Po rajdzie przez pół boiska Baligi i podaniu do Tatary, ten ostatni strzela na 2-0.
Wczesniej dużo niewykorzystanych setek.
-
-
Wielka szansa juniorów młodszych-Brązowy medal
Czyli mecz zakończył się wynikiem 2-0?
A jezeli Pasy przejdą tą ekipę to potem znow beda bilety po 5zł ? Dzis nie mialem czasu, ale jezeli tak bedzie znow to na pewno pojde :D Oby...
Mogło być z 5:0, a tak szczęśliwe 2:0, w końcówce Gliwa broni karnego.
Tyle,ze bramka na 2:0 ze spalonego. To po pierwsze.
Po drugie to nie znam sposobu selekcji zawodnikow do tej druzyny, ale wydaje mi sie,ze umiejetnosci czysto pilkarskie sa na dalszym planie. Moze po kolei:
Gliwa - jedna sytuacja w meczu (rzut karny) obroniony co daje wspaniala jego ocene.
6 Kozera - w odbiorze dobry chlopak, ale z gra z przodu ma duze problemy.
Baliga(kapitan) - bardzo dobry chlopak, silny,konkretny,szybki,dobry odbior.
5 - silny i nic poza tym.
4 Uszalewski - podobno ma ze 4 pluca ... jakos nie widac tego na meczu, jego wyjscia za polowe mozna policzyc na palcach reki. Poza tym z pilka przy nodze gra mu nie sluzy.
2 Sawczuk - za krotko gral,zeby cos powiedziec
14 Obrzut - jeszcze mlodszy od innych,ale tez bez specjalnego blysku.jednak silny, pod gra caly czas.
7 Sepiol - podbnie jak Obrzut,silny zawodnik,duzo bylo go widac,ale nie zawsze jego kontakt z pilka konczyl sie na plus.
9 Jelen - jeden z dwoch (obok Waksmundzkiego) z tej druzyny,ktory ma smykalke do pilki, fantazje w grze, polot. Przy kazdym dojsciu pilki widac u niego luz, swobode w operowaniu pilka. Nie boi sie robic zwodow,ale tez ich nie naduzywa. Ponadto ma obie nogi. Nie unika walki. Warto w chlopaka zainwestowac. Poza tym nie jest z zadnego wielkiego klubu sciagniety tylko z Strzelcow. Tylko trzeba szukac a niekoniecznie sluchac "wielkich menago".
11 Waksmundzki - lepszego wejscia w mecz nie mogl sobie wymarzyc. Przyjal na 16 pilke na piers i uderzyl z powietrza z lewej nogi. Poza tym widac u niego dojrzalosc w grze. Jest konkretny, jego zagrania maja sens. Kiedy leci do niego pilka to mozna sie spodziewac czegos ciekawego z jego strony
10 - taki chlopak nei powinien grac na ataku w Cracovii. Szweda sie , snuje ...
17 Tatara - hmmm ...byl taki temat "Marek Citko superstar" ... Cablo strasznie go reklamowal ("nadzieja Cracovii" "dynamiczny rajd/akcja") ale kazde dojscie chlopaczka do pilki to rozczarowanie. Wolny, bez blysku, zwody robil w bezpiecznej odleglosci od przeciwnika tzn.takiej w ktorej nie nadepnie sobie na pilke ani nie kopnie przeciwnika w golen...Bramke strzelil, bo Baliga przebiegl przez cale boisko i wylozyl mu pilke,ale i tak zdazyl spalic ... Ogolnie wolny, znuzony, nonszalancki. Nie wiem w jaki sposob on trafil do kadry Polski?:/ Kompletnie przereklamowany gosciu.
trochę mało. Na tej Białoeusi to różne cuda mogą się zdarzyć
ale i tak gratulacje dla chlopaków. Najważniejsze, że bramku u siebie nie stracili (brawo Gliwa:)
Niestety, większość z nich jest mocno przereklamowana. I to prawda, że przy selekcji umiejętności czysto piłkarskie są na dalszym planie...
