DSS Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> pikniki - JG nie nazwałbym ustawkom Bo były
> nierowne szanse, na marginesie którzy to
> nasi??:>
>
>
JG sie ustawił ze zrobią "porządek" z piknikami
a pikniki sie ustawiły tyłem do JG
;)
-
-
GDZIE OPRAVCY ???
Hwat Napisał(a):
> marcin_ksc Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > z antygwiazdą na kapturze
>
> Buchachacha
> Ale ci się %$%&S^^%SA&
> To są przeciwnicy!
>
o tak bystrzaku :)
SZYBA_KSC Napisał(a):
> Inne kluby mimo że gorsze od Pasów(Legia, Wisła,
> GKS Katowice) prezentuja bardzo ciekawe opravy.
> __________________________________________________
Legia... Wisła... gorsze jeśli chodzi o Opravy... hmm.. z której strony jeśli mozna wiedzieć? Jakiś konkretny argumenty czy tylko tak pierd... ?
Sorry że nie było oprawy ...
Kryzys może każdego dopaść.
Ale po takich spotkaniach np. z Lechem można dojść do wniosku że liczbą osób w to zanagazowanych przewyższają nas kilkakrotnie !! Tak samo inne ekipy z czołówki.
to Opravcy w takim razie powinni zrobic w czasie wakacji rekrutacje do grupy
i oczywiscie trza wciaz kombinowac nad flotą
EPT Napisał(a):
> to Opravcy w takim razie powinni zrobic w czasie
> wakacji rekrutacje do grupy
> i oczywiscie trza wciaz kombinowac nad flotą
>
>
...reklamy w prasie, TV :) ale w sumie nad np. mozecie sie dogadac z klubem i zamiescic cos na wzor ogloszenia w programie meczoeym
Nie wiem czy macie taka jak ja ale mam w programie skład wydrukowany x2 i ta strona by juz mogla byc wykorzystana na potrzeby Opravców :)
EPT Napisał(a):
> to Opravcy w takim razie powinni zrobic w czasie
> wakacji rekrutacje do grupy
Jak ktos chce to ja moge byc w komisji przy rekrutacji Chickas
tester ;)
mozna zobic taka duza sektorowke na calą długość sektora C
tak tak sektorowke.. zeby pikniki narzekały ze im mecz zasłania.. i co z tego ze bedzie zasłanialo tylko przez ok 1min.. dla niech to bedzie najwiekszy bol tego meczu!!
kumbaj Napisał(a):
> mozna zobic taka duza sektorowke na calą długość
> sektora C
>
>
mozna zrobic takich sektorówek nawet pięć tylko skąd hajs na takowe wytrzasnąć??
a wątpie aby pikniki narzekały
jak będzie czysta i sucha :) to powinni potraktowac to jako dobra zabawe
kupujcie vlepki jak najwiecej, bo miasto juz nie takie oblepione jak kiedys (szczegolnie rynek) - wtedy bedzie hajs na oprawe!
Opravcy dobrze robia - cala kasa na Oprave na DERBY! inne mecze olac! to jest SWIETY mecz!
6 maj 20:00 Cracovia pokona wisłę!
Lecha jako kibiców nikt nie olał. Oni to potwierdzą.
Kasa na oprawienie Lecha była. Ludzi też mamy (spokojnie). Atmosfery pod oprawy jak sami wiecie raczej nie było. I tyle. Tak to będzie jak sobie wszyscy będziemy wchodzić w kompetencje. To chyba jest oczywiste.
Derby będą zrobione jak należy. Oprava jest w przygotowaniu. Pieniądze będą pewnie wystarczające.
Z dopingiem też coś się wymyśli. I jestem pewny że niezależnie od sektora D i 500 tam obecnych, cały stadion stanie na wysokości zadania. Po prostu teraz będzie inaczej.
A ja słyszałem,że po tych zajściach z Ległą i bijatyką w sektorze,to oni zadecydowali,że już nie będą robić oprawy,ale może się myle!
Niektórzy z Opravców mówią, że brakuje ludzi, inni że jest wystarczająco. Jak to w końcu jest? Ile osób liczy grupa? Bo jeśli ludzi jest mało to się dziwię, czemu Opravcy nie robią rekrutacji. Tyle ludzi jest chętnych do wejścia w szeregi naszych Ultras, nawet niektórzy z obecnych tu na forum wyrażali chęć wstąpienia do Opravców, więc jeśli jest mało osób to trzeba grupę powiększyć.
