EPT chce po prostu nie być sam ;)
-
-
Doping na DERBACH
Pomijając już, jak durna jest ta piosnka Wisła to ..., to intonowanie tego rozwala tylko doping. Część nie chce tego śpiewać, część próbuje zagłuszać i robi się bałagan. Do tego spiker wtedy jeszcze ma "ważne" komunikaty. Już choćby dlatego należałoby sobie darować to dzieło. Jeżeli nawet to coś czasem zostaje odśpiewane, to atmosfera na widowni po tym spada zdecydowanie. Trudno potem rozkręcić normalny doping, bo robi się straszny marazm. Ciężko tego nie zauważyć. Jeżeli mamy więc wypaść dobrze, to zdecydowanie nie powinno być w reperuarze tego "utworu". Jeżeli ktoś sobie musi pobluzgać, bo inaczej go skręca i będzie uważał mecz za stracony bez tego, to niech może poćwiczy coś innego. Jest "Nikt nam nie zrobi nic..." jest hymn Maleńczuka, są teksty przytaczane tutaj wcześniej.
I jeszcze ktoś napisał coś o tym, że były bluzgi na Wiśle, to my też musimy. Pomijając fakt, że potem miały miejsce pewne wydarzenia, dla niektórych jednak ważne, to nie wiedziałem, że mamy się na nich wzorować i ich naśladować...
Maniex Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> EPT chce po prostu nie być sam
>
dokładnie:)
młynu nie chce robić bo wiem iz by to dobrze nie wpłyneło na doping calego stadionu
ale chciałbym dobrym przykłądem zmotywować reszte sektoru do dopingu
a jakby było kilku chętnych ku temu to byłoby lepiej
a więc zapytam sie po raz drugi:
jest ktoś z B4 komu zależy na porządnym dopingu?
przypomne iz ten sektor jest niedaleko klatki dobrze nas bedzie słychać w niej
Mentny chłopie,czy nie od tego są derby żeby pojechać po kundlach??Nierupcie z naszego stadionu domu kultury.TO są derby i na psiarnie trzeba pojechac i koniec!!I do Pasiaka który uwaza ze jak bedziemy śpiewac na psiarnie to pokazemy kompleksy:D:D Chłopie gdzieś ty sie chował co??Od tego są derby!a Lech jak śpiewa na legie to tez ma jej kompleksy,jak psiarnia śpiewała na Nas to tez ma nasze kompleksy( z czym sie zgodze :D:D) legia daje na Polonie ma jej kompleksy tak??? to ciekawe co piszesz.. MY niemamy kopleksy psiarni poprostu my jej nienawidzimy!!!! i wisła to stara.... conajmniej 3 razy na połowe spotkania!!!H.W.D.P
Krzysiek chłopie, ja nie pisałem żeby nie pojechać na Wisłę (choć ja tego robił nie będę) tylko żeby sobie darować tą jedną durną piosnkę. Wszystko należy robić z klasą, a to cosik jest zdecydowanie pozaklasowe. No i oczywiście podtrzymuję, to co napisałem, że rozwala tylko niepotrzebnie doping i psuje atmosfere.
Mentny chyba tobei atmosfere psuje:> bo mi spewnością poprawia.....;-)
-=KsC_Qr2nOw=- To mamy tak samo :):)
Chyba nie tylko mnie. Porównaj sobie doping zanim zostaje to odśpiewane z tym co jest po tym. Ile potrzeba czasu na ponowne rozruszanie całego stadionu. Jak głośny jest doping jezeli jest np. po kolei lokomotywa, Pasy gol, Cracovia. Wtedy jest w stanie rozbujać się cały stadion. Kiedy zaczyna się śpiewanie tego "cacka" wszystko siada. Jeżeli ma to być śpiewane 3 razy na połowę meczu, to doping na tym meczu wypadnie fatalnie. Na pewno część kibiców zacznie zagłuszanie, dołączy się spiker z komunikatami i co. Znowu trzeba będzie kibiców nawracać? Nie lepiej zaśpiewać coś innego, choćby hymn Maleńczuka, a owe cudo dopiero ewentualnie na sam koniec, aby doping wyszedł jak najbardziej okazale.
