PAX między PASIAKAMI !!!
Tak sobie wyobrażam że Leszek przyjedzie w bardzo mocnej ekipie i jeżeli nie dojdziemy do jakiegoś rozsądnego rozwiązania to nas" zje " dopingiem...
Świstak....jeżeli nie możesz prowadzić dopingu na D to przyjdź na B lub C i tam poprowadź....gwarantuje Ci że siedzą tu kibice PASÓW może starszej daty,jednak znają doping może lepiej niż młodzież z D....przynajmniej na B gdzie siedzieli w młynie podczas np.poprzedniego pobytu CRACOVII w I lidze.....i gdzie siedzą dzisiaj...
-musimy wrócić do głośnego dopingu na dwie strony HEJ HEJ CRACOVIA !!!potrzeba tylko by ktos poprowadził "druga strona odpowiada"
-potrzeba głośnego odśpiewania "Rydz Smigły" która to pieśń oddaje takiego ducha walki poprzednich dekad i jest pozbawiona wulgaryzmów...ostatnie słowa "...CRACOVII nadszedł czas !!!"
- widze problem z hitem "wisła to stara...."zwłaszcza że może go chcieć odśpiewać np Leszek....i co,będziemy na nich gwizdać?Gość,jeden z ulubionych.....no nie wypada....wydaje mi się że czas zacząć śpiewać 'wisla to miasta hańba...."i w ten sposób zmienić klimat tej melodii tj. nauczyć śpiewania większość....stara wersja umrze,bo większość zaśpiewa o historii klubu z drugiej strony błoń z wielką radością...kompromis......szkoda tylko że nowe słowa nie są znane większości....ja to widze tak.....D np. śpiewa starą wersje,my spróbujemy głośniej zaśpiewać nową....
tak dla przypomnienia słów...
- wisła to miasta hańba
wisła to jest nasz wróg
wisły nie szanujemy
bo to ubecki klub
- Komuchom się zaprzedali
skalali barwy swe
historii nie da się zmienić
gwiazda czerwoną jest...
Co o tym myślicie ???
CRACOVIA - KLUB JANA PAWŁA II !!!
-
-
Doping na LECHU
dobry pomysl tylko kto bedzie znal tekst ?
dużo osób zaglada na to forum.....tylko trzeba się zmobilizować,podać tekst znajomym,może rozdać na trybunach.....no coś trzeba zrobić aby GTS nas nie dzielił....
myśle że bardzo dobry pomysł....
no dokładnie tak samo uważam Ianie
piosnka wisla to miasta hanba oddaje sens całej naszej niecheci do gtsu i przy okazji jest w pełni kulturalna i mysle iz zaakceptuja ja seniorzy kombatanci
Wisła to miasta hańba
Wisła to jest nasz wróg
wisły nie szanujemy
bo to ubecki klub
Komuchom się zaprzedali
skalali barwy swe
historii nie da się zmienić
gwiazda czerwoną jest...
(melodia znana: "cos tam" to jest potega
"cos tam najlepsze" jest)
no to już nie chcecie pojednania ......????
"kobieta zmienną jest"
Wisla to miast hanba ... 100% poparcia! Tylko czy zaakceptuja ta wersje inni?
zaakceptują, jeżeli będzie się to głośno śpiewać.....
marcin_ksc....dość "podjazdów słownych"....nikt nie chce lubić GTS-u bo to jest sprzeczne z naturą PASIAKA.....sens był inny....ale o tym w innych tematach...
-Świstak,może pociągniesz nowe słowa np.na B...
marcin_ksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> no to już nie chcecie pojednania ......????
>
>
> "kobieta zmienną jest"
a przeczytałeś tu Marcinie dokładnie co to pojednanie ??
pnkksc Napisał(a):
> dobry pomysl tylko kto bedzie znal tekst ?
myśle że jakby ktoś wydukował to na małych karteczkach i rozrzucił na "B" z okrzykiem żeby to przeczytać wiele ludzi by to załapało.
Rychu jak część śpiewała na wisłe to inni gwizdali
a teraz kulturalne bluzganko ?
albo ktoś jest przeciw albo za jechaniem po wiśle.....
ps. mi to osobiście lotto.:)
bluzganko, jakie bluzganko....??
:)
nie no najpierw piszecie ze nie ma spiewania na wisle bo jest pojednanie potem znow chcecie tylko kulturalnie wy jestescie chyba nienormalni.
zastanowcie sie najpierw czego wy w ogole chcecie a potem to piszcie na forum
Mało kto mówił ze chce być teraz kibicem "piłkarskiego Krakowa", ja byłem zawsze przeciwny stałemu pojednaniu(śmierć i choroba Ojca Świętego wywarła na nas pewną presje i to było piękne ale oczywiście nie stałe. to tak jak z dyskotekami , to że przez "tamten" tydzień nie chodziłem na imprezy nie znaczy że już nigdy nie będe na nie chodził! I dlatego moim zdaniem nie trzeba walczyć o "pojednanie" które zepsuło by cały sens rywalizacji 2 klubów tylko trzeba walczyć o to żeby zagiąć wiślaków dobrym dopingiem i kulturalnym wytykaniu ich "gorszości":)To jest moje zdanie i popieram oczywiście w 100% iana thrope!!!!
Świstak przyjdź na sektor B tam gdzie łączy sie on z D wtedy będziesz mógł śpiewać z głośnym sektorem B oraz z tymi osobami (np. Ja) z D które maja dość żałosnego antydopingu!
JAK ANTYDOPING TO Z JAJAMI:)
100% POPARCIA DLA NOEWGO PRZEBOJU ANTY:)
No nareszcie jakis dobry pomysl na tym forum;););)
heh własnie dzis jakos tak mi to po głowie chodziło:D
Wiedys to było na forum tylko ja nie pamietalam skad to znam:]
Jetsem zaa:]
Marcinksc3xl chyba nie do konca zrozumiales o co chodzi w tym pojednaniu.To w takim razie jeszcze raz powtorze,ze to nie chodzi o to aby bratac sie z Wisla i zlego slowa na nia nie powiedziec."Nie lubimy"Wisly,ale nasza antypatie mozemy wyrazac w bardziej kulturalny sposob.To bardzo czesto duzo bardziej boli niz obelgi..
Veroni Napisał(a):
> Marcinksc3xl chyba nie do konca zrozumiales o co
> chodzi w tym pojednaniu.To w takim razie jeszcze
> raz powtorze,ze to nie chodzi o to aby bratac sie
> z Wisla i zlego slowa na nia nie powiedziec."Nie
> lubimy"Wisly,ale nasza antypatie mozemy wyrazac w
> bardziej kulturalny sposob.To bardzo czesto duzo
> bardziej boli niz obelgi..
Ot co...zgadzam sie:)
NIe jestem może zbyt biegły w różnych przyśpiewkach,ale zastanawiające jest o ile łatwiej wymyśla się prowokacyjne piosenki o innych niż chwalebne o własnej drużynie.
Jestem za tym abyś IAN THORPE poszędł tropem nowej piosenki o pasach bo smykałkę znasz.
A jak tak dalej pójdzie to co 3 minuty będzie lokomotywa a co 5 marszałek a reszta airtimu pójdzie o innych.
Wolę kibicować pasom, niż bluzgać mniej lub bardzie na innych.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)