Mam pytanko, byłem już w 4 koiskach i nic takiego nie ma do kupienia, a najgorsze że nikt z kioskowiczów, nawet nie wie że coś takiego miało być (dziwne jest to o tyle że zawsze dzień wcześniej podobno mają listę co mozna zamówić)!!!
Czy kotś z was kupił ten dodatek? jeżeli tak to proszę o namiar gdzie to można znaleźć!!
pozdro,
CRACOVIA PANY
-
-
wydanie specjalne "Wielkie Derby Krakowa"
pewnie na Wielickiej mozna kupic,na pewno na stadionie beda sprzedawac
widzialem w kioskach w centrum miasta, sprawdzalem dokladnie 5 i dwa egzemplarze juz mam :)
Szukajcie tam gdzie prasę dostarcza GARMOND (mają okrągłe czerwone znaczki z napisem GARMOND). Z tego co wiem dużo jest w centrum miasta i na "Pasiastych" osiedlach.
Trafiłem w przejściu podziemnym koło Jubilata...
Ja normalnie dzisiaj kupiłem w jednym kiosku:) bardzo fajne :)
na kurdwanowie pochodziłem po 5 kioskach i pustka:(
Kupiłem bez problemów, w pierwszym kiosku po drodze. Bardzo ciekawe wydanie..
Jakby z tłumu
z lasu biało-czerwonych chorągwi
wybiegł też biało-czerwony
pasy koszulki mieniły się wzruszeniem
nas kibiców
(Wszyscy bieglismy z nim )
Wykonał rzut rożny
piłka uderzona przez uskrzydlona stopę
sama dostała skrzydeł
wpadła do bramki
dotknięta tylko przez stojące powietrze
I Wawel stał się większy
i Kopiec usypany przez uniesione z radości ręce kibiców
Z hukiem spadła z nieba "Biała Gwiazda"
nad Norbertankami zgasła
Uczynił to skromny chłopiec
Tobolik Cezary
I teraz na mym imieninowym stole
zakwitły wiersze
Układam z listków dębiny
świecący zielony z wiosny
wieniac sławy
Przez niebo
chorągwie Cracovii
jak dawniej
powiewają święte
Jerzy Harasymowicz Kraków 23 kwietnia 1983 r. CRACOVIA- WISŁA 2:1
KUPOWAĆ TA GAZETA JEST R E W E L A C Y J N A!!!
Ja kupiłem 3 sztuki
Na Woli Duchackeij na tzw. Manhatanie ale było juz niewiele chyba z 5 a kobieta mówiła ze miała 50.
Nie no to zdjęcie z 3 strony jest rewelacyjne!!
Takich białych gwiazdek w tym samym miejsu nie powstydziałaby się zapewne niejedna rewiowa tancerka!!! ;) Szkoda, że Wiślacy nie zagrali od razu w biustonoszach... Ale może dziś nas mile (debilizmem) zaskoczą...
Kupiłem, i to trafiłem na pierwszy lepszy kiosk i kupiłem:).
a czy poza Krakowem ta gazetka też jest dostępna?
nie wiem jak u was ale u nas w kioskach to widzialem , to nie jest dodatek do gazety tylko specjalne wydanie gazety !
Zamysł wydania był dobry. Jednak realizacja jest już gorsza.
Przejrzałem pobieżnie i znalazłem kolosalnego knota. Na stronie 15 pod datą "wrzesień 1966" i pod tytułem "Cyrankiewicz na derbach" zamieszczono relację z derbów młodszych o około 30 lat. Kwedyczenko, Hajduk, Wrześniak, Duda, Kubik i koledzy byli w 1966 roku w głębokim planie i zapewne nawet Cyrankiewicza na oczy nigdy nie widzieli. :)
Dziwię się że redaktor Cierpiatka tego przed oddaniem do druku nie sprawdził.
FATALNY BŁĄD:
strona 16
rok 1975 - powinno być
Wisła - Cracovia 1:4
ehhhh... co to był za mecz, jakaż wielka satysfakcja my na samym dnie oni na szczytach, z gwiazdami reprezentacji, medalistami MŚ a wynik.....:):):):)
Nie wiem czy zwróciliście uwagę:
Wydawca: MKS Cracovia SSA
świetny pomysł na parę złotych dla klubu. Gratulacje!
/tylko ten kolportaż, dopiero w piątym kiosku wiedzieli o co chodzi/
PS. Vojnar zgubił tytuł wiersza: "Rzut rożny"
No bo sie ludzie pytaja o jakis dodatek do gazety a to do Dziennika , a to do Wyborczej a to jest , zwyczajnie niezwyczajne Wielkie Derby Krakowa 1908-2005 , prawda prawda zgubiłem tytuł wiersza "RZUT ROŻNY" sorry
No tez zwrócilem ze wydawca jest :) ... dobry pomysł marketingowy
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)