nie wiem, czy koledzy oglądali powtórki meczu ze Śląskiem.
jeżeli nie to polecam dzisiejszą ligę + extra, lub szybką piłkę.
chodzi mi o sytuację kiedy Polczak zdobywa bramkę na 2:1.
kamera skierowana na Ulatowskiego, ale w tle widać Cabaja. kiedy pada gol trener reaguje żywiołowo, nie widać jednak żadnej reakcji Cabaja.
nie pasuje mu to, że to właśnie Polczak strzelił?.
nie dziwię się, że "młodzi" na kapitana wybrali Radomskiego. w szatni nie jest chyba wszystko ok.
do widzenia Marcinku. jeszcze pół roku.
-
-
Marcin Cabaj - YOU WILL NEVER WALK ALONE !!!
Pamiętam nawet jak Cabaj był w kadrze Polski i co z tego wynika???Ano nic!!!Dudek wygrał Ligę Mistrzów i za m-c był 2gim....
U nas ,niestety .nie miał konkurencji i stanął w miejscu!!! Przy pierwszej bramce nawet nie zareagował!!! A strzał nie był z 3metrów tylko 20!!!
Chociażby ruszył du... Najprawdopodobniej na Legii pojawi się Merda!!!! Na dzisiejszym rozruchu chodził jakby mu ktoś porysował autko albo nie dał ....śniadania..
Panowie ,ja mogę oglądać jakieś porażki ale chcę widzieć WALKĘ przez 90 min,zadziorność i determinację, i jak najmniej błędów!!!
Wydje mi się ,że Ula tego wymaga od chłopaków ,ale niektórzy ni jak tego nie mogą zrozumieć...Przed chwilą w TV Trener Lecha powtórzył za kibicami Kolejorza : trzeba zap.ier.dal.ć!!!!
Pan Profesor za pewne tego oczekuje od drużyny i będzie wymagał od sztabu szkoleniowego a oni od piłkarzy!!!
Dlatego Marcin jak nie będzie zap.... to będzie wolnym facetem od 1go stycznia 2011!!!
Pawelek znowu taka 'jopowke' puscil, tyle ze nie samoboj, a Reina sobie wrzucil pilke na 1-1 w 89min przeciw Arsenalowi,
ale my mamy i tak gorzej co nie? ;)
Diabel Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Pawelek znowu taka 'jopowke' puscil, tyle ze nie
> samoboj, a Reina sobie wrzucil pilke na 1-1 w
> 89min przeciw Arsenalowi,
> ale my mamy i tak gorzej co nie? ;)
proste że tak ! my mamy bramkarza który nie potrafi obronić strzału życia w prawie w samo okienko :D
do okna to tam dobrego metra brakowało, jakby stał gdzie powinien to by to w zęby złapał, no ale nie stał
trzeci gol też na jego konto
Ciekawe czy wszystkie gole Merda by wybronił skoro piszecie, ze zawalił przy nich Marcin. Niektórzy są strasznie nastawieni przeciwko Cabajowi (ja też może nie jestem w pełni obiektywny ale w tym meczu bronił dobrze!), koleś koło mnie na trybunie cały czas jęczał na Marcina, że to, ze tamto a za chwile mówi, że Tupalski dziś słabo gra, a potem że powinien wejść Kaszuba. Więc ja widzę, że dobrze jest jechać po kimś z przyzwyczajenia a nie zająć się obiektywnie meczem.
czyli wg Ciebie 1 i 3ci gol były nie do obrony? bo wg mnie przeciętny bramkarz by to wyłapał w zęby
El Duce Napisał(a):
> czyli wg Ciebie 1 i 3ci gol były nie do obrony?
> bo wg mnie przeciętny bramkarz by to wyłapał w
> zęby
Nie mówię, ze nie były nie do obrony ale z tym, że przeciętny bramkarz by to obronił to przesadziłeś. Do tego dużo większe wielbłądy robili obrońcy a po nich nikt tak nie jedzie. Przypatrz co oni wyprawiali przy bramkach i nie tylko, krycie na radar i do tego dają się wyprzedzać jak dzieci. A Cabaj miał też kilka dobrych interwencji np. uratował nas w 1 połowie gdy obronił dwie sytuacja pod rząd bardzo groźne czyż nie, szczególnie ta główka mogła skończyć się golem?
to jak grała reszta obrony to inna bajka,
mówimy o tych konkretnych 2ch sytuacjach a nie o paru innych obronionych, a w tych 2 Marcin zachował się bardzo źle. I żeby była jasność nie napierdalam na meczu na naszych kopaczy. Ale jak coś jest zrobione źle to trzeba nazywać rzeczy po imieniu, a nie przywoływać inne sprawy/graczy na obronę.
napinacz- Napisał(a):
> audax Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > zwroc uwage z jaka obrana gra Cabaj od lat,
> gdyby
> > te lata gral w Legii lub gtesie to juz dawno
> byl
> > by nr 1 w kadrze Polski
> > kazdy trener w Pasach na niego stawia, czy nie
> > jest to dla Ciebie i kilku innych zagadka?
>
> Audax-sie rozumiem ze siedzac przy stole
> przekrzyczałbyś mnie i pewnie Twoja siła
> argumentów z tłamsiłaby mnie, ale po chwilowym
> zastanowieniu sie stwierdzam fakt.
