Nie myślałem że to nastąpi, ale szczerze życzę zwycięstwa Wiśle w następnym meczu (na Łazienkowskiej)... W innym przypadku zmaleją nasze szanse na UEFA... Co za czasy ;)
Widzicie to jakoś inaczej?
-
-
Co zrobić...
Ja jednak bardziej nie lubie Legii niz Wisly wiec dla mnie to nie dylemat moralny :)
Oprócz naszych zwyciestw to najbardziej mnie cieszy w tej lidze slaba gra legii na wiosne i chchialbym zebysmy byli wyzej od nich.
no niestety, dzisiaj zagrali w miarę dobrze, mam nadzieję, że to jednorazowy wyskok. niestety, trzeba kibicować Wiśle. kto by pomyślał, że do tego dojdzie:)
Oglądałem z innymi Wiślakami mecz Cracovia -Legia w knajpie. Wszyscy kibicowaliśmy Cracovii chodź dla układu tabeli nie miało to specjalnego znaczenia. Poprostu lokalny patriotyzm. Wy nam nie zagrżaliśmy, Legia bardziej zagraża sobie samej (dzisiaj to udowodnili) więc było OK.
SZACUNECZEK
Jeśli chodzi o mecz Legia-Wisła to proste że wole żeby Wisła wygrała. I tak zdobędzie mistrza, a jak wygra z Legia to nam pójdzie na ręke bo cwele stracą punkty. Kto wie może uda się nam wygryżć Ległą z pucharów :D Ale by się listkiewicz wk... hehe tego mu życze :P :D
tzw. uczucie ambiwalentne
czyli
co czujemy,
kiedy w przepaść wpada teścowa w naszym nowym, nieubezpieczonym BMW serii 7...
To jest Maniex niezłe.
A te bilety to na jakie derby?
Oczywiście, że będę kibicował Wiśle. Ze wszystkich sił swoich. Z tabeli wynika, że jezeli wygramy z GKS-em 2:0, a Wisła pokona Legię też 2:0 to jesteśmy przed Legią w tabeli!!!!
Tak więc na najbliższą kolejkę obowiązuje zasada: Cracovia i Wisła do bojo marsz, trzecie miejsce czeka nas.
Macie problemy. Cracovii trzeba kibicować i tyle...
wystarczy, że pokonamy GKS 1:0, a Wisła pokona Legię 1:0, albo jakkolwiek inaczej, byle po naszej stronie dopisać po tej kolejce 3 punkty, a po stronie Legii 0. Mamy z Legią korzystniejszy bilans bramek zdobytych na wyjazdach.
Cracovia na Łazienkowskiej 1
Legia na Kałuży 0
(w bezpośrednich spotkaniach remis - po 1 zwycięstwie, w bramkach remis 2:2)
Bilans bramkowy ma znaczenie w tabeli dopiero w następnej kolejności. Zresztą, jakby miało to decydować o zagraniu/niezagraniu w pucharze UEFA, to wtedy i tak potrzebny byłby dodatkowy mecz.
Janczer - tyle, że w lidze nie obowiązuje system pucharowy niestety. Liczy się, że wygraliśmy mecz jedną bramką i jeden przegraliśmy taką samą różnicą goli. Wtedy o miejscu w tabeli decyduje lepszy bilans bramkowy. Taką samą sytuację mamy zresztą z Groclinem, ale ich i tak już nie dogonimy.
Dlatego bardzo ważne mogą być gole.
Masz - niewierny Tomaszu :-)
Załącznik nr 1 do Uchwały nr 16/100 z dnia 30 lipca 2004 roku Prezydium Zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej
REGULAMIN ROZGRYWEK PIŁKARSKICH O MISTRZOSTWO
I i II LIGI NA SEZON 2004/2005
§ 9
2. W przypadku uzyskania równej liczby punktów przez dwie lub więcej drużyn, o zajętym miejscu decydują:
2.1 przy dwóch zespołach:
a. liczba zdobytych punktów w spotkaniach między tymi drużynami,
b. przy równej liczbie punktów korzystniejsza różnica między zdobytymi i utraconymi bramkami w spotkaniach tych drużyn,
[b]c. przy dalszej równości, według obowiązującej reguły UEFA, że bramki strzelone na wyjeździe liczone są "podwójnie"; korzystniejsza różnica między zdobytymi i utraconymi bramkami w spotkaniach tych drużyn,[/b]
d. przy dalszej równości, korzystniejsza różnica bramek we wszystkich spotkaniach z całego cyklu rozgrywek,
e. przy dalszej równości, większa liczba bramek zdobytych we wszystkich spotkaniach z całego cyklu,
f. W przypadku, gdy dwoma zespołami o jednakowej liczbie punktów są zespoły zajmujące pierwsze i drugie miejsce w tabeli I ligi, zespoły mające uczestniczyć w rozgrywkach UEFA, a także zespoły których kolejność decyduje o spadku bądź o miejscu 13 w I lidze, stosuje się wyłącznie zasady określone w punktach a, b i c, a jeżeli one nie rozstrzygną o kolejności, zarządza się spotkanie barażowe na neutralnym, wyznaczonym przez PZPN, boisku.
He - w takim razie dziękuje za dokształcenie. Jest to poza tym bardzo dobra wiadomość.
Ten medal jest nasz
Ten medal do Pasów należy...
Tak sobie ćwiczę jakby co...
Jeszcze raz dzięki.
janczer Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> stosuje się wyłącznie zasady
> określone w punktach a, b i c, a jeżeli one nie
> rozstrzygną o kolejności, zarządza się spotkanie
> barażowe na neutralnym, wyznaczonym przez PZPN,
> boisku.
Skoro stosuje sie punkt [b]c[/b] to dodatkowego meczu nie będzie.
FortArt - doczytaj do pktu f!
Mentny o medalu to możesz śpiewać już od marca więc wiesz...
a co do meczu tak jak to dzisiaj powidziałem
w meczu oczywiście że kibicuję Legii - bo Wisła to lokalny rywal, a Legię mam gdzieś... więc wolę żeby wygrała drużyna którą mam gdzieś... ;)
ale potrafię sobie racjonalnie wytłumaczyć że lepiej dla nas jeśli wygra Wisła - jednak wiem jak to będzie wyglądać - zapewne obejrzę ten mecz w C+ - może karmiony różnymi pomysłami nawet zasiądę z przeświadczeniem że lepiej żeby Wisła wygrała i żeby im kibicować, ale wystarczy jedna bramka dla Legii, żebym pomyślał - "a strzelcie im jeszcze z 3" ;)
gwoli wyjaśnienia:
nie nie mam kompleksów, po prostu Wisły nie lubię :)
Sorki FortArt - sam doczytałem i przyznaję rację - nie ma tematu :)
Jak się człowiek zastanowi to od wypadku wszelkiego dobrze by było, żeby w finale PP zagrał Groclin z Wisłą... Jakbyśmy mieli skończyć na 4 miejscu ;)
A tak poważnie to w tych rozgrywkach kibicuje obrońcom trofeum... A Cracovia musi być w lidze trzecia!!! W wykluczenie G-4 nie wierzę...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)