Zaniepokojony jestem tym co się dzieje na forum, usuwanie tematów niewygodnych przez moderatorów przybrało zatrważające rozmiary. LITOŚCI !
Słowa Profesora które ponoć wypowiedział na szerokim
forum bardzo mnie zaniepokoiły!
Niezapominajcie kto zbudował fundamenty pod mocną Cracovię. Bez niego nie byłoby ani Stawowego ani Filipiaka. Mój post służył wywołaniu dyskusji na temat jak powinien wygłądać Zarząd Cracovii. Czy mają to być fachowcy nie związani z klubem, czy też u sterów powinien w celach reprezentacyjnych zostać PASIAK.
Kiedyś obudzicie się i przeczytacie że Cracovią rządzą Tobisz Tabisz i Tybisz. Chcę aby ten post był votum zaufania dla obecnego i mam nadzieje przyszłego Prezesa.
Panie Pawle niech sie Pan trzyma. ja jestem z Panem!
-
-
zaniepokojony
Ja nie wyobrarzam sobie Cracovii bez 3 panów: Misior, Filipiak i Stawowy. Choć napewno ta ostatnia osoba wzbudza wiele emocji to ja jednak nie widze lepszej osoby na tą posadę no ale nie zaczynajmy już dyskusji na ten temat. Każdy z wyżej wymienionych bardzo przyczynił się to tego jaka jest nasza Cracovia dzisiaj i to oni mają ją zarządzać jeszcze przez długie lata !!!
Nie dzielmy skóry na niedźwiedziu , jak będzie zobaczymy ,ale jedno jest pewne ,jak nastąpią jakies przetasowania w klubie to nie martwmy się - wszystkie nowe zmiany przyczynią sie z pewnością do tego , że Cracovia będzie coraz bardziej błyszczeć ,juz o to profesor sie postara!!!!
Antyto ja miedzy innymi prosiłem o usuniecie twojego tematu ale nie miało to związku ze sprawami klubowymi. Napisałes tam cos innego ... już tego nie pisz ...
Teraz w takim wygladzie temat juz nikomu nie bedzie preszkadzał ! I poprostu nie pisz wszystkiego co usłyszysz !
Nie chodzi to zupełnie o Tabisza. O nim sobie mozesz pisac co chcesz !
Panowie, spokój, gadacie tylko o plotkach.
Z drugiej strony, klub pierwszoligowy powinni rządzić fachowcy, profesjonaliści.
Idzie o to znaleźć rozsądny kompromis.
A ja jestem zaniepokojony tym stałym odwoływaniem się do "moderatorów" kilka osób w tym wręcz celuje (Dottore przesyłam ukłony) - a prawda jest taka że często usuwamy jakiś temat czy post ze względu na prośby innych użytkowników tego forum. A tak po prawdzie to czasem jeden z drugim powinien się zastanowić co pisze - tu nie chodzi o cenzurę tylko minimum instynktu samozachowawczego - a tak to usłyszy jakąś plotę w klubie, czy cokolwiek i od razu leci do internetu i więcej potem z tego gnoju niż pożytku...
100% racji Karvin
wielu traktuje internet jak spowiednika.
Myślę,że paweł zostanie. Ale będzie tylko vice-prezesem. Pamietajcie , 1.10.2003 juz za parę dni !
Akcja polegająca na usunięciu niewygodnego (?) posta faktycznie budzi uznanie. Jeden z Kolegów prosi o kontak na GG, inny z Kolegów prosi o nieporuszanie jakiegoś tematu.... i po wszystkim. Nie ma śladu, nie ma tematu, nie ma sprawy... Ale czy na pewno?
Takie metody to ja juz w zyciu widzialem i przyznam szczerze że nie sądzilem, że na tym forum spotkam sie z takim procederem.
Rozumiem z tego, że są Koledzy, którzy wiedzą co dla Klubu jest lepsze, co właściwe, o czym można pisać a o czym pisać nie należy.
Czyżby coś w rodzaju "grupy trzymającej władze"? :-))))
Ja wiem, ze nie wszystkie informacje powinny trafiac na czołówki gazet, ale nie jestem przekonany ze w roli cenzorów powinni wystepowac kibice. Zaczynacie Panowie w ten sposób zajmować sie politykowaniem (?) lobbingiem (?) - nie wiem jak to nazwać. Trudno mi to doprecyzować bo tak naprawde nie wiem o co chodzi i z forum - jak widać - tego sie nie dowiem.
Szkoda, bo uważam ze ci Koledzy, którzy sa bliżej Klubu powinni sie dzielić informacja z "plebsem", który w tym celu pojawia sie na forum. To ma być platforma wymiany poglądów, opinii, plotek... (tak plotek również!)
No cóż, nietórzy jak widzę mają poczucie misji, nie wiem czy słusznie, natomiast wiem, że metoda jest deczko nieświerza.
lucekpas czyli Twoim zdaniem lepiej jest sobie poplotkowac mimo ze w danym temacie mozna zaszkodzic klubowi?! lepiej sobie poplotkowac mimo ze da sie arumenty osobom postronnym KTORYCH NA NASZYM FORUM NIE BRAKUJE przeciw klubowi i kibicom ?! jesli chec pogadania postawimy nad dobrem klubu to wiele dobrego z tego nie wyniknie, a co do faktu ze robia to kibice, to uspokoje Cie ze Ci ktorzy to robia maja dosc duze pojecie o co w tym wszystkim chodzi.
nie zapominajcie ze to forum czytaja wislacy, hutnicy, policja i co gorsze prasa.
aha i nie chodzi mi o to zeby robic ze wszystkiego wielkie tajemnice, po prostu chodzi mi o (jak to slusznie nazwal Karvin) instynkt samozachowaczy. o niektorych sprawach mozna pogadac, ale tylko w swoim gronie (np. na meczu)
the end (?)
