[quote='ian thorpe' pid='1200095' dateline='1479678913']
[quote='gargamel9998' pid='1199803' dateline='1479574138']
Oglądał ktoś może "Przełęcz ocalonych" ? Warto obejrzeć? Zastanawiam się czy się nie wybrać na ten film jutro bądź w poniedziałek
[/quote]
jeszcze nie byłem, ale podobno pozytywnie miażdży....
[/quote]
Właśnie też tak słyszałem :) jutro się wybiore :)
-
-
Kącik filmowy - czyli ostatnio oglądałem ( POLECAM/NIE POLECAM)
zdecydowałem się na tą kartę Cinema City, zaczynam maratony kinowe za 42 zł miesięcznie. Czy ktoś z Was posiada takie cacko ? Jak jest z biletami dla osób towarzyszących, np. dla dzieci ? Macie jakieś informacje ? Rozumiem, że 3D nie ma w pakiecie, reszta na full...
Ostatni pociąg do Auschwitz 8/10
Lista Schindlera 7,5/10
Nadzy wśród wilków 6/10
Colette 7,5/10 warty oglądnięcia głównie dla roli SSmana
Nocny portier (1974) 5/10 porypane kino tylko dla koneserów
Chłopiec w p.p. 9/10
Fabryka zła 9/10 po raz n-ty
Życie jet piękne 6/10 wysoko oceniony na filmwebie, tak naprawde film zaczyna się od połowy, nawet fajny
Kornblumenblau (1988)- 7/10 stare dobre polskie kino, hardcore
Szara strefa 7,5/10 hardcore poziom 10
wczoraj:
Pasażerka (1963)- 60minutowa ekranizacja niedokończonego filmu, polecam
Kapo - bardzo mi się podobał : ) i daje mocną ósemke
Przełęcz ocalonych- 9,5/10
[quote='ian thorpe' pid='1200362' dateline='1479765764']
zdecydowałem się na tą kartę Cinema City, zaczynam maratony kinowe za 42 zł miesięcznie. Czy ktoś z Was posiada takie cacko ? Jak jest z biletami dla osób towarzyszących, np. dla dzieci ? Macie jakieś informacje ? Rozumiem, że 3D nie ma w pakiecie, reszta na full...
[/quote]
Mam od roku. Chodzę. Choć deficyt czasu sprawia, że opłacalność tej Unlimited wychodzi dla mnie na styk (a są miesiące, gdy jestem max 1 raz w kinie). 3d i Imax w sumie mnie nie interesują. Mam astygmatyzm i nienajlepiej widzę przez te kinowe okulary (choć to zależy od filmu). Bilety dla osób towarzyszących polecam kupować przez neta (wraz ze swoim - darmowym, musisz tylko się najpierw zalogować). Z doświadczenia wiem, że największe pustki są w Płazów w poniedziałki i soboty do południa. Ale popcorn najsmaczniejszy w Galerii Kazimierz.
W grudniu mija mi rok jak mam tę kartę i chyba na razie nie będę rezygnował. Chociaż bardziej byłoby opłacalne korzystać z oferty środowej CC i biletów za 14zł. Tylko, ze ja nie przepadam za tłokiem w kinie, jednocześnie cenię sobie wygodę multipleksów ;)
byłem na Pitbullu - ogólnie trochę rozczarował w stosunku do poprzednika. Humor też bardziej ubogi, akcja trochę taka na wyrost chociaż pokazuje pewien mechanizm z paliwami.
Przełęcz ocalonych-dałbym dychy,gdyby nie przydługawy wątek miłosny w pierwszej części projekcji filmu
po meczu na poprawę nastroju poszedłem na Przełęcz ocalonych - dla mnie dycha. Film po prostu mega. Wątek miłosny, to pewien wstęp do tej autentycznej historii.
heh Mel Gibson??????
no juz myslalem ze sie nie doczekam kolejnego jego filmu...specjalista od patosu ale zawsze chwytal mnie za serce ;)
JESTEM MORDERCA - 8/10 jak ktoś lubi kino o rekonstrukcji wydarzeń. Nie wiem, na ile dość bogato pokazane życie prywatne śledczego jest prawdziwe, nie wiem też, na ile opisana sytuacja ze złapaniem Marchwickiego była zgodna z rzeczywistością. Jeżeli było to wszystko zgodne, to poszlaki po jakich skazano na śmierć człowieka podejrzanego o zabicie 12 kobiet na Śląsku, były dość płytkie.
No to nadrobiłem dzisiaj Przełęcz Ocalonych. Spodziewałem się wytrysku patosu, a to przede wszystkim świetny film wojenny. Chyba najlepszy film Gibsona..
4 dni później
nowy pitbull żenada :( bardzo się zawiodłem, fabuła wielowątkowa, niespójna, kupę rzeczy z kosmosu, prób humorystycznych dwa razy więcej niż w Nowych porządkach, ale za to połowa nieśmieszna
- Edytowany
weekend z kinem :)
Wczoraj :
ZAĆMA - kino trudne, taka walka wewnętrzna żydowskiej komunistki Julii Brystiger, zwanej "Krwawa Luna" ze względu na sadystyczno-seksualne skłonności wobec aresztowanych opozycjonistów, miażdżenie jąder itd. Wewnętrzna walka ateistki w poszukiwaniu Boga, sensu życia a także wybaczenia sobie i innym za swoje czyny. Kino dla koneserów takiego filmu, historii. Świetna rola Gajosa, jako ślepego księdza, któremu komuniści wypalili oczy papierosami, i jego konwersacja z Julią.
