ja artykuł czytałem i uwazam ze jest - jak caly przekroj- dosc oryginalny i dobry, bo napisano tam pare rzeczy, ktorych gdzie indziej raczej nie pisano.
a na przyklad wiec, ze
- media robia nagonke na cracovie chociaz kazdy klub ma chuliganow
- policja dostaje premie za uzycie broni gladkolufowej i dlatego chetnie jej uzywa nie zawsze zgodnie z przepisami, i o tym ze na derby "stlukla" kilku przypadkowych ludzi
pare cytatow
"Dziennikarze wciaz pisza ze bojowkarze Cracovii to najgorsze bandiory w kraju i nic nie robia tylko zabijaja innych dobrych kibicow
Kastet" - Tych co gina, zawsze sie wybiela. Jakby mnie ukatrupili, tez bym zostal milutkim, zdolnym mlodzienciem. Prasa zapialaby: wspanialy ojciec"
"Marzenia o porzadku na stadionach takim jak w Anglii mozna wsadzic miedzy bajki. Polskich policjantow dzieli od angielskich tyle samo, ile pilkarzy [dobre :D]. Angielski glina wylowi agresywnego zadymiarza, zalozy mu chwyt do tylu i po cichu wyprowadzi z trybum. Polscy policjanci rusza lawa pacyfikowac sektor."
i takie tam
-
-
PRZEKRÓJ O CRACOVII jak o mafii...
Merytorycznie tekst oceniam wysoko. To o czym jest pisany,jak, i dlaczego, to już inna historia.
a ja sie pytam gdzie jest osoba która wziełaby tych wszystkich pismaków za ryj i do sądu ??!!
zna ktoś odpowiedź ??
czy klubu naprawde nie stać na jakiegoś mądrego człowieka odpowiedzialnego za takie akcje ??
Prawda w oczy kole...............
zamknąc temat!!!!!!
A czemu mamy zamykac??
Mi sie ten artykul podobal bardzo. Nie bylo sciem i zagran pod publiczke. A, ze jezyk troche infantylny... mozna wybaczyc.
Generalnie chyba najlepszy tekst tego typu, jaki ukazal sie w ogolnodostepnych gazetach.
ano zamknąć z tego powodu że internet nie jest najlepszym miejscem na takie dyskusje...
Za to "Przekroj" jest ?
stronka przekroju mi nie dziala wiec zaczyam sie wkurzać
wiec jeszce raz ponawiam prosbe o wrzucenie tutaj tego materiału
Artykuł jest zgodny z prawda, ale temat powinien zostac zamkniety.
A.B.M. Przekrój nie udostepnia artykułów w internecie, tylko tak ze dwa, trzy na numer,
zostaje ci liczyc ze ktos przepisze (troche tego jest... :/)
albo po prostu go kupić (jest pare innych fajnych artykulow, juz nie o Cracovii naturalnie... no i rysunki Raczkowskiego :)
zaczyna się :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)