KsC_Qr2nOw... to popatrz dookoła i może zobaczysz tych pasiastych w koszulkach którzy zdzierają gardło ! :) 500 karnetowiczów na D = (tak myślałem) ELITA .. a chyba będzie ELITA PIKNIKÓW ... ? macie wszyscy spiewać i tyle .. ;) przydała by się jeszcze jakaś osoba na gniazdo co potrafi prowadzić doping :)
Parol według mnie D sie zapełni cały:D:D. Ja nie mam jeszcze biletu i niewiem czy kupie,ale pod stadionem i tak będę moze uda mi sie wejsc na D za free...jak nie to do baru uderze...
czytanie ze zrozumieniem nie jest proste jak widać na pewnym przyKładzie
nie mowie ze MY mamy komplelsy
tylko ze jak smpiewacie ta bezsensowna pisnke wisla to stara to tak inni sobie mysla
rujnuje nam to doping i skłóca ze sobą Pasiaków
nie jestem przeciwnikiem anty (btw jestem wielkim fanem wisła to miasta hańba:)) ale jestem przeciwnikiem prymitywizmu
EPT powiem Ci ze niewyobrazam sobie czegoś takiego jak "wisła to miasta hańba" poprostu jak to słysze to mi sie śmiać chce:D Według mnie to dopier by sie zaczeli z nas smiac jakby usłyszeli"wisła to miasta hańba" taki moje zdanie i niewyobrazam sobie czegoś takiego!!!
Krzysiek, jak Cię proszę, jeżeli nie bedziesz miał biletu, to uderz od razu do baru. Inaczej może być jakieś nieszczęście dla Cracovii, a istnieje też możliwość, że nie obejrzysz meczu wcale... Oczywiście to nie tylko Ciebie dotyczy, bo takich chętnych będzie chyba więcej.
Mentny rozumiem Cie ale nie po to czekałem tyle czasu na derbu na Kałuzy zeby je nieobrzejrzec!!Gdyby na stadion wpuszczono 10000 tyś. było by git.Ludzie czekali tyle na ten mecz a tu sie okazuje ze sie moga w dupe pocałowac bo meczu nieoglądną na żywo!! Jak będe miał szanse sie wbic to bez zastanowienia!!
Masz problem jest jeszcze sporo wolnych biletow do kupienie.
To już zupełnie inny temat, zresztą poruszany w innym miejscu. Zeszliśmy z tematu zdecydowanie. Chodzi w każdym razie o to, żeby nie narobić strasznego kwasu klubowi.
A bilety być może jeszcze są: tel. 29 29 100.
Mentny narobić strasznego kwasu klubowi?? to raczej oni nam go narobili,profesorek sobie w chooja leci!!!
Krzysiek_ Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> EPT powiem Ci ze niewyobrazam sobie czegoś takiego
> jak "Wisła to miasta hańba" poprostu jak to słysze
> to mi sie śmiać chce
cóż ja ci tego tekstu tłumaczyć nie będe
i tym samym wyjasniac kilku spraw również
tak na marginesie to musze sie pochwalic iż to jest mój 500 post :)
są fajniejsze piosenki anty (normalna sprawa na całym świecie nie wiem co tu niektórzy
zaproblem widzą, poczytajcie np. piosenki Feyenordu o Ajaxie)
Problem "W. to stara ladacznica" jest taki ,że jest tak oklepana ,że już pewnie z 70% stadionu rzyga jak musi jej słuchać.
A taka fajna była piosenka "...derby blisko";-) w sam raz do przyjęcia dla wszystkich.
Słyszałem w jednym pubie jak stateczni 60 latkowie chórem kolegom wiślakom przy sąsiednim
stoliku ją przed 3 października odśpiewali.
A teraz wszyscy się radykalizują jakby nie wiem co się cholewka działo.
wszystko powoli ewolucyjnie szło w dobrym kierunku i doping był coraz sensowniejszy.
szkoda ,że sie zj...o.
Krzysiek_ co do "w chooja leci!!!" to jednak jest tu przypadek typu Legia Walter. Najpierw
kibice narobili bydła atakując (tamci piłkarzy) a my SWOICH w bezpośrednim sąsiedztwie trybuny honorowej. Ciężka sprawa do rozwiązania. Jeżeli jednak pójdziemy "na noże" zamiast się nawzajem dogadywać to jesienią możemy grać przy 2,3 tysiacach widzów.
DOGADAĆ SIĘ trzeba i derby powinny dać gesty dobrej woli z obu stron.
ps: Moim zdaniem dużo bezpieczniej jest D otworzyć niż zamknąć , tu akurat "niebiescy" maja racje.
pps: A teraz idę na browara i do Grodziska...wygramy i nie ma ,że jakiś Radolski;)
Ja jestem zdania, że nie można nic zmieniać. W żadnej śpiewce. Nienawidzimy Wisły i nie ma co tego ukrywać. Można zaśpiewać: "w Białą Gwiazdę mierz" i "nigdy nie zejdę na psy". Tylko należy się powstrzymać od "Wisła to stara...", bo to jest po prostu prymitywne i wieśniackie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)