Fani angielskiej drugoligowej drużyny piłkarskiej Reading FC otrzymali nową możliwość wykazania się uwielbieniem dla klubu - lokalny przedsiębiorca pogrzebowy sprzedaje trumny w barwach zespołu.
Cena trumny, która oprócz barw ma centralnie umieszczone logo zespołu oraz zdjęcie stadionu Madejski, na którym Reading rozgrywa swoje mecze, kosztuje 500 funtów (około 750 euro). Władze klubu będą otrzymywać prowizję 50 funtów, którą mają zamiar przeznaczyć na rozwój młodzieży.
"Ludzie w dzisiejszych czasach lubią ożywić swój pogrzeb. W ostatnich latach wiele osób w testamencie chciało przeprowadzić uroczystości pogrzebowe w klubie, rozsypać prochy na boisku. Nowy produkt jest przeznaczony dla tak oddanych kibiców" - powiedział Sky Sports rzecznik zespołu, Boyd Butler.
Może wprowadzimy to w Cracovii ;]
-
-
W Anglii klubowe barwy... na trumnach
Jak dla mnie glupi pomysl to tak jakby napisac Ś.P. KS Cracovia.
Jak ktos chce miec na grobie cos o PAsach to dla mnie najlepiej by bylo obok opisu, wierny mąz, ojciec dopisac oddany kibic KS Cracovia. Bo jaki jest sens zakopywac w ziemie trumne z barwami ?
Wiem, że pomysł głupi ale jeżeli ktoś dostałby przywilej pochowania na polu karnym to taka trumna może by sie przydała. Aby mógł bronić bramki nawet po śmierci. ;)
To już był jeden taki. Wybitny publicysta i filozof - dr Adolf Nowaczyński. Aby sobie załatwić ten przywilej wkręcił się nawet do zarządu - byl wiceprezesem tuz przed wojną. Niestety zginął w Powstaniu Warszawskim i zostal pochowany w stolicy
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)