[i]Polski Związek Hokeja na Lodzie rozpoczyna poszukiwania nowego trenera reprezentacji Polski. Wśród następców Andrieja Sidorenki wymienia się dwóch Czechów. Są nimi Rudolf Rohaczek, który w zakończonym sezonie wywalczył brązowy medal mistrzostw Polski z Cracovią oraz Zdislav Tabara, pracujący od dwóch miesięcy w Wojasie Podhalu Nowy Targ - pisze Przegląd Sportowy.[/i]
Przegląd, hmmmm....
-
-
Rohacek za Sidorenkę?
Mam nadzieję że nie!!!!Niech Rohaczek skupi się na Cracovii!Łączenie roli trenera klubowego i kadry nie jest najlepszym pomysłem!Każdy miał dużo do powiedzenia jak Car był trenerem Unii i kadry ja tak nie chce o!
Niezłe jaja.
Wypowiedź Woźnickiego na hokej.net:
[quote]- Takie jest nasze środowisko - skomentował tę wiadomość wiceprezes PZHL do spraw szkolenia Kazimierz Woźnicki. - Chciałbym tylko uświadomić kibicom, że my zatrudniając Andrieja Sidorenkę sięgaliśmy na najwyższą trenerską półkę zdając sobie sprawę, że ani klubu, ani PZHL w pojedynkę nie będzie stać na zagwarantowanie pensji na odpowiadającym umiejętnościom szkoleniowca poziomie. A jaki to poziom to można się przekonać nasłuchując wieści z Rosji, gdzie Andriej Sidorenko otrzymał propozycję płacy (mówi się o 30 tysiącach dolarów miesięcznie - przypisek autor). Nie chceiliśmy "schodzić z kosztów", ani "dorzucać", tylko partycypowaliśmy w kosztach, żeby ściągnąć dla polskiego hokeja wybitnego trenera. Udało się nam to, ale tylko na jeden sezon.[/quote]
źródło: [url]http://hokej.net/news.php?lang=0&id=4093&dodanie_komentarza=tak[/url]
Niniejszym, prezesunio Unii przyznaje się, że Sidorenko nie byłby trenerem Unii, gdyby nie otrzymywał dodatkowej pensji z PZHLu.
Boże co za beszczelności - on jeszcze chce tym skrytykować Podhale i Cracovię, że wystawiają swoich trenerów na wakat po Sidorence.
hwat. Jakiej dodatkowej? To co dostawał z unii to musiało być niewiele, a z PZHL (czyli od wszystkich klubów) - duzo. Najlepszy dowód - repre dalej chce prowadzić, a unii nie.
Miś, czy dodatkowej, czy zasadniczej małe znaczenie.
Znaczenie ma to, że beszczelność grupy trzymającej PZHL nie zna granic.
ja pamiętam takie cuś.
Synuś pana Zenusia załozył sobie drużynę hokejową. I w barażach ten nowotwór o nazwie Legia/SMS SSA Warszawa dostał w tylek od Cracovii :)
i co robi pan Zenuś?
powiększa "dla dobra polskiego hokeja" lige z 8 do 12 drużyn, mimo jednoznacznego sprzeciwu całej ekstraklasowerj ósemki.
Dopóki w polskim hokeju rzadza gnojki pokroju ZH, KW czy MK - dobrze w nim nie bedzie
Miś - niestety tu jestes w bledzie
pensja t. Sidorenki w Unii wynosila dwukrotnosc pensji reprezentacyjnej..wierz mi na slowo
wyczytałeś to w komentarzach na hokej.net? :) Ja mam inne informacje. I bardziej wierzę moim informatorom niż lukom i kosom z Oswięcima :) Wierz mi na słowo
Bo to zupełnie jak w radiu Erewan albo czeskim filmie.
Car rzeczywiście dostal z Unii dwa razy tyle kasy co z kadry, ale globalnie. At eraz sobie policz ile przez rok pracował jako trener repry a ile jako trener Unii? A to nieco zmnienia proporcje, nespa?
haha na hokej.net... po co sie tak wymadrzac???
mowie o wynagrodzeniu miesiecznym
z moich informacji jest tak jak napisałem. Zaraz zadzwonię do moich "szpiegów z krainy bezdeszczowców" i zapytam czemu mnie w konia robią, skoro są tacy, co twierdza inaczej
z moich wynika wrecz przeciwnie
skoro "wręcz przeciwnie" to oznacza że z kadry dostał globalnie dwa razy tyle co z Unii?? To trochę zmienia proporcje też. Niestety na niekorzyśc pana Kazimierza :)
chodzilo o szpiegow.. raczej nie robia mnie w konia
z tym robieniem mnie w konia to byla ironia :). Ale teraz takie czasy, że samemu sobie trudno wierzyć.
Zresztą - nie będe kruszyć kopii. Nawet jeśli rzeczywiście dostawał 2 x tyle z Unii co z PZHL - jest to wybitnie nieetyczne, jak niestety wiele innych zagrań pana W:
"Jak Abe Kalemu chcieć zabrac zawodnik po kontrakcie - to Abe Kalemu płacić kasa, a jak nie chcieć to Kali umierać ze śmiechu i zawodnik nie dać"
ale jak
"Mba Abemu chcieć zabrac zawodnik po kontrakcie i Abe chcieć od Mbe Kasa - to Kali jako wicewódz plemienny piętnować to straszne przestępstwo"
i takie rózne inne
A to, że przepisy transferowe nadal sa chore to wina Woźnickiego i Kosteckiego. Bo im tak wygodnie.
W artykule red. Dusika Woźnicki chwalil Molewskiego, ze chce zrobić porządek, a i owszem i wspaniale bo Unia tez by chciała, ale jak przyszło do glosowania to Molewskiego zgnoił.
(chyba, że te wcześniejsze peany KW na rzecz RM Dusik sobie po prostu wymyślił)
I jak tu lubić Unię i analityka-Dusika?
8 dni później
A Woźnicki dalej swoje
http://hokej.net/news.php?id=4141&wys_licz=tak&lang=0
4 dni później
Pierwszego sierpnia będzie znane nazwisko trenera reprezentacji Polski w hokeju na lodzie, poinformował prezes PZHL, Zenon Hajduga.
Na pierwszego sierpnia zostało wyznaczone posiedzenie zarządu PZHL i tego dnia zapadnie decyzja, kto będzie trenerem reprezentacji Polski w hokeju na lodzie powiedział Zenon Hajduga.
Jak na razie pod uwagę brane są trzy kandydatury: Walentego Ziętary oraz polecanych przez kluby czeskich szkoleniowców: Rudolfa Rohaczka i Zdislava Tabary. Z czeskich źródeł wynika także, iż chęć poprowadzenia reprezentacji Polski wyraził inny szkoleniowiec, Richard Farda, zainteresowany również pracą w Dworach Unii Oświęcim.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)