jaśniej co znaczy ANTYKIBIC
TW Zdzisław K. informuje: "Ja mogę wszystko. Mam na nich haka. Jak mi nie chcą czegoś załatwić to puszczem cynk, że zacznę sypać. Tylko straszna szkoda, że na liście W. nie ma zadnego Greka"
Qń - a wyobraź sobie sytuację odwrotną. Cracovia z jakiegoś powodu (nie LM, ale np. kontuzje) prosi o przełożenie derbów.
Jak myslisz - co by z tego wyszło?
Co? W grudniu derby? To może od razu w styczniu? Może zagramy o Herbową Tarczę Krakowa ? :)
Czytając te wszystkie komentarze nie moge sie oprzeć takiemu oto spostrzeżeniu: Jak bardzo chcielibyście mieć takie klopoty jak ma teraz Wisła. :)
To że Filipiak zgadza się na przesunięcie derbów to zasługa jego GTS-owskich doradców prawda? :). Zróbcie teraz jakiś protest przeciwko GTS-owskiej polityce Profesora (przy okazji fajna ksywa), w tym jesteście dobrzy.
libero, o Tarczę? OK. A potem razem ze sharksami na pełnej k.... pod konsulat?
To na przyszłośc oduczy przekładania derbow na zimę :)
"z drugiej strony". To wy macie jakiekolwiek klopoty? Nowa trybuna, nowa drużyna, nowy trener, awans do LM "o krok", prezes trzymający w szachu calą pzpnowską śmietankę, pan S. (TW Telefoniki :P) rządzący sedziami.
To są kłopoty? Ot ubecka mentalnośc :P
Im chyba rzeczywiście forum wyglebiło.
Dawno już nie było takiego nalotu moralnych psychoanalityków.
Tym niemniej idźcie sobie pogadać z wazym kolegą Andrzejem S. też nam kity wsadzacie, a robiliście i robicie co innego.
Amen
Bez odbioru.
A che ci się czekać na derby tyle czasu ?
Bo ja się nastawilem mentalnie i teraz co ?
Mam czekać bo się im grać nie chce.
wislaki przeniosly sie na nasze formu bo sprawdzaja nasza reakcję
hehe juz dawno na tym forum nie bylo takiej nagonki na nas znow w co drugim temacie milicja,ubecja,itp. Widać tym samym Waszą ogromną flustracje ostatnimi wydarzeniami.Strasznie Wam gul skoczyl :]
P.s a tekst ze strony głównej żenujący
Miś Napisał(a):
> Qń - a wyobraź sobie sytuację odwrotną. Cracovia z
> jakiegoś powodu (nie LM, ale np. kontuzje) prosi o
> przełożenie derbów.
>
> Jak myslisz - co by z tego wyszło?
Misiu, by porównywać sytuacje, to wspomniane sytuacje muszą być porównywalne!
Jeżeli ktoś Ci powie, nie mogłem przyjechać na spotkanie , bo urwałem dwa przednie koła to mu nie odpowiesz a ja, choć przerysowałem wsteczne lusterko to przyjechałem na spotkanie...
Co za tym idzie- tak, wyobrazam sobie taka sytuacje. Wyobrażam sobie (to czy to wyobrażenie mi się podoba, to już inna sprawa), że Cracovia ma szanse awansu do LM a jej sześciu lub siedmiu zawodników uczestniczy w zgrupowaniu kadry i prosi, by przełożyć mecz ligowy. Zaznaczam, nie żąda, nie wymaga, prosi. Pozwolę sobie na zwrocenie uwagi, że gdy Wisła miała te wspomniane inne problemy (kontuzje) to grała w przedziwnych ustawieniach (za Franka Smudy) ale nie prosiła o przekładanie spotkań.
Co do mojej tu obecności- moje wpisy można znaleźć m.in. na forum Dyskobolii, GKS-u Bełchatów i innych klubów. Ot, po prostu mieliscie być następnym przeciwnikiem, wiec chciałem sprawdzić, jakie macie pomysły na grę, na ustawienie drużyny, jakie macie rady dla Stawowego itd., itp. Muszę przyznać, że lektura tego forum szokuje a fakt, że na stronie głównej można zamieszczać takie teksty jak ten o śmierci Ojca Świetego przechodzi wszelkie pojęcie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)