Zagramy bez Citki i Przytuły.
Polonia natomaist w Lubinie nie zachwyciła. Ze słabym Zagłebiem przegrała 0-3 majac w tym meczu dokładni3e jedną sytuację.
Wydaje się, że jesteśmy zdecydowanym faworytem, a Polonia zapewniłą sobie już chyab realnie pierwszo ligowy byt.
-------------------------------------------
Głównym powodem porażki warszawian były dziury w składzie. Polonia zagrała bez kontuzjowanych Gołosia, Olszara i Kosmalskiego oraz pauzującego za kartki Gołaszewskiego.
- By zremisować, trzeba się choćby otrzeć o wygraną. My nawet nie otarliśmy się o remis - skomentował kapitan Polonii, Piotr Stokowiec.
źródło: super express
-
-
Przed meczem z Polonią W. - tematy czysto piłkarskie:)
nie nie nie :)
Oko za oko ząb za ząb będzie 2:1, ale tym razem dla nas.
Pzdr
a co z Bojarskim, dostał chyba czwarte "żółtko"?
Bojar dostał 3 na razie, więc póki co może grać...
Dobrze by było, żeby Bojar tak "wysterował", by pauza wypadła na Gieksę :)
W meczu z Polonia nie wystapia: M.Bojarski,K.Przytula,M.Citko--wszyscy pauzuja za kartki!
Cracovio! Wygraj ten mecz!
Za Przytułę pewnie zagra Nowak, a za Bojara - Drumi...
Andrzejksc i Belex - POBUDKA! Bojar nie pauzuje!
FanatyKSC-- na milosc boska jak to nie pauzuje?
Poczytaj prase nawet dzisiejsza sam Stawowy wypowiada sie ze "Bojar" nie zagra!
wiec nie wiem skad wytrzasnales to "nie pauzowanie"?
Pozdrawiam!
OK, jak gazety podają to ja już sam nie wiem. Tylko pytanie - gdzie on dostał tę czwartą kartkę?
Ja tez nie moge tej czwartej kartki znalezc :( A wydawalo mi sie, iz skrupulatnie prowadze zapiski...
Bojar na wiosnę zaliczył 3 "żółtka" : Zagłębie , Lech i derby.Do tego dochodzi jeszcze mecz z Zagłębiem w Lubinie w rundzie jesiennej.I tak zrobiły się 4 żółte kartki
Czy aby napewno Bojar dostał kartke na jesień w pierwszym meczy z Zagłębiem, hmmm. Coś mi nie pasuje. Raczej wychodzi że nie i dopiero na wiosne łapał kartki.
PASIASTY PROKOCIM
Ale złapa trzy dopiero!!!
PASIASTY PROKOCIM
W Lubinie to Baster dostał kartkę!!! Bojar napewno ma dopiero trzy żółtka!!!
Jakaś zagrywka Wojtka hehe...
PASIASTY PROKOCIM
Sorki mój błąd z tą kartką w Lubinie, źle popatrzyłem.Czyli rzeczywiscie z tego wychodzi że Bojar złapał dopiero 3 żółte!!!!
W zestawieniu Interii Bojar ma 3 kartki, ale chyba w klubie wiedzą lepiej?
Dobrze by było gdyby miał tylko 3, bo ławka rezerwowych to będzie Szczota, Dudzio, może Szwajdych i obrońcy...chyba, że Bastera przesunie do pomocy...
Znani aktorzy i pisarze na meczu Polonia - Cracovia
W piątek o godz. 20 Polonia podejmuje na własnym stadionie Cracovię. Na Konwiktorskiej spodziewany jest rekord frekwencji, a w loży honorowej zasiądą najbardziej znani kibice obu klubów: Gustaw Holoubek, Jerzy Pilch, Leszek Mazan, Stefan Friedmann i Stanisław Tym.
Będzie to pierwszy mecz Polonii i Cracovii w ekstraklasie rozegrany w stolicy po 53 latach. 28 września 1952 roku "Czarne Koszule" wygrały 2:1. Polonia wygrała też spotkanie na własnym stadionie, które odbyło się całkiem niedawno, ale w II lidze, 5 czerwca 1996 roku.
Rangę pojedynkom tych drużyn nadaje historia. Cracovia to pierwszy mistrz Polski, a Polonia pierwszy wicemistrz z 1921 roku. Po II wojnie światowej oba kluby w latach 50. opuściły I ligę i wróciły do niej na dobre po wielu latach. Kibice, działacze, byli piłkarze przyjaźnią się od dawna (niektórzy mówią, że jeszcze od czasów przedwojennych), regularnie rozgrywane są mecze oldbojów.
Już podczas rozegranego w październiku meczu w Krakowie można było się przekonać, że przekazy o przyjaźni i tradycji między klubami nie są gołosłowne. Spotkanie było wielkim świętem, wybito okolicznościowe medale, na murawie pojawiły się flagi obu klubów, kibice Polonii i Cracovii usiedli obok siebie. Do Krakowa przybyło około 500 fanów "Czarnych Koszul", tyle ile nie chodzi nawet na mecze z Legią na Łazienkowską, ale też pojedynki z Cracovią są dla nich ważniejsze niż derby. Otrzymali darmowe bilety.
W ramach rewanżu przedstawiciele Polonii wysłali do Krakowa 400 bezpłatnych zaproszeń. Kibice Cracovii ich raczej nie wykorzystają. W Cracovii trwa konflikt. Większość kibiców nie popiera zachowań tej bardziej widocznej, chuligańskiej grupy, ale są przez nich terroryzowani (na ostatnich meczach część została pobita przez chuliganów za to, że nie chciała śpiewać wulgarnych przyśpiewek). Zrezygnowano z pomysłu przyjazdu pociągiem specjalnym. Ale goście, ilu by ich było, zasiądą - tak jak w Krakowie - razem z kibicami Polonii w jednym sektorze. Sektor dla gości będzie pusty.
Podobno sprzedaż biletów w Warszawie idzie nieźle. Organizatorzy spodziewają się blisko pięć tysięcy widzów, jak na Polonię to dosyć dużo. Jeśli na trybunach nie będzie kompletu, to zapełni się, i to raczej na pewno, loża honorowa. Obecność na stadionie zapowiedzieli m.in.: aktor Gustaw Holoubek, pisarz Jerzy Pilch, publicysta Leszek Mazan - zdecydowani kibice Cracovii, rozdarty na pół aktor Stefan Friedmann (jak mówi, Polonia to jego Cracovia w Warszawie) oraz jego kolega po fachu Stanisław Tym - kibic Polonii od 1946 roku.
Mecz ma uatrakcyjnić kartoniada, pokazy pirotechniczne, konkursy dla kibiców. Jeśli chodzi o grę piłkarzy, to można mieć wątpliwości jeśli chodzi o Polonię. Polonia spisuje się w tej rundzie słabo, łatwo traci bramki, mało ich strzela, choć niedawno pokazała, jak można wywalczyć zwycięstwo, wygrywając u siebie z Amicą, tak jak Cracovia walcząca o europejskie puchary. Ta gra za to ładnie, jest potwornie nieskuteczna.
źródło: GW
mowicie o Bojarze i takich tam dla mnie mecz z Czarnymi koszulami ma inna wartosc odwiedzcie ich forum i zobaczcie jak oni sie przygotowuja!!!!! zaluje ze mnie tam nie bedzie:( qwa ale zaluje !!!!!!!!
CRACOVIA PANY! WIECZNIE!!!!!!!!
powinno nas tam być 1500 ale sie wszystko zjebało;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)