Generalnie się z Toba zgadzam. Natomiast uważam, że należy znać swoje miejsce w szeregu. Innymi słowy nie sądzę aby dyskusje czy plotki jakie przewijaja sie na tym forum mialy taka moc sprawcza, ze bede szkodzily Klubowi.
Twoje zapewnienie ..."Ci ktorzy to robia maja dosc duze pojecie o co w tym wszystkim chodzi" .... przyjmuje z ulgą, ale wiesz, jestem na tyle dorosły, ze lubie sobie samodzielnie wyrabiać opinie na różne tematy. :-)))
Czy sądzisz, że taka sytuacja jak obecnie (pełna plotek, niedomówien itp.) służy Klubowi? Ja uważam, że nie.
Przepraszam, co masz na myśli mówiąc "w swoim gronie". Kto z nas jest swój a kto nie swój? Na meczu - podobnie jak na forum - pojawiaja sie rózni ludzie.
No cóż Lucek - widzisz to nie jest takie proste być moderatorem takiego forum jak to... Naciski (tak naciski!) są z różnych stron i naprawdę rola moderatora to jak pchanie palców między drzwi - wierz mi nikt nam za to nie płaci a op...l mamy od wszystkich (a czasem i gorzej). Robisz z kilku ludzi jakąś tajemną klikę która nie wiadomo co ukrywa, a prawda jest taka że niestety czasem pewne wpisy na forum przynoszą naprawdę wiele złego - zaznaczam że bronię tutaj kolegów - bo ja sam mam na koncie kilka wpisów które były "niepoprawne politycznie" ale ostatnio dla dobra wszystkiego wolę się powstrzymywać... Zrozum że forum to nie jest czytane tylko i wyłącznie przez ludzi którzy Cracovii życzą dobrze a informacje które co jakiś czas tu wyciekają nie powinny być ogólnodostępne. Plotki jak najbardziej ale zachowajmy umiar! Chcesz więcej informacji chętnie Ci ich udziele ale mailowo bądź osobiście. I nikt nie ma poczucia misji wierz mi. Rzygam juz moderowaniem tym forum bo nonstop wysłuchuję pretensję.
Ps. Nie ja wywaliłem ten temat żeby nie było wątpliwości - jedyne posty które wywalałem był związane z GTSem - bądź to autorami byli kibice zza błoń obrażający Cracovię, bądź to były posty traktujące o GTSie a nie mające podstaw bytności na tym forum (HP to co innego) Ostani post wywaliłem ze dwa tygodnie temu a było to po prostu stek bluzgów na Pasy - tez miałem go zostawić???
lucekpas w tej konkretnej sprawie nie chodziło o klub ale własnie o nas kibiców. Nie myśl że ja sie mieszam w sprawy zarzadu czy sponsorów, mi i paru osobom chodziło o inny watek ... (dla wielu prawdopodobnie nic nie znaczacy)
co do tego czy nasze pisanie ma moc sprawczą?
Chłopie czytasz Tempo???
tam co tydzień (przynajmniej) jest cytowane nasze forum a potem ludzie wyrabiają sobie opinię o nas - kibicach Cracovii na podstawie tych wpisów, a dowodzi to tez tego że prasa czyta to forum i potem sie robi niepotrzebny szum wokół klubu. Kłóćmy się spierajmy, plotkujmy - ale w swoim gronie!
Nie zapomnę takiego tekstu z "GW" - "internauta o nicku 'Krew na Butach'(!) napisał coś tam coś tam" - myslisz że ten nick wyciągnięto przypadkowo - nie to jest kolejny dowód na poparcie tezy pewnych ludzi że kibice Cracovii to zwyrodnialcy bez mózgów.
Oczywiście plotki z klubu to co innego - ale pamiętaj że to tez prasa czyta i ludzie spoza naszego pasiackiego grona - dlatego plotki nie mogą się tak rozchodzic bo to przez lata był m.in. powód tego jak było w tym klubie w ostatnich latach - ze działacze nie potrafili utrzymać języka za zębami...
Karvin ! Jestem pełen szacunku dla Twojej niewdzięcznej pracy. Nie traktuj moich luźnych uwag osobiście !!! :-))))
"...robisz z kilku ludzi jakąś tajemną klikę która nie wiadomo co ukrywa..." - w tym rzecz - NIE WIEM, a chciałbym bo dotyczy to mojego Klubu.
Generalnie to nie ma między nami sporu co do pryncypiów. Być może troche się różnimy co do metody. Ale to piękna rzecz - ładnie sie różnić.
Pozdrawiam!
Odchodzicie od tematu. Zapytałem co by było gdyby...... Jak byście zareagowali gdyby stały sie pewne rzeczy?
>ostatnich latach - ze działacze nie potrafili utrzymać języka za zębami..
Dlatego super ,ze teraz Profesor rządzi a nie działacze i to on podejmie decyzje personalne!
My tylko mozemy powiedzieć ,że Misior jest dla nas symbolem. To On z Axe obudzili na powrót wiarę w lepsze jutro. Chciałbym Pawła na "zawsze" w klubie widzieć. Pozbyć się takiego symbolu to po prostu zmarnotrawienie części kapitału SSA jakim jest ślepa wiara i zaufanie kibiców do Pawła!!!!
>1.10.2003 juz za parę dni !
co wtedy się stanie?
puścił ktoś plotkę a my jak to Pasiacy zaraz z igły widły..
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)