Miś, bez Slowacji.
-
-
Kdo neskáče není Čech, hop, hop, hop
hmm. Takie małe porównanie:
Czechy 10,3 mln mieszkańców - 151 lodowisk = 1 lodowisko na 68 212 mieszkańców
Krakow 0,76 mln mieszkańców - 1 lodowisko (o ile można je w tym stanie lodowiskiem nazwać) = 1 lodowisko na 758 300 mieszkańców
Ponad 11 razy mniej.
Podejrzewam, że w liczbie klubow jest podobnie.
Na marginesie: bylem kiedyś w dziurze o nazwie Poprad (jakieś 50 tys. mieszkańców) i zobaczyłem takie lodowisko, że moi oczy stanęły
tez je widziałem z ulicy wyglada cos ala hangar ale takim bym nie pogardził i do tego niedaleko jest stadionik z fajna trybunka
wogule zauważyłem ze na słowacji nawet w najwiekszych pipidówach jest sporo boisk z trybunami krytymi :/
Hala w Popradzie:
http://www.hkpoprad.sk/stadion/stad.php
Słowacja ma 32 krytych zimnych stadionów
5500 miejsc (na 50 tys. mieszkańców Popradu), cztery bufety. O toaletach nie wspomnę :P. Nie mam więcej pytań
7 dni później
oto nasza Polska nasza rzecz pospolita :(
5 dni później
anton ma bardzo dużo racii.jadąc z wiednia,do krakowa,najczęściej w nocy,widać jak czesi pracują.wszystkie lodowiska są oświetlone,ktoś gra.widać też chlopców,z kijami po treningu,nawet nad ranem.a u nas nie ma niczego.taka rzeczywistość.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)