Legia, Amica, Groclin i Wisła Kraków straszą PZPN sądem. W odpowiedzi związek grozi, że wyrzuci buntowników z rozgrywek - donosi "Życie Warszawy".
Powodem nowego buntu jest artykuł 14. statutu PZPN określający, że związek jest wyłącznym właścicielem praw marketingowych i audiowizualnych do rozgrywek ekstraklasy.
"Przepisy światowej federacji mówią wyraźnie, że właścicielem wszystkich praw wynikających z rozgrywek są związki i ich członkowie, a więc także kluby. Nie może być przecież tak, że PZPN będzie zarządzał banerami reklamowymi na stadionie np. Wisły Kraków bez jej zgody. Jeżeli PZPN nie zmieni swojego stanowiska, to oddamy sprawę do sądu" ? wyjaśnił mecenas Jacek Masiota, reprezentujący grupę G-4.
Prezes PZPN stawia sprawę nadzwyczaj jasno. "Prawo jest po naszej stronie. Jeżeli kluby z grupy G-4 mimo to zdecydują się skierować sprawę do sądu, to zgodnie ze statutem FIFA, zostaną automatycznie pozbawione członkostwa w PZPN i wykluczone z prowadzonych przez nas rozgrywek" - ostrzega Michał Listkiewicz.
(INTERIA.PL/Życie Warszawy)
----------------------------------------------------------------
Wydaje mi sie ze racja jest jednak po stronie klubów a panowie z PZPN czuja ze monopol im sie z rak wyslizguje wiec zaczynaja straszyc! Moje zdanie jest takie ze kluby powinny pozostac przy swoich stanowiskach nieugiete i skierowac sprawe do sadu! Moze byc ciekawie bo wydaje mi sie ze reszta klubow stanie solidarnie za ta czworka i moze wreszcie ktos zrobi pozadek wsrod zlodziei i swin PZPNowskich!
-
-
PZPN grozi relegowaniem czołowych drużyn ekstraklasy!!!
Ciągle mamy szanse na mistrza....;)
żeby się przypadkiem listek nie zesrał.
I to by było niezłe posunięcie.
Wisła, Legia, Amica i Groclin stworzyłyby swoją ligę do której przystąpiłoby także kilka innych zespołów (może także Cracovia) i wysłałyby prośbę do UEFA o przyznanie miejsc w pucharach :)
ech, marzenia :P
i tak nic z tego nie będzie zapewne :)
Ale w PZPN-ie kabaret, ehh.
Ja się zastanawiam od dłuższego czasu, za jakie grzechy my Polacy jesteśmy karani kolejnymi prezesami PZPN? Co jeden, to bardziej p.o.p.i.e.r.d.o.l.o.n.y. (za przeproszeniem modów ;) )
mario, a za jakie grzechy jesteśmy karani ludźmi sprawującymi władzę w naszym kraju. hehe.
jeszcze jedna sprawa. Cracovia została ukarana meczem bez publiki. m. inn. za "niewłaściwe wywiązywanie się z udostępniania powierzchni reklamowej Idei", w każdym razie jakoś podobnie to brzmi. pytam więc, dlaczego za to samo nna początku rundy nie zostały ukarane kluby z g-4. gdyby za to karać, idioci z pzpn-u powinniście tym panom zamknąć stadiony do końca rundy. gdzie tu sens, gdzie logika. pies jaja lizał listkowi, większego amatora świat nie widział, a nic tak nie wkurza jak amatorstwo.
Listkiewicz jest nie konsekwentny i jak sądze nie wynika to z jego debilizmu tylkoz przekonania że kluby z poza G4 mogą mu naskoczyć!Myśle ze trzeba mu naskoczyć tak żeby zapamiętał!Jest ewidentne że niektóre klubu są traktowane lepiej a inne gorzej!Trzeba tego skurwysyna ściągnąć ze stanowiska!Może jednak przyłączyć sie do G4???
Goszczyński kpi z PZPN
- [b]Pojadę do Warszawy, umówię się na biznesową rozmowę z przewodniczącym Najwyższej Komisji Odwoławczej panem Stankiem i zaproponuję mu... pracę w ŁKS! - mówi sponsor Łódzkiego Klubu Sportowego, Daniel Goszczyński[/b].
- Uważam, że jeżeli go zatrudnię, to awans do piłkarskiej ekstraklasy mam zapewniony. [b]Z goryczą stwierdzam, że w polskiej piłce najważniejsze decyzje zapadają nie w uczciwej sportowej walce, ale przy zielonym stoliku w warszawskiej siedzibie związku! To śmieszne, straszne, ale niestety prawdziwe.[/b]
- Jak ten pseudomecz potraktuje ŁKS?
- Daję ogłoszenie do prasy, radia i telewizji, że poszukujemy dobrych kabareciarzy do uczestniczenia w kabarecie, który 24 maja PZPN zorganizuje we Włocławku. Uważam, że możemy całą tę sytuację pokonać tylko śmiechem. Gotów jestem wystąpić w tym spotkaniu, podobnie jak moi biznesowi partnerzy Maciej Jędraszek i Jarosław Papis. Liczymy też na pomoc artystów słynących z poczucia humoru, takich jak panowie Skiba, Maleńczuk, Daniec, Lichtman... A niech się z głupoty PZPN pośmieje cała Polska! Przed podjęciem ostatecznej decyzji zapoznam się jeszcze z opinią prezesów Stępnia i Wróblewskiego, menedżera Chojnackiego oraz trenera Dostanicia.
- Nie widzi pan sensu, żeby do Włocławka jechali piłkarze ligowej drużyny ŁKS?
- Dokładnie tak. Ba, poszedłbym dalej i w ogóle wycofał zespół z ligowych rozgrywek. Szkoda nóg i zdrowia zawodników. Wiem, że mówię to pod wpływem wielkich emocji, ale po wyroku PZPN, zamierzam się wycofać z futbolu. Podobnie myślą panowie Jędraszek i Papis. To nasza ostateczna decyzja!
- Wcale się nie dziwię pana rozgoryczeniu, bo jako naoczny świadek przerwanego meczu, sam jestem wstrząśnięty niesprawiedliwym wyrokiem.
- [b]Niech ktoś inny płaci za krawaty i garnitury panów z Miodowej. Ja już nie będę tego robił. Nie mam zamiaru finansować kolejnych spotkań pięciu związkowych dziadków, którzy i tak zrobią to, co będzie im wygodne. Mam tego dosyć.[/b]
źródło: Express Ilustrowany
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)