[url]http://www.alexandra-maria-lara.com[/url]
no mata....:):):)
-
-
Kącik filmowy - czyli ostatnio oglądałem ( POLECAM/NIE POLECAM)
29 dni później
Byłem na ostatniej czesci Piratow z Karaibów. Kiszka, którą w zasadzie mozna sobie darowac.
Twórcy nie znaleźli rownowagi miedzy tym co powazne, a tym co zabawne, wydali za duzo kasy na efekty specjalne, a na dodatek nie umieli wyciac zbednych scen. Stad powstał dłuuugi (170 minut) nudny, małozabawny (miejscami żenujący) gniot, odcinający kupony od sławy bardzo dobrej pierwszej i nienajgorszej drugiej czesci.
Jakby jednak ktos sie wybrał to informuję, ze ostatnia scena jest dopiero po napisach (dodatkowe 11 minut).
powaznie z ta sceną?
co sie tam takiego stało? moze to wazny element fabuly (:
powaga, ze wazny to może bez przesady ;)
no ale ten film jako calosc nie jest ważny :)
No a wyszedlem:]
4 dni później
Iluzjonista - polecam
ciekawy film gdzie świat realny przeplata się z fikcyjnym i ciężko uchwycić granicę między nimi...
ciekawe zakończenie + jak zwykle rewelacyjny Edward Norton w roli głównej (jeden z moich ulubionych aktorów)
14 dni później
czy obecnie jest film w kinie, który warto obejrzeć?
może ktoś coś polecić?
Obsługiwałem angielskiego króla, Labirynt fauna - bardzo polecam, już powoli zchodzą z ekranów. Naprawdę warto.
Przeczucie - film niezły
niebawem bedzie Shrek 3 i Szklana Pułapka 4 - sądzę że oba na pewno warte obejrzenia.
Zacząłem wieczorem oglądać Dobrego agenta, niestety żona obudziła mnie zanim cd_1 skończyło się... No nic jutro spróbuję wcześniej.
5 dni później
Shrek 3 mnie rozczarowal. Kilka dobrych tekstow, ale film generalnie sredni. Miejscami agresywny, a jedna scena wrecz zenujaca. Do tego pierwszy raz pojawilo sie przeklentswo* - znak czasow.
*Rozbawilo mnie chyba najbardziej:)
8 dni później
OUTLAW - swietny,angielski,sensacyjny.
w jednej z glownych rol ulubieniec fanow football factories :)
naprawde dobre kino
Ten film ktory teraz leci na tvnie ... Leze ze smiechu :D Nawet mi sie tytulu nie chce sprawdzac:D a juz drugi raz ogladam:) o listonoszach aaaaaaaaaaaaa hahahahahahah:D
Jestem listonoszem - niczego sie nei boje :D hahahhhahah :D
ysłannik przyszłości The Postman
sc-fi
Jest rok 2013. Chaos, przemoc i bezprawie panują na świecie. Na dawnym obszarze Stanów Zjednoczonych rządzi samozwańczy generał Bethlehem. Samotny wędrowiec znajduje porzucony na pustkowiu samochód pocztowy, a w nim torby z listami. Postanawia rozwieźć pozostawioną korespondencję do adresatów. Dostarczana przez niego poczta staje się symbolem dawnych czasów, daje nadzieję na zmiany. W końcu ludzie uznają listonosza za swego przywódcę i powierzają mu zadanie odbudowania dawnego świata.
reż.Kevin Costner, wyk.Kevin Costner (listonosz), Will Patton (generał Bethlehem), Larenz Tate (Ford Lincoln Mercury), Olivia Williams (Abby), James Russo (Idaho), Daniel Von Bargen (szeryf Briscoe), Tom Petty (burmistrz)
205min USA 1997
Nie no kuzwa :) Nic nie pilem, nic nie jaralem :)
10 dni później
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
llllllllllllllllllllllleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee jazda
death proof najnowszy film Tarantino z boskimi dziewczynami które tańczą i najważniejsze że umieją to robić , w filmie w zasadzie nic się nie dzieje i mógłbym streścić go w dwóch zdaniach ,korci mnie to by zrobić wam na złość-zlituje się i zrobie to póżniej.
Klimat filmu tworzy zaje.b.i.s.t.y Bar i summertime przerywany najlepszą muzyką z maszyny jaką można sobie wymyśleć.
Idzcie do kina naprawde warto.
Dementor Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> niebawem bedzie Shrek 3 i Szklana Pułapka 4 -
> sądzę że oba na pewno warte obejrzenia.
>
>
>
> bezapelacyjnie... do samego końca... mojego lub
> jej... !
po obejrzeniu stwierdzam że oba do dupy :(
dwie nowosci , które niestety jeszcze na sieci w kinach od września - Disturbia i Perfect stronger dwa dobre thrillery polecam
"Death Proof:Grindhouse" Coś niesamowitego!!! Swietne dialogi,dobra akcja i wysmienite zakonczenie ;) Kto zna klimat Tarantino i go lubi na pewno sie nie zawiedzie,a i polecam dla jego przeciwnikow!!! :)
Ocena: 8+/10
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)