Dzisiaj Miłosz Ryczko (Unia Oświęcim) miał być operowany przez doktora Nogę ze Sport-Kiliniki w Żorach. Zamiast na stole wylądował jednak na... treningu. Zarówno rano na boisku jak i po południu w sali, siłowni i na torze przeszkód pracował na zajęciach prowadzonych przez [b]Stefana Syryńskiego[/b].
-
-
U naszych rywali (prywatne pogaduchy będą kasowane)
Francuski klub Anglet Hromadi, w którym grał ostatnio Michał Garbocz, przezwyciężył swoje problemy finansowe. Ta dobra wiadomość dla kibiców znad Atlantyku, ale niezbyt pomyślna dla sympatyków oświęcimskiego klubu Dwory SA Unia. Ci którzy mieli nadzieję, że do odzyskania mistrzowskiego tytułu oświęcimian poprowadzi atak w składzie: Klisiak - Garbocz - Puzio muszą się zacząć zastanawiać jak od nowa zestawić tę formację bez reprezentacyjnego środkowego
A po drugie:Muszą sie powoli zacząć zastanawiać jak poradzić sobie bez Sidorenki, który prawie jest już w Chabarowsku.Ciężko im bedzie bez Sidora, ale jakoś nie jest to moje główne zmartwienie...
W Tychach atmosferę diabli wzięli. Za hokej.net
W ramach urozmaicenia zajęć trener mistrzów Polski Wojciech Matczak ze swoim asystentem Dariuszem Wieczorkiem w środy zapraszają swoich podopiecznych na zajęcia aerobiku. W Aero-Sunie, fitnesklubie mieszczącym się w budynku ZEG w Tychach, zawodnicy GKS łączą zajęcia na siłowni z ćwiczeniami w rytm muzyki. O taryfie ulgowej nie ma mowy. Pot leje się mocno. A to nie koniec zajęć, bo w trakcie popołudniowych zajęć przewidziany jest mecz piłkarski.
- Dzisiaj naszym rywalem będzie drużyna o nazwie Browary - mówi Dariusz Wieczorek. - To jest zespół z tyskiej ligi amatorskiej. Graliśmy już z jednym z zespołów tej ligi, Budowlanymi, teraz kolej na następnego rywala.
Atmosfera w GKS Tychy już się strochę uspokoiła. Prezes Andrzej Skowroński najpierw spotkał się z całym zespołem i zapewnił, że zaległości w wypłatach zostaną wyrównane. Po kilku dniach rozmawiał z radą drużyny i pogroził palcem jednemu z zawodników nazywając go czarną owcą. - Mniejsza o nazwisko, bardziej chodiz mi o sedno sprawy - wyjaśnia Andrzej Skowroński. - Zdobyliśmy mistrzostwo Polski bo wszyscy ciągnęliśmy wózek w jednym kierunku. Inaczej nie można zbudować sukcesu. Dlatego gdy dowiedziałem się, że ktoś próbuje szukać swoich korzyści nie patrząc na zespół szybko zareagowałem. Mam nadzieję, że przeciąłem wrzód i jak tylko (sprawa) zaschnie znowu będziemy mieli monolit.
O pozostałych problemach zawodnicy będą mogli porozmawiać z prezesem przy okazji zebrania sprawozdawczego zaplanowanego na sobotę 25 czerwca. Można więc powiedzieć, że mają teraz prezesa, na co dzień pracującego w Warszawie w ministerstwie ochrony środowiska jako wiceminister, niemal na wyciągnięcie ręki.
GKS TYCHY
UBYLI:
Wojciech Sosiński - Obrońca - Zagłębie Sosnowiec
Robert Brocławik - Napastnik - wyjazd do Kanady
ZAINTERESOWANIE:
Rafał Cychowski - Obrońca - Stoczniowiec Gdańsk
Marek Koszowski - Napastnik - Naprzód Janów
ODEJDĄ (?):
Łukasz Mejka - Obrońca - Zagłębie Sosnowiec
Piotr Jakubowski - Bramkarz - JKH Jastrzębie (?)
Marcin Frączek - Napastnik - Zagłębie Sosnowiec
Mariusz Justka - Napastnik - Stoczniowiec/koniec kariery ??
Robin Bacul - Napastnik - HC Vsetin (?)
Tomasz Mackowiak - Napastnik - JKH Jastrzębie (?)
