Drodzy forumowicze!
Sytuacja, jaka panuje ostatnio na naszym forum, w pełni odzwierciedla to, co miało miejsce na naszych trybunach w czasie ostatniego meczu z Zagłębiem. Powstały zwalczające się nawzajem grupy, wykorzystujące wszelkie możliwości dla zwiększenia "siły" swoich argumentów. Jedność i telerancja ustąpiły miejsca zacietrzewieniu i uporowi. Forumowicze zwalczają się nawzajem, często uciekając się do nieeleganckich, czasem nawet nieetycznych metod.
Zadaniem naszym, jako moderatorów, jest pilnowanie porządku na forum, i dbanie o godność osobistą każdego wypowiadającego się tu kibica Cracovii. Musicie jednak wiedzieć, że bez Waszej pomocy nie zdołamy osiągnąć niczego. Jeśli każdy z Was uzna, że dla własnych celów może obrażać innych, nawet nie używając do tego obrażania wulgarnych słów, to my nie będziemy mogli nic na to poradzić. Pamiętajmy, że to forum jest wizytówką, jeśli nie całego klubu, to z pewnością jego kibiców.
Nasze forum było kiedyś uznawane za jedno z najlepszych w Polsce. Słynęło z ciekawych uczestników, interesujących postów i liberalnych moderatów. Jeśli nie było najlepsze, to z całą pewnością można powiedzieć, że drugiego takiego nie było. Wpływ na to, jakie jest forum mają forumowicze i moderatorzy, i nie jest to kolejność przypadkowa. To od Was zależy, czy ludzie na naszym forum szanują się nawzajem, czy cenią sobie zdanie innych, i czy potrafią normalnie dyskutować. Wielu uczestników z tych "dawnych czasów" opuściło nas. Jak myślicie- dlaczego??
Jak być może niektórzy z Was wiedzą, administratorzy i szata graficzna zmieniły się ostatnio. Za forum odpowiadają teraz nowi ludzie, którzy jeszcze nie tak dawno, jak np. autor tego tekstu, byli zwykłymi kibicami, mającymi swoje własne zdanie na temat Cracovii i spraw z nią związanych. Wyobraźcie sobie teraz, że kilku normalnych kibiców, mających przecież masę problemów i spraw prywatnych, musi czuwać nad dyskusjami w których bierze udział do kilkuset osób. Powiemy więc otwarcie- [b]ostatnio sytuacja ta nas przerasta[/b]. I mamy też świadomość, że bez Waszej pomocy, o której napisałem wcześniej, nie zdołamy nic zmienić.
Wielu z nas ma sobie w ostatnim okresie coś do zarzucenia. Sam, jako moderator, niepotrzebnie wdawałem się w dyskusje, które prowadzić mogły tylko do wzajemnych przepychanek. Niejeden z nas przedkładał chęć "dokopania" jakiemuś wirtualnemu "wrogowi" ponad konstruktywne dyskusje. Na efekty nie trzeba było długo czekać. Jedna połowa forum nienawidzi drugiej połowy, a rozumowanie ogranicza się do "czarne- białe". Osoby "niewtajemniczone" w nasze problemy, a chętnie czytające forum (mamy ponad 7 tysięcy zarejestrowanych użytkowników) nie mogą się pewnie nadziwić.
Wina lezy po każdej ze stron. Ale jako ludzie dorośli możemy to wszystko, przy odrobinie dobrych chęci z obu stron, zmienić. Miejmy nadzieję, że nie będziemy już musieli zamykać forum dla niezarejestrowanych, i znów będziemy wzorem dla innych.
Z poważaniem:
Moderator - jeden z wielu
-
-
Oredzie do forumowiczow
OK, więc odpowiem na ten apel:
Przepraszam wszystkich kibiców Pasów, którzy poczuli się obrażeni moimi textami.
Proszę o wybaczenie i obiecuję poprawę (tu miał być uśmieszek, ale pomyślałem, ze wyszło by na kpinę, a nie taka jest moja intencja)
Rozumiem, ze po wczorajszym dniu chyba wielu ludzi już wie, ze będzie (ma być) kopmpromisowiej.
Amen
Poprostu nie jest dobrze....nie wymyslilbym ze kiedys zobacze jak kibice Pasow leja sie miedzy soba. :/ Przykre to ale mam nadzieje ze to zmieni sie.
Przepraszam,jeżeli kogoś uraziłem....
PAX między PASIAKAMI !!!
CRACOVIA - KLUB JANA PAWŁA II !!!
PAX PAX PAX
Popieram i tez przepraszam tych których uraziłem.
