Elizjum - nieźle się ogląda 8/10
-
-
Kącik filmowy - czyli ostatnio oglądałem ( POLECAM/NIE POLECAM)
Ill Manors(2012)
http://www.filmweb.pl/film/Ill+Manors-2012-621372
9/10, jeden z lepszych filmów jakie ostatnio widziałem, świetny
Zawód gangster(2007)
http://www.filmweb.pl/film/Zaw%C3%B3d+gangster-2007-396579
bardzo dobry, 8/10, warty obejrzenia. W Polsce mamy dużo takich historii do pokazania, z tego związanych z Cracovią co najmniej kilka ;)
2 Guns 7/10
5 dni później
Dzis kolejny klasyk na TVNie.
"Zielona Mila" 10/10
"Uno" 2004 obejrzałem wlasnie i równiez polecam i nie załuje tych 90 minut. Do tego muzyka zespolu Ulver w stylu Lorenca...zobaczyc i posluchac. Najlepszy Kjetil-oszust :D
http://www.filmweb.pl/film/Prawnik+z+Lincolna-2011-544006
Dobry film + dobra ścieżka dźwiękowa. Daję 7/10 i polecam.
5 dni później
"Być jak Kazimierz Deyna" - 5/10
Czyli jak jeździć po pijanemu? ;)
kamerdyner 5/10.siedząc w kinie przeglądam forum ...
Kapitan Philips, rewelacja. Porahunki (the Family) z De Niro również rewelacja. Polecam obydwa!!!
,,Prorok''. Przedwczoraj w TV. 10/10.
Francuski film o niepiśmiennym arabskim nastolatku, który wjeżdża do puchy i dzięki ambicji, inteligencji i splotowi zdarzeń robi karierę w półświatku. Zajebiste kino, z akcentem na kino. Nie wiem czemu w Polsce nie powstają takie filmy...
PS jak ktoś widział, czy główny bohater nie przypomina Wam z wyglądu Christiano Ronaldo? :)
[b]Hobbit - Pustkowie Smauga[/b] fajnie się ogląda, mimo że trwa blisko trzy godziny to nie nudzi i tyłek w kinie nie boli, zakończenie podobnie jak w pierwszej części powoduje, że już by się chciało oglądnąć kolejną część a tymczasem trzeba poczekać blisko rok ;) [b]9/10[/b]
[b]Koneser[/b] - zdecydowanie jeden z lepszych filmów jaki nie dawno widziałem w kinie, gry, intrygi, jak ktoś lubi takie klimaty to polecam serdecznie [b]11/10[/b]
[b]Millerowie[/b] - niby komedia a nie śmiałem się praktycznie ani razu, ogólnie nuda, na plus striptiz Jennifer :P [b]5/10[/b]
[b]Czas na miłość[/b] - wzrusza, bawi, śmieszy czyli robi to co powinna dobra komedia romantyczna, polecam szczególnie na wieczór z drugą połówką i winkiem ;) [b]10/10[/b]
[quote=Iniemamocny2]
PS jak ktoś widział, czy główny bohater nie przypomina Wam z wyglądu Christiano Ronaldo?
[/quote]
Jakby sie lepiej zaczesał i zgolił wąsy to mogloby sie okazac, ze to Krystyna hehe
Film oczywiscie ekstra, najbardziej podobala mi sie scena jak widzial tego zabitego araba oraz sam fakt jak wyrastał w siłe i przerósł włoskiego mafioza.
Tu dosc atrakcyjna zapowiedz filmu na podstawie Biblii, na marzec: [url]https://www.youtube.com/watch?v=FRTlT3DEydU#t=19[/url]
[b]Spring Breakers[/b] - 6.5/10
Sięgnąłem w sumie tylko dlatego, że to 2. film roku wg FilmWeba. Realizacja bardzo fajna, troszkę scenariusza zabrakło. Generalnie ok.
