to teraz ja coś polece :)
zapiekanki - najlepsze na petli tramwajowej w bronowicach nowych. poprsotu mistrzostwo świata, chrupiące, świeże pieczareczki i dużo sera oraz ketchup. koszt 3 zł
kebab - na floriańskiej po lewej stronie jak sie od rynku idzie. kiedyś drakula ale juz zamknieta niestety.
hotdogi - ul. loretanska 16 :D w mojej szkole robią poprostu najpesze hotdogi. rozmiary: hotdog 2,70 superhotdog chyba 3,20 albo 3.50 i MEGAhotdog za 4 zeta
-
-
Było o kiełbaskach teraz czas na kebab i zapiekanki!!! :)
Najlepsze Gts-owskie kebaby :-) są w indyjskiej knajpce na rogu Sławkowskiej i św. Marka.
Kolego z drugiej strony blon! Jak GTS-owskie to znaczy ze nie wolowe tylko z psa! A jak z psa to juz nie kebab! A moze to sa wogole kebaby w ktorych zamiast klasycznego miesa wolowego wala Pedegree z puchy? :)
2342 dni później
Odświeżam po latach. Polećcie jakieś miejscówki z dobrymi fast foodami. Wg mnie Bar Max na Grzegóchach = syf, Kebsy na hali targowej nawet ujdą... A może przyczepa przy el passo?
Pod osłoną nieba - plac wszystkich świętych - tam jest dobry kebab. drożeje teraz to wszystko na potęgę...
Zapiekanka u Endziora na kazimierzu - ostatnio jak jadłe to kiepska była
Kebabownia na plantach - sosy mi nie podchodzą ale duży + za darmowy napój w puszce
a no i ze łzami w oczach wspominam draculę na szewskiej aaaaaaaaaa..........
Kebabowania na plantach teraz kolejki jak za komuny po cukier;) ale kebab bardzo dobry za doplata 2 zł masz podwójne mięso
bardzo dobry kebab jest w Wieliczce u Raffiego , oraz w Gdowie w rynku tez chyba z daja puszke pepsi gratis
no ale Dracula był "subsydiowany". widać przestał się kalkulować.
Kebab w Myślenicach (ten przy drodze na Zarabie) jeden z lepszych jaki jadłem i w dobrej cenie
Jeśli ktoś zachaczy kiedyś o Chrzanów, to polecam Antalaye zaraz przy rynku, świetne i ogromne porcje w dobrej cenie.
W W-wie w "Saharze" jadłem bardzo dobre kebsy. Jeżeli chodzi o zapsy to tylko na "Żydzie".
A ja polecam kebabika na Zawilej na stacji paliw(jakas taka prywatna).
Prowadzi to dwoch Madziarow i robia odjebiste w kosmos kebaby.Zawsze dosc spora kolejka dotej budki ale jedzonko wypas.
KruszynaKSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A ja polecam kebabika na Zawilej na stacji
> paliw(jakas taka prywatna).
> Prowadzi to dwoch Madziarow i robia odjebiste w
> kosmos kebaby.Zawsze dosc spora kolejka dotej
> budki ale jedzonko wypas.
potwierdzam najlepszy kebab w południowej części miasta.
A jeżeli chodzi o zapiekanki to jeszcze na pętli na Borku Fałęckim są wypasione zapiekanki z kurczakiem.
A Skawina? dużo dobrego słyszałem na temat ich zapiekanek, ale nigdy nie miałem okazji spróbować.
Polecam restaurację ARMENIA na św.Filipa, mają tam największy kebab jaki w życiu jadłem. Do wyboru kurczaczek lub baranina ;). Tortilla ledwo co mieści się na sporym talerzu i zapewniam, że niewielu potrafi go zjeść w całości. Do tego cena nie odbiega od tej "rynkowej". Na plus także obsługa.
Dr.Oetker Napisał(a):
> A Skawina? dużo dobrego słyszałem na temat ich
> zapiekanek, ale nigdy nie miałem okazji
> spróbować.
Zapiekanki w Skawinie sa rewelacyjne.Bylem w grudniu ostatni raz i dalej wypas.
Najlepsze zapiekanki sa na Kleparzu : ) dobre byly tez na placu zydowskim, ale dawno juz tam nie jadlem.
Hot-dogi smakowaly mi na Matecznym, jadlem kilkanascie razy te deluxy i jeszcze sie nie zawiodlem.
Kebaby odziwo najlepiej smakowaly mi w Anglii, duzo miesa, tluste, kapiáce, a nie te co w Polsce (np. na Kowalskim) suche, pozalowane..
Kebab z hali targowej z ostrym sosem jak dla mnie 8/10.
Kuba_KSC Napisał(a):
> Kebab z hali targowej z ostrym sosem jak dla mnie
> 8/10.
Jesli ten zaraz obok kielbasek co byl to juz zamkniete i nie ma tam nic.
Skawinę lubię i szanuję,ale...wysiadając ostatnio z pociągu na skawińskim dworcu postanowiłem skosztować ich słynnej zapiekanki.Fakt była sycąca i to bardzo,ale podobnie jak te kazimierzowskie na jakimś grubym cieście przypominającym bagietkę,a co to za zapiekanka bez podstawowego składnika jakim jest właśnie bagietka?
Nie zraziłem się jednak niepowodzeniem i chwil później kilka postanowiłem spróbować słynnego kebaba przy stacji.Porcja spora,choć przy takim zainteresowaniu skazują człowieka tylko na kurczaka,ale przeginają z pseudo sosami chyba najtańszymi z możliwych dostępnych na rynku po których robi się po prostu niedobrze.
Dla mnie najlepsza Zapiekanka to ta u Bartka na Czarnowiejskiej, a Kebab Pod Osłoną Nieba na Grodzkiej i ich filii na Floriańskiej.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)