DWORY UNIA OŚWIĘCIM
PRZYBYLI:
Patryk Noworyta - Obrońca - powrót z Cracovii Kraków
Rafał Bibrzycki - Napastnik - powrót z Cracovii Kraków
Tomasz Wołkowicz - Napastnik - Wojas/Podhale Nowy Targ
ZAINTERESOWANIE:
Michał Garbocz - Napastnik - Anglet Hormadi/Francja
UBYLI:
Jacek Zamojski - Obrońca - Wojas Podhale Nowy Targ
Mikhail Klimin - Napastnik - Dynamo Minsk
Marek Stebnicki - Napastnik - (?)
Evgeny Mlinchenko - Napastnik - (?)
Piotr Szałaśny - Bramkarz - JKH Czarne Jastrzębie/Cracovia/Naprzód
Mariusz Dulęba - Obrońca - Cracovia Kraków
TKH THYSSENKRUPP ENERGOSTAL TORUŃ
PRZYBYLI:
Arkadiusz Marmurowicz - Napastnik - MšHK Prievidza/Słowacja
Mateusz Wiśniewski - Napastnik - powrót ze Stoczniowca Gdańsk
ZAINTERESOWANIE:
Piotr Koseda - Obrońca - HC Sareza Ostrava/Czechy
Jacek Dzięgiel - Napastnik - Stoczniowiec Gdańsk
Jozef Potac - Obrońca - HK Spartak Dubnica
UBYLI:
Martin Voznik - Napastnik - Comarch Cracovia Kraków
Pavel Rajnoha - Obrońca - (?)
Tomasz Jóźwik - Napastnik - Naprzód Janów
Robert Tyczyński - Obrońca - KTH Krynica
Adam Fraszko - Napastnik - (?)
WOJAS PODHALE NOWY TARG
PRZYBYLI:
Zdislav Tabara - I Trener - HC Vsetin/Czechy
Patrik Moskal - Napastnik - Kometa Brno/Czechy
Przemysław Piekarz - Obrońca - powrót z KH Sanok
Jacek Zamojski - Obrońca - Dwory Unia Oświęcim
Tomas Jakes - Obrońca - Lillehammer IHK/Norwegia
UBYLI:
Igor Bocek - Obrońca - klub nieznany
Miroslav Fiser - Napastnik - klub nieznany
Martin Kotasek - Napastnik - klub nieznany
Tomasz Wołkowicz - Napastnik - Unia Oświęcim
Tomasz Koszarek - Napastnik - (?)
Bartłomiej Talaga - Obrońca - (?)
Szczepan Panek - Napastnik - (?)
Bartłomiej Piotrowski - Obrońca - Cracovia Kraków
ODEJDĄ (?):
Marcin Ćwikła - Napastnik - KH Sanok
Michał Zubek - Napastnik - (?)
Mariusz Jastrzębski - Napastnik - (?)
Mateusz Malinowski - Napastnik - Cracovia Kraków (?)
Sebastian Smreczyński - Obrońca - Cracovia Kraków (?)
Marcin Kolasa - Obrońca - (?)
Marek Batkiewicz - Bramkarz - KTH Krynica
GKS STOCZNIOWIEC GDAŃSK
PRZYBYLI:
Miroslav Doleżalik - Trener - KH Sanok
Marek Pavlačka - Napastnik - HC Sareza Ostrava/Czechy
UBYLI:
Rafał Cychowski - Obrońca - GKS Tychy
Václav Balát - Napastnik - powrót do Czech
Mateusz Wiśniewski - Napastnik - powrót do TKH Toruń
Grzegorz Zaleski - Napastnik - JKH Jastrzębie (?)