> Owszem stawiali na niego, az do momentu kiedy
> przyszedł fachowiec Lenczyk i poznal sie na
> Marcinie to po pierwsze.
> Po drugie. Zaslepiony Filipiak produkcja pilkarzy
> netto nie robil zadnych transferów przez kilka
> dobrych lat, wiec Cabaj za rywala mial emeryte
> Olszewskiego i tylko na zbieralismy jakiegos
> barachła, wiec bramkarz priorytem nie był
> poniewaz teoretycznie najmniejsze szanse na
> zarobek daje wlasnie ta pozycja.
> Po.3 Patrzac z drugiej strony medalu to moze
> wlasnie dlatego ze byl Kazek i Skrzynia bylismy
> zaslepieni umiejetnosciami Cabaja. Przyszedł czas
> gry bez profesjonalnych obroncow i jestesmy w
> dupie.
> Przypominacie jakis mecz z przed 5 chyba lat (juz
> mi sie nie chce sprawdzac dokladnie) ja
> wybronil nam mecz no przykre ale prawdziwe ze tak
> ciezko znalezć cos blizej terazniejszosci.
> A teraz podsumowanie:
> Przypomnijcie sobie derby stulecia na reymonta
> http://www.youtube.com/watch?v=taP8-vQIiyA
> http://www.youtube.com/watch?v=QBBLrQBX7gc&feature
> =related
>
> Tego nie zapomne mu do konca zycia :)
> http://www.youtube.com/watch?v=p3ZmoveVYMc
siema kolego
w pkt 3 sobie wlasciwie odpowiedziales i dopoki na srodku obrony beda grali zawodnicy typu Polczak ktory przez lata gry u nas nie zrobil kroku w rozwoju to zaden bramkarz nie pomoze
i wydaje sie ze Jarabica tez wiosny nie uczyni
przez 2 ostatnie sezony stracilismy okolo - z pamieci - 80 bramek, ile zawalil Cabaj?
czy obrona pomogla Cabajosowi?
El Duce Napisał(a):
> to jak grała reszta obrony to inna bajka,
>
> mówimy o tych konkretnych 2ch sytuacjach a nie o
> paru innych obronionych, a w tych 2 Marcin
> zachował się bardzo źle. I żeby była
> jasność nie napierdalam na meczu na naszych
> kopaczy. Ale jak coś jest zrobione źle to trzeba
> nazywać rzeczy po imieniu, a nie przywoływać
> inne sprawy/graczy na obronę.
ogladnij sobie powtorki tych bramek El Duce, ale nie byle jakie powtorki, tylko te co powiedzmy oddaja perspektywe bramkarza, nie kibica na trybunach czy przed tv ( na ekstraklasa.tv masz takie)
jesli dalej myslisz ze kazdy przecietny by je wylapal no to coz, mamy inne zdanie
Zobaczcie sobie co zrobił Reina. Cały mecz bronił świetnie i w 90 minucie taka pomyłka. Taka rola bramkarza.
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91843,8254154,Kapitalna_parada_Cabaja__Sobota_zatrzymany.html
:D
Ula chyba wie co robi stawiając na Marcina. Nie rozumiem pierwszej straconej bramki, ale jak dla mnie to koniec błędów z tamtego meczu ze strony Cabaja. Mysle, że po meczu nasz bramkarz miał wiele do myslenia, ale najwiecej zawinili stoperzy. Brak zgrania i wyszło to co wszyscy widzieli.
Sam bramkarz bez obrony mało może.
dodo92 Napisał(a):
> http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91843,8254154
> ,Kapitalna_parada_Cabaja__Sobota_zatrzymany.html
> :D
reakcja Polczaka przy tym rozbawiła mnie do łez...Chociaż nie ma z czego się smiać.
docent Napisał(a):
> Przy czym ja widzę tylko 3 mecze wyraźnie
> poniżej średniej, w pozostałych 6 to jest o
> włos, różnica statystycznie nieistotna - czyli
> poprawniej będzie powiedzieć, że na poziomie
> średniej drużyny (czemu nie ma takiej
> pozycji?).
> Przy takiej, moim zdaniem właściwej
> interpretacji:
>
> - w 10 meczach grał tak jak reszta zespołu
> - w 3 kolejnych meczach był jednym z
> mocniejszych punktem drużyny
> - wybronił 5 meczy, w tym jeden spektakularnie
> - w 2 meczach grał słabo
> - zawalił 1 mecz
>
> A dodam jeszcze banał: bramkarz jest jak
> saper... napastnik może spieprzyć 3 setki,
> wykorzystać kolejne dwie i jest bogiem.
[img]http://i38.tinypic.com/2jdjd4o.jpg[/img]
niech ten post i ta grafika będzie dla Was odpowiedzią na wszystkie pytania. jest grupa napierdalaczy ale nie przekrzyczy ona trzeźwo patrzących na sytuacje.
MARCIN JESTEŚMY Z TOBĄ !!
czemu go nie masz w sygnaturce? :)
Chyba moje posty pomogly :)
Marcin jest w transie oby tak dalej, a jego wyraz twarzy mówi wszystko na temat.
Dziękuje za wygrany mecz zremisowany, pajacu
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)