No meczyk ladny, selekcjoner reprezentacji byl ogolnie bylo fajnie :)
Szybki moglbys do tych nazwisk dorzucic ich numerki bo nie znam wszystkich ;)
w innym meczu tych rozgrywek
Śląsk Wrocław - Stal Mielec 0-2
fajny meczyk,Piast nie istniał....Tatara brazyliana-razem ze Szczotą utworzą duet ASÓW-jak im sie będzie chciało...Waksmundzki-super....przepiękna bramka...i pare ładnych sytuacji bramkowych...
Szybkilopezie krytykujesz świetnie prawie wszystkich juniorków ,którzy wygrali z trudnym przeciwnikiem. Weź lusterko i popatrz się na siebie.Co widzisz? Cymbała,który gdyby wszedł na boisko w takim meczu toby się zesr...
szwagier ma racje - kurwa te chlopaki maja po 16-17 lat a wy chcielibyscie by grali jak 1 liga. tych co pamietaja miszcza juniorow 15 lat temu - jaki byl wtedy Rzasa (dla mlodszych - byl napastnik)...
napierdalanka najlatwiejsza?
Szwagier - to zle trafiles rzucajac mi takie propozycje.
Krytykuje tych,ktorzy na ta krytyke zasluguja - Tatara, Uszalewski - przereklamowane gwiazdki,w ktorych inwestowane sa spore pieniadze,podczas gdy w okolicy graja kolesie lepsi od nich (przykladem Jelen)tylko trzeba sie rozejrzec, a nie piac nad tym co mamy. Piast byl trudnym przeciwnikiem? To ja nie chce widziec tej druzyny w dalszych meczach,bo po co sie najesc wstydu? Nie zauwazyles w moim poscie ( bo nie dala ci tego zylka pulsujaca na szyi?),ze pochwalilem tych,ktorzy na to zasluzyli : Gliwe, Balige, Jelenia, Kozere, Sepiola. Dostalo sie Kacperkowi,bo zwyczajnie nie lubie zawodnikow,ktorzy majac 16 alt obrastaja w piorka, zakladaja kolorowe buciki, po dwoch biegach do pilki podpieraja sie pod boczki jakby zagrali conajmniej 80 minut meczu, jak szwedaja sie po boisku.Zeby jeszcze przy dojsciu do pilki budzil sie w nim jakis duch walki, zeby zagral cos fajnego,ale nie - bez pilki jest taki sam jak i z pilka - bezplciowy.
Szwagier - czyzbym urazil jakiegos twojego kolezke czy moze synka bratanka czy kto cie tam wie kogo ? Nie spinaj sie tak, tylko popatrz krytycznym okiem na tych chlopakow. Na forum odbywa sie wielkie pianie na temat tych chlopcow a tymczasem wszystko to REKLAMA.
Aprias był wtedy znacznie lepszy od Rząsy. Jeden grał w Partizanie, drugiemu blizej do Partyzanta (Dojazdów).
A chlopakom naleza się gratulacje. Nie sztuka wygrać w meczu bez stawki, grając na luzie
Oczywiście sla terenerów też gratulacje (bo poprzednio zapomniałem)
kkk_84:
[i]Szybki moglbys do tych nazwisk dorzucic ich numerki bo nie znam wszystkich[/i]
A mogę ja ? :)
Do przerwy grał jeszcze Nr 13 - Damian Wirga - prawy pomocnik (za niego wszedł Grzegorz Hajnos - nr 15, który się bez opamiętania kiwał i zmarnował jedną setkę), Nr 5 - to był Jarosław Mistarz (zastępował chorego Jakuba Juraszka), Kamil Waksmundzki (nr 11) wszedł w przerwie za Wojtka Obrzuta (Nr 14), Nr 10 w ataku skrytykowany przez szybkiego to Sebastian Kaczmarek, na tej pozycji normalnie powinien grać Sebastian Kurowski.
Reasumując według numerów na koszulkach:
1 - Michał Gliwa
2 - Paweł Sawczuk
3 - Tomasz Baliga (kapitan)
4 - Łukasz Uszalewski
5 - Jarosław Mistarz
6 - Marcin Kozera
7 - Sebastian Sepioł
9 - Mateusz Jeleń
10 - Sebastian Kaczmarek
11 - Kamil Waksmundzki
13 - Damian Wirga
14 - Wojciech Obrzut
15 - Grzegorz Hajnos
17 - Kacper Tatara
przed samym końcem wszedł jeszcze Konrad Podobiński, ale nie zauważyłem jego numeru.