Maciej Urbanowicz - Napastik - Karlove Vary (Czechy)
ZAINTERESOWANIE:
Piotr Poziomkowski - Napastnik - SMS Sosnowiec
Jarosław Rzeszutko - Napastnik - SMS Sosnowiec
Mariusz Justka - Napastnik - GKS Tychy
ODEJDĄ (?):
Łukasz Zachariasz - Napastnik - Comarch/Cracovia Kraków
Jacek Dzięgiel - Napastnik - TKH Toruń
KH SANOK
PRZYBYLI:
Marian Brusil - Trener - Martin/Słowacja
ZAINTERESOWANIE:
Marcin Ćwikła - Napastnik - Wojas Podhale Nowy Targ
Branislav Stolarik - Obrońca - MHC Martin/Słowacja
Tomasz Połącarz - Obrońca - Unia Oświęcim
Piotr Poziomkowski - Napastnik - SMS Sosnowiec
Marcin Hak - Obrońca - ostatnio KTH Krynica
Jarosław Fabian - Obrońca - Stoczniowiec II Gdańsk
UBYLI:
Przemysław Piekarz - Obrońca - powrót do Wojas Podhale Nowy Targ
Tomasz Koszarek - Napastnik - powrót do Wojas Podhale Nowy Targ
Krzysztof Secemski - Napastnik - klub nieznany
Miroslav Doleżalik - Trener - Stoczniowiec Gdańsk
Tomasz Połącarz - Obrońca - Zagłębie Sosnowiec
Krzysztof Krauze - Obrońca - nie wznowił treningów
Tomasz Mermer - Napastnik - nie wznowił treningów
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
PRZYBYLI:
Wojciech Sosiński - Obrońca - GKS Tychy
Marcin Kotuła - Obrońca - Cracovia Kraków
Daniel Kachniarz - Bramkarz - KTH Krynica
Artur Zieliński - Obrońca - KTH Krynica
Mateusz Danieluk - Napastnik - SMS Sosnowiec
UBYLI:
Sebastian Fonfara - Napastnik - (?)
ZAINTERESOWANIE:
Rafał Plutecki - Napastnik - GKS Katowice
Rafał Tkacz - Napastnik - GKS Katowice
Tomasz Mirocha - Napastnik - GKS Katowice
Adrian Labryga - Obrońca - GKS Katowice
Łukasz Mejka - Obrońca - GKS Tychy
Piotr Jakubowski - Bramkarz - GKS Tychy
Tobiasz Bigos - Obrońca - SMS Sosnowiec
Tomasz Połącarz - Obrońca - KH Sanok (zawodnik Unii Oświęcim)
Marcin Frączek - Napastnik - GKS Tychy
Hokej.net
Gdzie indziej też się psuje
[i]- Tydzień temu podpisałem kontrakt sądząc, że pracując pod okiem trenera Andrieja Sidorenki będę się mógł dalej rozwijać i po fatalnym sezonie, w którym kontuzja pokrzyżowała mi szyki, zrobię kolejny krok do przodu - mówi Mariusz Jakubik. - A teraz nie wiem co będzie dalej. O odejściu z Oświęcimia nie myślałem ani przez chwilę. Od razu deklarowałem, że zostaję w mojej drużynie, myślałem jednak, że będzie ona wyglądała zupełnie inaczej. [/i]
(hokej net)
[i]Jeszcze w poniedziałek Robert Grobarczyk został zatwierdzony przez PZHL do gry w Stoczniowcu Gdańsk, ale przez dłuższy okres będzie musiał odpocząć od grania. Na dzisiejszym treningu zerwał ścięgno Achillesa i będzie musiał pauzować. Kto wie czy nie opuści kilku pierwszych kolejek w nadchodzącym sezonie.[/i]
(hokej.net)
[i]"W swoim składzie zapragnęli mieć Marcina Kolusza Ocelari z Trinca, zespołu z czeskiej ekstraklasy. Proponują kontrakt bardzo korzystny dla Kolusza. Ma dwie opcje - roczną i dwuletnią. Niebawem Marcin wybiera się na rozmowy do Czech. Wielce jest prawdopodobne, iż młodego obiecującego hokeisty nie zobaczymy w tym sezonie w dresie "Szarotek"."[/i]
[i]Gdy hokeiści TKH rozpoczęli przygotowania do nowego sezonu, zabrakło wśród nich Fraszki, najstarszego i najbardziej doświadczonego napastnika, który w przeszłości należał do najlepszych zawodników w kraju na swojej pozycji. Sam zawodnik chciałby nadal kontynuować karierę w Toruniu, ale nowe władze klubu nie mają zamiaru przedłużać z nim współpracy. Kilkakrotnie doszło do negocjacji w tej sprawie i za każdym razem efekt był podobny - stanowczy sprzeciw prezesa Andrzeja Konczalskiego i członków zarządu. To wyraźnie rozsierdziło kolegów Fraszki, którzy w liście otwartym domagają się dołączenia go do składu na podobnych prawach, jak jest w ich wypadku. Odrzucają argument o problemach finansowych klubu, który twierdzi, że nie widzi sensu inwestowania pieniędzy w zbliżającego się do końca kariery zawodnika. Są gotowi ponieść nawet koszty jego utrzymania! Ale i to nie przekonuje szefów TKH/ThyssenKrupp/Energostal. [/i]
(hokej.net)
Niejaki pan Woźnicki wyraził się tak:
[i]Jesli odejdzie Sidorenko to zaczniemy sie zastanawiać kto go zastąpi.[/b]Jeśli koszty beda podzielone miedzy Unię a związek to bedzie to trener z najwyższej połki[/b] jesli natomiast koszty jego zatrudnienia będzie musiał poniesc sam klub to bedzie to trener z mniej bogata przeszłoscia".[/i]
Trener Unii za pieniądze PZHL... Dobre, dobre. Ciekawe co Kaźmirz "w imię ratowania hokeja" jeszcze wymyśli
czyzby Cracovia i Podhale takze pragnely wdac sie w rzekomy uklad "oswiecimsko-pezethaelowski" ?