Sorry.
Wklejam tekst z innego tematu (klimatem pasuje do tego wątku):
Witam! Dałem sobie parę dni czasu na ochłonięcie po meczu z Lubinem! "Czas leczy rany" i mam nadzieję, że tak będzie z nami! Ci co narobili dziadostwa-ochłoną i wyciągną wnioski na przyszłość (Pasiak Pasiakowi bratem), inni dotknięci(poturbowani) przez "nadpobudliwych" przestaną już jojczyć nad "rozlanym mlekiem". Co się niestety stało już się nieodstanie! Jedno jest pewne drugi raz taka sytuacja nie ma prawa się powtórzyć!!!
Przed nami mecz z Kolejorzem!
Przypomnijmy sobie jak fajnie nas w Poznaniu przyjmowano. Jaka super była atmosfera na meczu! W jak świetnych nastrojach wracaliśmy do Krakowa (JG, pikniki, malkontenci itp).
Powtórzmy to w Krakowie!
DAMY RADĘ!
Pozdrawiam (ekumenicznie) wszystkich!
Do zobaczenia na Lechu!
Tylko razem jesteśmy coś warci ludzie opanujcie się !!!
Jak juz napisałem jestesmy jedna wielka patologiczna rodzina, wszyscy udajmy sie do psychologa, uporajmy sie kazdy indywidualnie z własna Qrwica i zapalmy w piecyku. Inne rodziny sa normalne i cieple to i my tacy badzmy. Heh to nie Świeta Bozego narodzenia, a czuje sie jakbym sie dzielił opłatkiem i składał życzenia. Poprostu Pas to Pas. s"pasojcie" z docinkami to bedzie pasiasto!!!!
SZALOM!!
DSS nie jesteśmy patologiczna rodzina tylko jak kazda rodzina z wieeelkim stazem miewamy lepsze i gorsze momenty
ale ZAWSZE POZOSTAJEMY RODZINĄ
SZALOM!!
EPT - Wiekszosc rodziny pije w nadmiernych ilosciach ( to nie jedyny nałog który dotyka członków naszej rodziny ) członkowie naszej rodziny, bija innych członków. W rodzinie nie używa sie normalnego słownicta tylko słownictwa potoczno-wulgarnego. Wielu członków naszej rodziny miewa kłopoty z utrzymaniem swojego gniewu na wodzy. Reasumujac, niedosc, ze jestesmy patologiczni to jeszcze zdrowo jebnieci:D w pozytywnym tego słowa znaczeniu:)
Klaros- pojednania, przepraszania... a na priva to nie odpisales ;)
Pozdrawiam wszystkich forumowiczow!!
Pasiaste pozdrowienia dla wszystkich!
Napewno bedzie lepiej!
Musi byc lepiej!!!
CRACOVIA ZAWSZE PANY!!!
Moi Mili
Byliście dla siebie bardzo niemili ostatnio..
rebbe czytał i łzy kapały mu po brodzie,
dobrze, że powoli wszystko się zaczyna uspokojać.
POJEDNANIE DLA CRACOVII!!!!!
Mam nadzieje że pojednanie między kibiców Cracovii wyjdzie podobnie jak niektórym pojednanie z azylantami!
ile jest banów założonych?
Puste żale, głupie kwasy
Pasy w czubie ekstraklasy
I w hokeju nie jest źle
A Wy kłócić chcecie się?
Nie komuna to, ni czat
Zbędne swary idą w świat
Zamiast z jadem posty słać
Krzycz na meczu: Pasy grać!
MEA CULPA, MEA CULPA, MEA MAXIMA CULPA.
Ferenc - na jakiego priva?
Bo jak na klaros@poczta.onet.pl - to sorki, to konto mi nie działa (zupełnie nie wiem czemu) od 4 m-cy :(
Wobec tego żaden priv jest na razie ze mna niemożliwy - co najwyżej GG 4887919
Nie no- wyslalem po prostu prywatna wiadomosc...jest taka opcja na forum i troche dziwne ze nie doszla.
A moderatorow przepraszam za off-topic :D
kiedyś kibice romy,pobili się między sobą,ale miało to podłoże ideologiczne.chodziło czy być bardziej socjalistą,czy komunistą.ale w obliczu faszystowskich kibiców lazio,powróciła zgoda .to co u nas się wyprawia ,.jest bardzo dziwne.mam już troszkę lat,mam troszkę doświadczenia,i zadaję sobie pytanie??? kto na tym wszystkim skorzysta???
Ferenc - wyslalem do Ciebie odp.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)