Warto wcześniej, przed filmem poczytać o postaci, niekoniecznie z lewackiej Wikipedii
tutaj z onetu
http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/zbrodnicze-monstrum-krwawa-luna-w-lozku/8ykhd
Dzisiaj :
SPRZYMIERZENI - kino dla mężczyzny z partnerką. Jest wielka miłość, jest wojna, jest skomplikowane szpiegostwo. Nie ma scen brutalnych, film dla każdego, a kobietom na koniec należy przygotować chusteczki na łzy. Brad Pitt daje radę.
oglądania ciąg dalszy ;)
1. INFERMO - dla mnie przereklamowany, spodziewałem się lepszego widowiska w takim filmie. 4/10
2. NOWY POCZĄTEK - dla mnie totalna porażka. Wychowany na filmie Bliskie spotkanie III stopnia, jestem zdruzgotany akcją tego filmu s-f. Ocena 2/10
To mi zrobiłeś solidną przykrość tą oceną Nowego Początku :(
dlaczego ?
Miałeś plan iść, czy w jakiś sposób film Ci się podobał? To tylko moja ocena, kwestia gustu. Tak jak napisałem, sam efekt kontaktu z obcymi w filmie Bliskie spotkania III stopnia a w tym filmie, jest na niekorzyść tego drugiego. Tam było po prostu widowisko, tutaj ....no nie chcę za bardzo krytykować. Jeżeli nie byłeś, zobacz, ciekawi mnie Twoja opinia.
Oglądałem i bardzo mi się podobał, choć nie przychylam się do opinii, że był to najlepszy film roku.
[b]!!! SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER !!! - kto nie oglądał "Nowego początku" niech nie czyta[/b]
Szczerze mówiąc, to nie bardzo przemawia do mnie odwołanie się do "Bliskich spotkań trzeciego stopnia". Mi w zasadzie od początku seansu narzuciło się inne, wydaje mi się, że bardziej trafne porównanie - tj. "Kontakt" z 1997 roku, z Jodie Foster. (moim zdaniem film wyjątkowo udany). To co łączy te dwa filmy to przede wszystkim:
- głównym bohaterem jest silna, bardzo kompetentna kobieta,
- główna bohaterka, korzystając ze swojego bogatego dorobku naukowego, napotykając na bariery polityczne/administracyjne/przyziemne, skazane jest w zasadzie w pojedynkę wziąć ciężar pierwszego kontaktu,
- optymistyczna wizja pierwszego kontaktu, obca cywilizacja w roli edukatorów.
- obydwa filmy są przegadane, tempo akcji spada na drugi plan, bo nie z akcji - a ze scenariusza - ma ten film żyć,
- w obydwu filmach są pewne dziury w scenariuszu. Ale który film takich nie ma? ;)
Na mnie WIELKIE wrażenie zrobił sam koncept nielinearnej ortografii. Nie wiem czy ta zostało wymyślone na potrzeby filmu - jeśli tak, to jest to rewelacyjny pomysł fantastyki. Powiedziałbym, że wręcz lemowski.
No jeszcze świetne, pełen emocji - smutku i melancholii - zdjęcia. Wszystkie krajobrazy po prostu zapierały dech w piersiach. Nie wiem kto był odpowiedzialny za te obrazki, ale ostatni raz, aż tak oszołomiony pięknem filmu byłem chyba z 10 lat temu po "Ludzkich dzieciach". Nie no, przesadzam, było jeszcze parę filmów, które absolutnie mnie zmiażdżyły pod tym względem, choćby SKyfall. ;)
Końcówka z zawirowaniami czasoprzestrzenią, to już istne "Interstellar". Całe te rozwiązanie mniej mi przypadło do gustu. Wydało mi się takim scenariuszowym pójściem na łatwiznę. Ale generalnie byłem usatysfakcjonowany filmem jako całością.
Tylko, że ja jestem osobą o dosyć spokojnym, flegmatycznym temperamencie. Lubię się w kinie nudzić i zdecydowanie nie potrzebuję akcji, by się dobrze bawić w kinie (choć oczywiście akcja mi nie przeszkadza, bo absolutnie uwielbiam filmy z marvelowskiego uniwersum kinowego). Większość mojego top filmowego to kino przegadane.
Pozdrawiam ;)
- Edytowany
Jestem mordercą - 8/10
Inferno 6/10
DIABELSKI MŁYN - horror, który dzięki efektom typu ucięcie głowy, dużej ilości krwi, ma spowodować strach u oglądającego. We mnie to uczucie się nie pojawiło, ale jak wychodziłem z sali, to jeden młody mężczyzna powiedział drugiemu, ze po seansie będzie musiał skorzystać chyba z pomocy terapeuty, bo zrobił na nim film wrażenie. U mnie ocena 2/10
Gentlemen, szacun :) Po przeczytaniu Twojej recenzji, i takim głębszym zastanowieniu się, bym swoją ocenę filmu NOWY POCZĄTEK podniósł. Może zbyt bardzo skupiłem się na oczekiwaniu "widowiska", co dzisiejsze możliwości techniczne dają. Reżyser pewnie świadomie pominął ten motyw, skupiając się na ciekawym pomyśle nawiązania relacji :) Pzdr :)
SULLY - Tom Hanks świetny w roli bohaterskiego pilota samolotu. Film bardzo dobry 8/10
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)