[i]"Kiedy Andriej Sidorenko pracował w klubie Dwory SA Unia Oświęcim i jednocześnie prowadził reprezentację Polski działacze z [b]Krakowa[/b] i Nowego Targu pokrzykiwali, że tak nie może być. Ale gdy tylko okazało się, że białoruski szkoleniowiec zwolnił posadę selekcjonera nowotarżanie jako pierwsi, faksem, a [b]krakowianie[/b] jako drudzy w romowie telefonicznej, zaproponowali PZHL swoich szkoleniowców na selekcjonerów, oczywiście łączących posady."[/i]
czyżby kolega 9,871 sanocko-oświecimskie kłamliwe paszkwile vicekroKordyla vel ZaDusika tu promował?
tylko po co ta siodemka??
9,81 różnica polega na tym że:
Cracovia zatrudnia Rohacka i radzi sobie z utrzymywaniem go
Unia zatrudniała Sidorenkę nie mając kasy na zatrudnienie go na stanowisku pierwszego trenera...
Jak nie widzisz różnicy - nie mamy o czym rozmawiać...
palec się omsknął, przepraszam za niechcące zwiększenie wartości przyspieszenia ziemskiego. Może za to Nobla zamiast Jarugi dostanę. Największe wynalazki są dziełem przypadku :)
hmmm.. Karvin.. porownujac klase R do S to jak...
owszem NIE MIAŁA, i czy cos to zmienia?
w tej chwili kase macie wy, [troche zbyt uderza do glowy] i nie ma sie co jarac, niedlugo sytuacje moga sie odwrocic i znow 3-0 w play-offach :)
kolego 9,81. Moje informatory sie upierają. Mogę doprowadzić do konfrontacyi osobistej - na najblizszym meczu Twojej nadsolskiej drużyny z naszą (wszystko jedno czy w Krakowie, czy u Was). Namiarow na nich Ci nie podam, bo bez piwa nie razbieriosz tego i mógłbyś im krzywde zrobić :)
A co do pieniedzy. Życzę Wam ich jak najwięcej i jak najszybciej. Im więcej bogatych klubów w lidze tym mniej takich numerów jak np z Zającem czy niewolnikami pana Kosteckiego.
Ale żeby tę kasę zdobyć wasz KW powinien się zająć wyłacznie klubem (i szukaniem dla niego sponsora), a nie siedzeniem na dwóch stołkach. Bo takie coś ZAWSZE będzie powodowac kwasy
PS: nie wiedziałem, ze wy tam interesujecie się także nasza pasiastą pilką, a szczególnie reprezentacyjnymi bramkarzami :). Zawsze mnie uczono, ze tamte okolice to FC gts :)
hmm wasz KW? nie przypominam sobie zeby byl u nas ktos taki :)
a za zyczenia dziekuje
co do "PS" to ...
bynajmniej nie Komitet Wojewódzki, ino Kazimierz W. :)
a jeśliś Waść z fan klubu gts bardziej na południe Polski, to przeca tam kasę mają, na rożne takie Olivy, Tabaki (tfu tabary)
niemniej kasy zycze każdemu polskiemu klubowi hokejowemu. Bedzie kasa, będzie hokej
9,81
Sidorenko jest słabszym trenerem od Rohacka - tak z tym stwierdzeniem się zgodzę - jak chcesz mogę przeprowadzić dłuższy wywód...
Ma i to dużo do sprawy - bo Unia nie miała kasy na Sidorenkę więc pan prezes zatrudnił go jako trenera kadry żeby związek utrzymywał trenera
Cracovia ma kasę na Rohacka i ten manewr nie jest związany z potrzebą utrzymywania trenera klubowego przez związek...
panimaju?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)