Jeśli chodzi o Lecha i brak oprawy to wszystko w pełni rozumiem. Zresztą zbliżają się derby i trzeba przygotować znakomitą oprawę. Jak już gdzieś napisałem - mam nadzieję, że oprawa derbowa będzie niezwykła i niepowtarzalna. Pieniędzy przecież z pewnością na nią nie braknie.
Widzisz... nie można poszerzać takich struktur w sposób dowolny. To są ludzie wysokiego stopnia zaufania z przyczyn oczywistych. Do grupy dochodzą nowe osoby, ale nie "hurtowo". Fakt że z aktywnością bywa różnie, ale to już nasz problem. Coraz trudniej dogadać się z klubem w sprawach kluczowych. Co za tym idzie możliwości finansowe są takie, że stać nas na trzy mecze w tej rundzie. Nawet z mobilnością na stadionie jest teraz problem , wczeniej go nie było... Jeden odpadł (Legia) wiadomo czemu. Lech też spadł z "grafika" z przyczyn oczywistych. Za te wejdą inne mecze.
A jak jest tylu chętnych do Opravców, to zawsze można do nas się zgłosić, nikogo jeszcze nie odesłaliśmy z kwitkiem.
Szkoda ze opravy z Lechem nie bylo!!!
Ale też bylo lepiej z dopingiem!!!
Co "ustawek" JG- pikniki to czekam cały czas na przeprosiny ze strony JG, bo w innych klubach jakoś sie potafią dogadać jedni z drugimi(szczegulnie mnie w II lidze ujęli w Gliwicach), a u nas JG na meczu z Lubinem przegieli i wszyscy o tym dobrze wiedzą.
A co do tego0, którzy to nasi to narazie (podkreślam narazie) nasi to piknik. A JG musi sobie sprawe chyba przemyśleć, bo nikt nie bedzie szanował bijącego własnego brata!!!
Jeśli chodzi o tą rundę to wszystko rozumiem. Jest ona z wiadomych względów zupełnie inna niż choćby runda jesienna. Popieram nawet wydanie wszystkich funduszy na mecz derbowy. Ale boję się bardziej o przyszłość. Za trzy miesiące nie będziemy już ligowym beniaminkiem (w sensie kibicowskim), który dopiero uczy się I ligi. Co będzie w następnym sezonie? Jak to wszystko będzie wyglądać? Wiem, że problemem są środki na oprawę. Jestem pewien, że szukacie różnych sposobów na finansowanie opraw, tylko, że to jakoś nie idzie. Dlatego jestem pełen podziwu dla takich ekip jak choćby GKS Katowice, nie mówiąc tu już np. o Legii. Jak to jest, że u nich się da, a u nas nie? Oni potrafią znaleźć środki finansowe, nie mają problemów z mobilnością, z organizacją...
Wracając do finansów to trudno jest poddawać nowe pomysły ich zdobycia, gdy z pewnośćią większość z nich przerobiliście. Ktoś podrzucił np. pomysł, aby przeznaczyć jedną stronę w miesięczniku Pasy na reklamę, z której pieniądze będą szły na oprawy. Ale kto o tym może zadecydować? Czy to nie leży również w gestii klubu? Jeśli tak to jest to na pewno problem dla Was, bo mówisz, że niełatwo jest rozmawiać z klubem. Ale z drugiej strony po ostatnich wydarzeniach i stanowczych krokach prezesa Filipiaka oraz pochwałach dla normalnych kibiców może zmieni się stanowisko klubu. Myślę tu o tym, że przecież prezes chce pięknych widowisk na Kałuży, a ładnie wykonana oprawa to widowisko upiększa i również przyciąga wielu kibiców na stadion. Mam nadzieję, że klub to zrozumie i zacznie pomagać tym normalnym kibicom we wspólnej organizacji tych spektakli, jakimi powinny być mecze Cracovii.
Jeśli chodzi o rekrutację to oczywistym jest, że grupy poszerzać nie można w dowolny sposób. Jasne jest, że zasilać szeregi muszą osoby całkowicie pewne i zaufane, ale jestem pewien, że takich ludzi jest cała masa. Rozrastanie się grupy, poszerzanie jej o nowych członków spowoduje z pewnością większą aktywność, więcej nowych pomysłów, większą kreatywność.
pozdro
ja mam nadzieje ze oprava na derbach bedzie warta tego czekania wiec panowie powodzenia i czekamy!!GL HF
I już jestem pewien, że fala krytyki po derbach będzie . Nie pompujcie się tak to tylko OPRAWA; dodatek do meczu :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)