Mam pytanko co jest forsą na remont stadionu Na interi donoszą ze z drugiej stron błon radni sajmik i radni miasta Krakowa mają podjąc rozmowy z włodarzami Ts w sprawie modernizacj stadionu . A dlaczeg nie na naszej Cracovi ma byc remont przeciez miasto ma przeszło 60 % akcji a profesor Filipiak niecałe 40 % MOze zangazowac radnych miasta ktorzy są z tym klubem zwiazani a jest ich nie mało np p. Okonski Reprezentują klub twoje miast czy kolega klubowy p. Lasota .Z tego co wiem Cracovi kibicuje rownie p Raś . Ja wiem ze sprawy własnosci itp ale odd czego mamy radnych niech sie wykażą jak chcą wygrac wybory w nastepnych latach. Skoro w kielcach ma byc nowy stadion to na Cracovi musi byc remont i to nie tylko niech profesor wykłada forse ale miasto tez ma w koncu 60% akcji.Jak moze na Ts to moze i na Cracovie ( tylko niech sie nie tłumaczą ze są długi i za niedług przekroczą prog 60% trzeba było jeden most mniej budowac) Panowie do roboty na 100 lecie nas stadion ma wyglądac jak nowy a frekwencja ma wynosic minmum 10 tysiecy na podrzednym meczu a na lpeszych komplet czyli 15 tys.
Ta pierwsza I ta jedyna i tak od przeszło 20 lat.
-
-
Co ze stadionem
Nie pisze tego ze złośliwości ale żeby miasto i UE mogli dać kase na stadion to musi być uregulowany stan prawny terenu.A puki co to tereny są Norbertanek nie wasze...
Taka gazeta FAKTY, wpadła mi w łapy przypadkiem ostatnio w kiosku, i okazalo sie że dużo tam pisali o norbertankach. Np. że jak wniosły sprawę to jakimś CUDEM odstąpił sąd od wpłacenia wadium w wysokości 8% sądonej wartości terenu, czyli 2 milionów złotych polskich koscielnych!
Przeczytałem też kilka innych ciekawostek. Polecam.
a wasz teren bojda jest policji,ale to wszytsko zagmatwane.............
ale parodia,jak na nas polichja bezprzerwy najeżdżała i zamiast ona dawać w d... , to siostrzyczki nam dają, kto jeszcze pytam?????
K...a!!! Zabierzcie nam te cholerne Norbertanki!!! Najlepiej jak najdalej od Krakowa!!!
@ Craco
chyba nie Fakty i Mity ?
Nie mam powodu aby bronić siostrzyczek ale nie brałbym sobie do serca tego co jest napisane w gazecie fakty bo to wyjątkowy szmatławiec .
CHWDJU
Wszystko wskazuje na to, że nowy stadion stanie w Czyżynach obok objektów AWF. W związku z projektem wspólnej organizacji Mistrz. Europy przez Polskę i Ukrainę jednym z miast w którym być może odbywać się będą zawody piłkarskie będzie Kraków (obok Warszawy, Poznania, Wrocławia). Jest duża szansa by Kraków otrzymał duże środki z budżetu na ten cel.
Fenix- warunkiem powstania stadionu na Reymonta jest to aby teren nie nalezał do policji tylko do miasta
No i nie mówiłem, że lada dzień a się miasto z telefonikami dogada. Oby były to tylko ploty.
Dalej apeluje o poparcie ideii stadionu miejskiego na neutralnym terenie.
Hwat, masz rację i ja też tu sobie już wiele razy żyły wypruwam za tym pomysłem. Przy takim projekcie Wisła nie dostanie środków na własny obiekt (to też bez złośliwości, bo nie na tym mi zależy, ale gdyby nie chciała się zgodzić na miejski). Na 100 lecie polskiej piłki nożnej stadion miejski w Krakowie dla najstarszych naszych klubów. Przy tak postawionej sprawie i dobrej woli Cracovii, Wisły i miasta wszystkie inne pomysły wymiękają. Na taki cel MUSZĄ dać kasę i UE i Lotto i Min. Sportu i miasto (kasy nie ma, ale od miasta liczę na teren) bo to jest koncepcja która przebija wszystko inne.
Nic nie przeszkadza by niezależnie od sprawy Stadionu Miejskiego,zarówno Cracovia jak i Wisła rozwijały własną bazę, ale jest to proces z jednej strony długotrwały a z drugiej jego efektem będą co najwyżej dwa przeciętne stadioniki. Po co więc rozdrabniać środki na taką partyzantkę, niech miasto da 20mln, UE dorzuci 40mln, może uda się wykorzystując akces do organizacji ME 2012 wyciągnąć 100-150 mln od państwa i z takimi środkami można zbudować duży i piękny stadion który będzie wizytówką miasta i na którym można będzie rozgrywać mecze we wszystkich możliwych rozgrywkach
Za dzisiejszą Krakowską:
Podział gminnych pieniędzy.
Między Wisłe i Cracovię?
Co zrobić z 5 mlnzarezerwowanymi w budżecie miasta na modernizację stadionu Wisły-zastanawiali się wczoraj członkowie komisji sportu i turystyki Rady Miejskiej. Już wiadomo, że do modernizacji w tym roku nie dojdzie. Nie jest też pewne, czy stadion przy Reymonta w ogóle zostanie rozbudowany. Chętnych na pieniądze nie brakuje.Cracovia chętnie wydałaby je na oświetlenie stadionu i zadaszenie części trybuny. To wymóg na meczach pierwszoligowych a Pasy liczą na awans.Stadion Wisły która gra w Pucharze UEFA także nie spełnia wymogów. Powołano 4 osobowy zespół, który ma rozważyć, jakie strategiczne inwestycje sportowe mają być realizowane w Krakowie.(Nit)
Jak miasto ma udziały w pasach to niech wreszczie da jakies pieniądze. 5 mln by sie przydało na cracovi i to bardzo wiec do roboty mamy sporo symaptyków w radzie miasta niech cos zrobią dla tego klubu.
Ja proponuję realizację drugiego etapu budowy toru kajakarskiego.
Oczywiście post jest ironiczny. Fajny artykuł w DP na ten temat :|
Dla niezorientowanych proponuje się tam przykrycie całego toru by mógł być użytkowany również w zimie. O zgrozo!
zjk: moze sie myle, ale chyba dalo w tym roku. Klatka i bramy chyba byly za pieniadze z budzetu miasta (siakies 170 000).
Wypowiadałem się już...
Karolo - niestety w dużej części się mylisz !
Klatka to nie, ale remont spikerki i montaz monitoringu to chyba za kase z miasta!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)