"Porachunki" z 2013 naprawde dobre.8/10.
greg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Hobbit - Pustkowie Smauga fajnie się ogląda,
> mimo że trwa blisko trzy godziny to nie nudzi i
> tyłek w kinie nie boli, zakończenie podobnie jak
> w pierwszej części powoduje, że już by się
> chciało oglądnąć kolejną część a tymczasem
> trzeba poczekać blisko rok ;) 9/10
oceniam zdecydowanie wyzej niz czesc 1, ale musze dodac ze mi tylek pod koniec odpadl ;)
ksiazke czytalem kilkanascie lat temu, dodatki niektore znioslem, ale koncowka mnie zmeczyla :)
zastanawiam sie co w 3ciej czesci bedzie, bo o ile pamietam toz to sam koniec ksiazki, a Jackson pewnie z tego 3 godziny zrobi ;)
Porachunki tez widzialem, Bessona bardzo lubie, fajna lajtowa kumedyjka, kilka akcji przednich :)
Diabel, z Hobbitem nie jest tak źle ;-) Jeszcze całą Bitwa Pięciu Armii, a to spokojnie pewnie zajmie Jacksonowi z 1-1.5h filmu ;-)
Książkę Hobbita odświeżyłem sobie rok temu, przed pierwszą częścią tego filmu. Treść pamiętałem dosyć dobrze, ale to głównie na odświeżeniu formy mi zależało. To co zrobiło na mnie wrażenie, to prosty wniosek - każdy film, jaki by powstał na prostym, dosłownym przeniesieniu Hobbita z książki na ekran, będzie nudny, nieznośny, nie do obrony. To zwyczajna bajka dla kilkuletnich dzieci, która zyskuje dopiero wówczas, gdy się ją przeczyta dopiero PO Władcy Pierścieni (dlatego laikom od tego momentu polecam czytanie w formie Hobbot-LoTR-Hobbit, koniecznie!). Stało się dla mnie jasne, że Jackson musi wcisnąć trochę swoich wątków, trochę polepić wątkami z Silmarillion i Niedokończonych Opowieści i trochę dodać holywoodzkiej dynamiki. Efekt w pierwszej części był OK, ale bez urwania dupy...
... Natomiast druga część - moc! Zazwyczaj nie trawię technologii 3d, ale Pustkowie Smauga było pierwszym filmem, który w 100% spodobał mi się oglądany przez okulary. Sam film - non stop pościg, gonitwa, akcja. W ogóle mi się nie dłużył. Scena spływu w beczkach - MIAZGA :)
Gorąco polecam każdemu niezdecydowanemu, poza Tolkieno-nazistami. :) Ja jestem wielkim fanem Tolkiena, ale do ekranizacji jego powieści potrafię podejść z luzem.
PS Umieram z ciekawości jak będą wyglądały wersję reżyserskie kolejnych części Hobbita. Jeśli każda z części Władcy potrafiła dostać 40-60 minut, to co jeszcze dodadzą w Hobbice. :D
gentlemen Napisał(a):
-------------------------------------------------------
W ogóle mi się nie
> dłużył. Scena spływu w beczkach - MIAZGA :)
:)
o tak, musze przyznac ze ta scena miazdzy, cieszylem sie jak dziecko ogladajac, majstersztyk absolutny :)
no i lasencja z Losta (Evangeline Lilly) jako Tauriel tak apetyczna ze sie milo patrzy :)
ogolnie odbior mialem bardzo pozytywny oprocz koncowki, czesci dziejacej sie w Samotnej Gorze
Eeee, kuźnie Cię znużyły? ;-) Ja tam bawiłem się przednie, tylko pada w ręku brakowało ;-)
Obecność 9/10 naprawdę bardzo dobry horror.
La Cara Oculta - też polecam oglądnąć ciekawy dramat 8/10
Dziewczyna z Sąsiedztwa - mocne. 8/10
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)