Skora - a kim ty jestes,ze sadzisz,ze wymagam od nich grania jak seniorzy. Junior ma prawo do slabszego okresu w meczu,ale po paru kontaktach z pilka mozna ocenic,ze nie zabije sie na pilce podczas biegu z nia, ze nie beda mu sie mylic koszulki, ze ma ta odrobine talentu,ktora pozwoli na inwestowanie w jego rozwoj.
Jakos Jelen, Baliga,Gliwa zdazyli pokazac,ze maja to co napisalem wyzej.
"Napierdalanka" nie jest najlatwiejsza. Najlatwiej to jest powiedziec komus,ze "napierdala" (uzywajac Twojej nomenklatury) a nie przedstawiajac argumentow broniacych tych,ktorzy sa "napierdalani".
Blady - ja wyedytowalem swoj post :)
lopez wyluzuj. Objeżdzać mozna seniorów. To są chlopaki mlode i ani nie nalezy im za bardzo kadzić (bo się gwiazdki z nich zrobią), ani też odsądzać od czci i wiary po jednym meczu. Zwłaszcza gdy sa to rezerwowi, którzy o tym że wyjdą w I składzie za kontuzjowanych dowiadują się w ostatniej chwili i trema oraz chęć pokazania sie pęta im nogi
Tak samo nie nalezy oceniać klasy przeciwnika po meczu wyjazdowym. Drużyny z tamtych stron już jakoś tak mają, że na wyjazdach grają badziewie, a u siebie zupełnie inaczej. Dlatego szkoda, że pierwszego meczu nie gralismy na wyjeździe. Jakos przy tym losowaniu w PZPN nas nie lubią . Pamiętam - mistrzowscy juniorzy z 1990 i 1991 tez zawsze najpierw grali u siebie. Ale dali radę. I mam nadzieję, że chlopaki tez jakiś zwycięski remis z Bialego przywiozą
Natomiast pogratulować jak najbardziej należy. Bo kazde zwycięstwo jest sukcesem
PS: nie jestem ani ojcem, ani szwagrem ani jakimkolwiek pociotkiem zadnego z nich. Widzialem chlopaków może dwa, może trzy razy i jedyne nazwisko jakie mi się kojarzy to Baliga (gral kiedyś u nas taki calkiem niezły stoper). Jesli to syn - to może warto przypomnieć, że dawno temu gral u nas też niezły stoper Dominik Kubik. Wielkiej kariery - podobnie jak Krzysztof Baliga - nie zrobił, za to jego synowie coś tam po świecie powędrowali.
Misiu - nie odsadzam ich od czci i wiary. Tylko napisalem jak to widze. Tatara i Uszal nie sa rezerwowymi i sa ograni po kadrach,wiec taki mecz nie powinien platac im nog. Co by sie musialo z nimi stac gdyby wyszli na kwadrans np. w meczu z Korona albo Belchatowem? Tak naprawde dostalo sie 3 chlopakom. Jeden z nich jest tylko rezerwowym. Tatara drazni mnie dodatkowo,bo nie wklada w mecz walki. Jesli 17 nastolatek gra bez pasji i nonszalancko to jaki on bedzie w wieku 24 lat?
Bawilismy sie w typowanie juniorow do trenowania z I druzyna. Dla mnie ci wybrani to : Gudz, Baliga,Jelen,Gliwa,Waksmundzki. I Karcz, ale on juz nie bedzie juniorem.
Miś:
[i]jedyne nazwisko jakie mi się kojarzy to Baliga (gral kiedyś u nas taki calkiem niezły stoper). Jesli to syn - to może warto przypomnieć, że dawno temu gral u nas też niezły stoper Dominik Kubik. Wielkiej kariery - podobnie jak Krzysztof Baliga - nie zrobił, za to jego synowie coś tam po świecie powędrowali.[/i]
Tak, to jego syn. Zresztą stary Baliga siedział dziś na trybunie. Bardzo przeżywał mecz syna i głośno komentował jego poczynania. Przyznał się też wszystkim dookoła, że w pierwszym swoim meczu na Kałuży był tak spięty, że strzelił samobója.
Ja tego oczywiście nie pamiętam, ale może ktoś przypomni.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)