dzis bylem
skóra w której żyję 7/10 na poczatku film troche nudzi ale w pewnym momencie gdy musimy na wszystko spojzec z innej strony mozna sie nieźle wciagnąć. to dosyc nieoczekiwany zwrot akcji i zakonczenie tez w miare niezłe
-
-
Kącik filmowy - czyli ostatnio oglądałem ( POLECAM/NIE POLECAM)
The United States of Leland [2003] 7/10
5 dni później
Transformers 3 - 6/10
Horrible Bosses - 6/10
no to obejrzalem Bitwe warszawską 1920
1/10
1 za fajne wybuchy, reszta to gniot nie z tej ziemi
recenzja Mirskiego http://film.interia.pl/recenzje/news/gorzki-triumf,1701744,6290
zawiera w zasadzie wszystko na ten temat, wstyd to oglądać
12 dni później
Bardzo dobry i fajnie nakręcony dokument o Aertonie Sennie.
Ayrton Senna Beyond The Speed Of Sound 2010
do znalezienia na torrentach, niespełna 3h oglądania ale warto.
Thx Blady
Krst pod Triglavom Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> no to obejrzalem Bitwe warszawską 1920
> 1/10
>
> 1 za fajne wybuchy, reszta to gniot nie z tej
> ziemi
>
> recenzja Mirskiego
> http://film.interia.pl/recenzje/news/gorzki-triumf
> ,1701744,6290
> zawiera w zasadzie wszystko na ten temat, wstyd to
> oglądać
To ciekawe ,bo w Anglii ma calkiem pozytywne recenzje . Film zostal odebrany przez krytykow angielskich jako swoista ciekawostka i ku mojemu zdziwieniu nie zostal zbesztany. Jest to pierwszy film Polski ,ktory pojawil sie w w kinach angielskich - choc tylko w 21 kinach sieci Cineworld.
Pewnie już gdzieś w tym wątku to było, ale dziś obejrzałem "Zapaśnika" i powiem, że warto jeśli ktoś nie miał okazji. Obowiązkowo za to soundtrack do samochodu:)
byłem na Inkarnacji. nic ciekawszego niż w zwiastunach nie zobaczycie. film dla lubiących rozkminiać jak w W11 kto jest kim. jak dla mnie za dużo i koniec końców wyszedłem z filmu dalej nie wiedząc o co chodzi tak naprawde :|
Jestem Bogiem(2011) 9/10 super film
był ktoś na babach? czy jest coś więcej niż w zwiastunach i czy warto?
Tym dokumentem o Sennie jestem zachwycony. W sumie to kawał mojego życia. Natomiast z lżejszych tematów ostatnio na rozkładzie był Adam Sandler z " Żoną na niby " - jeśli musicie oglądać coś z Waszymi Paniami, to ten film akurat da się jeszcze przeżyć. 6/10
http://youtu.be/ZBVm7hNsCbk Trafiłem na to przez przypadek, obejrzałem i POLECAM :)
10 dni później
The Hangover 2 - 6,5/10
Drive - 7/10
Arena - 6/10
Setup - 6/10
Captain America The First Avenger - 6/10
Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 - 6,5/10
Green Lantern - 5/10
Dream House 8/10 żałuję że wiedziałem przed filmem o co chodzi ; ) ale i tak emocji nie brakowało
6 dni później
sherlock holmes 9/10
Bękarty wojny 5/10
Baby - Nic po za zapowiedziami. Cały film ma moze z 5 dobrych tekstów. Całosc dzieje sie w Focusie I generacji na jakiejs krakowej jednopaamówce. Jedyny plus jest taki ze jakims cudem 1,5h schodzi w miare szybko.
"Mechanic- Prawo Zemsty" z Jasonem Stathamem nie mylić z Mechanikiem który jest arcydziełem z 2005 r.gdzie w roli głównej gra Lungrenem .
Nasz Mechanik z 2011 r jest z serii kina mało ambitnego ale za to z wybuchami, strzelankami i całkiem niezłą akcją.
Polecam bawiłem się na nim świetnie mało w kinie jest filmów akcji zrobionych w tak dobrym stylu, nie wiem co prawda o co chodzi z tym mechanikiem, Jason to przecież płatny zabójca ale niech będzie nawet tokarzem bo napierda.lać się chłopak potrafi.
W skali 10 to daje 8/10 ostatnio światowa kinematografia smęci filmami o problemach psychologicznych a nie o to tu chodzi.
"Spragnieni Miłości"- szczytowe osiągnięcie, reż. Wong Kar-Waia, no powiem tak żadna dupa wam się nie oprze po oglądnięciu go jak nie zaśnie w między czasie. Rzecz jasna po za tym film oddziałuje na człowieka na wielu poziomach równocześnie, na podstawie tego filmu można wytłumaczyć uczucie, zdradę i rozstanie. Abecadło bajerki i nauka postępowania z kobietą dla początkujących średnio-zaawansowanych i zaawansowanych.
Polecam komu komu bo idę do domu
Świetny przewijający się przez film utwór muzyczny Cola- Quizas. http://www.youtube.com/watch?v=habWYM364RA
Na 10 daje 10.
4 dni później
Uprowadzanona - występuje Liam Nielsen
Okazuje się, że w Paryżu mamy problem nie wysyłajcie tam swoich dziewczyn, żon i córek bo je porywają, narkotyzują a później sprzedają do burdelów. Liam Nielsen doświadczył tego i pokazał na własnej skórze ile trzeba wycierpieć by rozwalić pół mafii albańskiej która dzięki swoim koneksjom w policji jest pod ochroną co czyni zadanie o niebo trudniejszym. Myślę że nie udało by się naszemu bohaterowi który jest emerytowanym agentem CIA (a jakże) zapędzić w przysłowiowy kozi róg bossów ciemnej strony miasta gdyby nie umiejętności nabyte podczas służby w zakonie Jedi, jestem pod wrażeniem kopów, ciosów z karata i celnych strzałów z pistoletów. Film ogląda się z przyjemnością a czas szybko płynie w każdym razie dużo się dzieje i można go ocenić w kategorii nie zmarnowanego czasu.
Polecam i chciałbym Liamowi za pośrednictwem netu coś napisać- Liam dziękujemy za teraz i prosimy o więcej.
Ocena 7,5/10
to jest zajebisty film. najlepsza scena w ktorej jej mowi: sluchaj zostaniesz porwana. prze
Jak dla mnie to bez szału ten film, ale pamiętam go bdb bo widziałem go jak wracaliśmy z legii w tamtym sezonie i kierowca w autobusie zapodał.
btw powrót smutny bo niesprawiedliwa porażka w ostatniej minucie
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)